Een nieuwe zaal

In december 2017 spreekt God tijdens een zendingsreis naar Afghanistan ineens de woorden: ‘In oktober 2018 geef ik je een gebouw als jij de mensen vraagt die Ik je aanwijs’. Het wordt een rollercoaster van nieuwe ervaringen en onvoorstelbare wonderen van God. Hier lees je het verslag van de wonderlijke reis, waarin God Zijn belofte aan ons waarmaakte.

God geeft een gebouw
In april 2019 worden we definitief eigenaar van De Schutterij 10 in Veenendaal. Een prachtig opleidingscentrum als baken van hoop en tot opbouw van de kerk in Nederland. Juist in de corona-crisis zijn we zo gezegend dat we hier 2 studio’s en extra lesruimtes kunnen inrichten en meer kantoorruimte in gebruik nemen.

God geeft een verlangen
Vanaf de eerste weken na de aankoop van het opleidingscentrum is er een verlangen om een zaal te bouwen op ons terrein. De grootste ruimte die we nu hebben, kan maximaal 50 studenten aan een tafel een plek geven. We willen zo graag grotere groepen trainen én kleine conferenties aanbieden.

God geeft visie
Een aantal mensen met bouwervaring gaan we meteen na de aankoop kijken hoe we het smalle, rechtse gedeelte kunnen ombouwen tot een zaal met ongeveer 250 zitplaatsen. Er is in Veenendaal namelijk geen kwalitatieve zaal van die grootte en daarom wordt de visie hiervoor eigenlijk meteen omarmd.

God geeft geduld
Toch voelen we geen ‘ja’ vanuit de hemel. Het gebouw is meer dan groot genoeg voor ons team en alles waar we mee bezig zijn. Waarom uitbouwen als we meer dan genoeg ruimte hebben? Daarom worden de mogelijke plannen in de ijskast gezet en bewaard voor het moment waarop God wel een ‘ja’ zal geven.

God geeft ruimte
Oktober 2020 vraag ik het bestuur van Royal Mission wanneer we iets met ‘een nieuwe zaal’ gaan doen. We krijgen de ruimte om een aantal schetsen te laten maken, al zullen we niet echt beginnen voordat er een hemelse bevestiging is.

God geeft hemelse honger
Ik besluit om 20 dagen te gaan vasten. Honger naar God. Een tijd van intensiever gebed voor ons gezin én voor Gods leiding rondom de bouw van een nieuwe zaal. Het zijn 3 weken van intens contact met God, maar geen ervaring, engel of ezel die het bouwplan bevestigt.

God geeft een droom
Op een lesdag van de School voor Leiders komt Kees, een vaste vrijwilliger, naar me toe. Hij heeft een droom gehad, over Karin en mij. ‘Ik heb geen idee wat het betekent, maar ik moet het je vertellen,’ zegt hij. In de droom kwam ik binnen bij jullie huis. Karin en jij ontvingen me. Meteen viel het me op dat er een baby in een box lag en daarom vroeg ik: ‘Hebben jullie een baby?’ ‘Ja,’ zei Karin zonder enige schroom. De baby leek me erg groot. Te groot voor de box en toch lag hij er nog in. Daarom was mijn volgende vraag in de droom: ‘Hoe oud is de baby?’ Karin antwoordde: ‘1,5 jaar oud’.

God geeft bevestiging
Ik begin te huilen. Kees stopt met vertellen. Ik weet waar deze droom over gaat: ‘Over de nieuwe zaal’. Die zaal is 1,5 jaar geleden geboren, maar altijd ‘in huis’ gebleven. Nu mag ‘hij’ naar buiten en mag iedereen weten dat hij geboren is. Kees blijkt de droom 2 weken daarvoor gehad te hebben. Precies in de nacht na mijn 20 dagen vastentijd. De opwinding bij mij, Kees, het bestuur en ons hele team is enorm. Het is emotioneel en opwindend. God spreekt zo bijzonder en zo duidelijk, dat we nu zeker weten dat God ons die nieuwe wil en zal geven.

God geeft een tekening
We laten een architect de tekeningen maken. Het smalle deel van ons gebouw gaat eraf en er komt een complete vleugel bij. Daarin komt een zaal met 250 zitplaatsen, een foyer, een open keuken, toiletten, een berging en 3 extra seminar- en vergaderruimtes. Het wordt een prachtig geheel met een eigen ingang, zodat het helemaal zelfstandig gebruikt kan worden én ten dienst kan staan van andere bedieningen en organisaties.

                     

God geeft meer dan genoeg
God heeft beloofd te voorzien in wat we nodig hebben. Daarom durf ik al biddend opnieuw een lijstje te maken met namen, die ik flinke bedragen wil vragen voor dit prachtige project. Bij de tweede naam die ik opschrijf, zet ik een bedrag van 1 ton neer. Het briefje ligt op mijn bureau en al voordat ik contact met deze man zoek, stuurt hij mij een berichtje. ‘Ben je aan het bidden dat ik jullie een ton ga geven?’ Verbaasd en overdonderd bevestig ik zijn vraag. De volgende dag staat de eerste ton voor de nieuwe zaal op onze rekening. Ondertussen heeft God ons al bij een tweede persoon gebracht, die een ton geeft voor dit unieke bouwproject. We geloven dat God ook de rest van de bouwkosten gaat geven.

God geeft een uitnodiging
Naast de bouw hebben we ook nog heel wