Zomerschool – Bovennatuurlijk leven

Wat een week hebben we beleefd. Met 85 deelnemers een week lang vol aan de bak met ‘Bovennatuurlijk leven’ vanuit een gezond fundament. Veelzijdig onderwijs, uitdagende praktijk, intense aanbidding, samen de straat op en als slot het ministryteam zijn bij een conferentie. Dat is de Zomerschool!

We hebben het sterke verlangen om christenen (16-60 jaar) beter en concreter te trainen in een bovennatuurlijk leven. Royal Mission biedt veel activiteiten aan waarin Gods kracht kan worden ervaren. We willen christenen (die meer willen dan alleen ervaren) ook een unieke training aanbieden d.m.v. een korte, intensieve scholing: de Zomerschool

 

 

De Zomerschool (30 juni t/m 5 juli 2025) is een week bomvol onderwijs met oefeningen, een praktijkmiddag op straat én een eendaagse conferentie, waarbij de deelnemers van de Zomerschool het ministryteam vormen. Dus 5 dagen onderwijs met praktijk, 1 middag op straat en 1 aanbiddingsavond in Veenendaal plus 1 conferentiedag in Rotterdam.

De Zomerschool wordt geleid door Martin Koornstra en Benjamin Koning. Samen met een team van krachtige docenten, aanbiddingsleiders, groepsbegeleiders en praktische helpers zorgen zij voor een setting waarin jij gaat groeien in bovennatuurlijk leven.

De docenten en praktijkbegeleiders zijn Robbie van Veen, Gor Khatchikyan, Jeanet Dijkhuizen, Karin Koornstra, Jaap en Astrid Feddes, Benjamin Koning, Theo en Ina van Laar, Martin Dol en Martin Koornstra e.a.

De thema’s van de lessen in de Zomerschool zijn:

 • Liefde voor de kerk
 • Karakter van God en intimiteit met God
 • Gezonde identiteit en vrucht van de Geest
 • De gaven van de Geest
 • Profetie, genezing en bevrijding
 • Geloof en woorden van kennis
 • Ministry en communicatie
 • Jouw roeping en de kerk
 • Geestkracht en zalving

De Zomerschool is de ideale plek om gezond en krachtig te groeien in een bovennatuurlijk leven. Als je vragen hebt, kijk dan eerst bij het tabblad FAQ.

Vanaf begin 2025 kun je hier aanmelden. 

Doelgroep

Doelgroep

We gaan voor deelnemers in de leeftijd van 16-60 jaar (lees de FAQ voor toelichting). Jong en oud. We zetten extra in op jongeren, omdat we hen niet willen missen op de Zomerschool. Voorwaarden voor deelname zijn:

 • Je volgt Jezus van harte en bent een discipel van Hem
 • Je verlangt oprecht naar een bovennatuurlijk leven
 • Je bent bereid je te openen voor onbekende/nieuwe dingen
 • Je beseft dat de zomerschool een intensieve week is
 • Je begrijpt dat we volledige aanwezigheid en betrokkenheid verwachten

Weekindeling

Weekindeling

Dagindeling

Dagindeling

De lesdagen hebben een vaste tijdsindeling, zoals het schema hierboven aangeeft.
De aanbiddingsavond op woensdagavond start om 19.00 uur tot 21.00 uur.
De conferentie start ’s morgens om 10.00 uur en eindigt ’s avond rond 21.00 uur.

Kosten

Kosten
Wij bieden je:

 • Vijf intensieve lesdagen in Veenendaal
 • Begeleiding tijdens de opdrachten en praktijk
 • Een bijzondere aanbiddingsavond
 • Een eendaagse conferentie in Rotterdam
 • Helder lesmateriaal en gratis (luister)boeken
 • Goed verzorgde catering (lunch, koffie/thee)

De kosten voor deze krachtige trainingsweek van maandag 1 juli t/m zaterdag 6 juli zijn €500,- pp.

FAQ

FAQ – Frequent Askes Questions

Is de zomerschool speciaal voor jongeren?
Nee! De zomerschool is voor 16 – 60 jaar, dus voor (bijna) alle leeftijden. Jong en oud zijn van harte welkom. Alleen willen we jongeren bewust laten weten dat ze welkom zijn en dat het niet alleen voor volwassenen of ouderen is.

Waarom van 16 – 60 jaar?
Vanaf 16 jaar is wat ons betreft de leeftijd dat jongeren zo’n week echt kunnen deelnemen en alles goed kunnen verwerken en aankunnen.
Tot 60 jaar is vooral bedoeld om te voorkomen dat mensen (die bijvoorbeeld met pensioen zijn en alle tijd van de wereld hebben) dit gaan doen uit verveling of als leuke tijdsbesteding. Dus zonder diepe motivatie en echt verlangen om te veranderen. Mocht je ouder dan 60 zijn en diep gemotiveerd, dan ben je zeker toch welkom!!

Waarom kost de zomerschool €500,-?
We bieden deze week hoge kwaliteit, enorme inzet en vanuit ruime ervaring. We geven je les en praktijkbegeleiding op een hoog niveau over onderwerpen waarin we jarenlang zelf geïnvesteerd, getraind en geoefend hebben. Dat mag je iets kosten.
Bovenal zien we deze week als een offer dat jij brengt om geestelijk te groeien en een ontwikkeling in bovennatuurlijk leven door te maken. Zo zegen je jezelf en zegen je Royal Mission. We investeren als team veel in de voorbereiding, we vergoeden docenten ruimhartig en we verzorgen alles zo goed mogelijk.

€500,- is best een flink bedrag, zeker voor jongeren?
We beseffen dat dit een flink bedrag kan zijn voor je. De reactie is vaak dat mensen ons korting vragen. Dat doen we geregeld, maar niet zomaar.
We vinden het allereerst je eigen verantwoordelijkheid om hiermee aan de slag te gaan. Klop aan bij je kerk en vraag hen om hierin te investeren. Zij zullen ook gezegend worden door de vrucht van deze week. Vraag familie, vrienden of collega’s om je hierin te steunen. Zo neem je verantwoordelijkheid over je leven én ben je veel bewuster bezig met de voorbereidingen. We zien in ons land verschillende projecten waar jong en oud enorme sponsorbedragen meebrengen, dus het kan echt!
Als je dit allemaal geprobeerd hebt en er financieel slecht voor staat, dan mag je bij ons aankloppen en gaan we samen kijken wat we kunnen doen. Die uitzonderingen maken we al jaren bij al onze opleidingen en scholen.

Is er korting voor echtparen of meerdere deelnemers uit één gezin?
Nee, er is bij de Zomerschool geen korting voor echtparen of meerdere gezinsleden. We vinden het belangrijk dat elke deelnemer de waarde van deze training voelt en enorm gemotiveerd is om er alles aan toe doen om erbij te zijn.

Wat gebeurt er wanneer je je weer afmeldt?
Bij afmelding vóór 1 juni krijg je 80% (€400,-) van het schoolgeld terug.
Bij afmelding vóór 30 juni krijg je 50% (€250,-) van het schoolgeld terug.
Daarna is er geen restitutie van het schoolgeld.

Kan de betaling via de kerk gebeuren en kunnen we als groep aanmelden?
Dat kan. Allereerst doe je de betaling naar:
Stichting Royal Mission Productions
NL34 INGB0006001768
ovv: Schoolgeld Zomerschool + namen deelnemers of naam groep
Of je vraagt vooraf een totaalfactuur aan via zomerschool@royalmission.nl en betaalt die.

Daarna stuur je een e-mail naar zomerschool@royalmission.nl met een lijst van de deelnemers en hun gegevens.
Naam – adres – E-mail – Geboortedatum – Telefoon.

Moeten we heel de week bij elk onderdeel aanwezig zijn als deelnemer?
Voor elke deelnemer geldt dat je bij elk onderdeel van de school (5 dagen les en 1 dag conferentie) verwacht wordt. Alleen de ‘Aanbiddingsavond’ op woensdag is vrijwillig, omdat er redenen kunnen zijn waardoor die avond misschien wat moeilijker te regelen is. Mocht je er op zaterdag niet bij kunnen zijn vanwege een bruiloft o.i.d., dan begrijpen we dat en kun je toch meedoen.

Welke lesmaterialen krijgen we?
Elke deelnemer ontvangt een uniek Zomerschoolschrift om mee te schrijven tijdens de lessen. Na elke lesdag worden de presentaties die op het scherm getoond werden, als hand-out (PDF) nagestuurd. Zo komt al het lesmateriaal en alle Bijbelverwijzingen sowieso bij iedereen terecht. Daarnaast ontvangt elke deelnemer een aantal lees- en/of luisterboeken.

Wat is het doel van de eendaagse conferentie?
Na 5 dagen training willen we je de ruimte en de mogelijkheid geven om volop mee te werken in ons ministryteam. Martin Koornstra is 2x naar Brazilië geweest om mee te werken in het ministryteam van Randy Clark. Op die manier heeft hij veel geleerd en zo willen we jullie deze kans bieden. Daarnaast is deze eendaagse conferentie een zegen voor de gemeente (en de bezoekers) waar we naartoe gaan.

Waar is de conferentie op zaterdag?
De eendaagse conferentie is in Gemeente ‘Kom & Zie’ in Rotterdam en waarschijnlijk parallel ook bij Gemeente Rafael in Amersfoort. Zo kunnen we in twee groepen tegelijk een kerk dienen. Martin Koornstra zal dan een groep leiden en Benjamin Koning zal de tweede groep leiden.

Wat is de dagindeling van de conferentie op zaterdag?
De dag bestaat uit 3 of 4 sessies.

 • De ochtend start om 10.30 uur en zal ingaan op ‘Een Koninkrijk van kracht’.
 • De middag start om 13.30 uur en zal ingaan op ‘Roeping en Geestkracht’.
 • De avond start om 19.00 uur en zal een genezingsdienst zijn.

Is er ook tijd voor aanbidding tijdens de zomerschool?
We focussen op onderwijs (theorie en praktijk), dus de tijd voor aanbidding is heel beperkt. Juist daarom hebben we op woensdagavond een aanbiddingsavond in het programma gezet. Daar is alle ruimte voor aanbidding en vrijheid om te oefenen met de gaven van de Geest.

Als je van ver komt, kun je dan overnachten in Veenendaal?
We begrijpen dat als je van ver komt, dat 5 keer heen en weer rijden een flinke klus is.
Jammer genoeg is overnachten in ons gebouw niet toegestaan, omdat de bestemming van het gebouw dat niet toelaat en er daarom geen slaapplekken zijn. We vragen je om vrienden en/of familie te vragen of je daar kunt overnachten.
Mocht je hier helemaal niet uitkomen en echt heel erg omhoog zitten, dan hebben we een paar gastgezinnen die eventueel kunnen helpen. Maar dat is echt heel beperkt.

Waar kan ik zelf een verblijfplaats regelen in de buurt van Veenendaal? 
We hebben een lijstje gemaakt van kampeerplekken en huisjes/hotels waar je overnachtingen kunt regelen. Hier vind je de lijst.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven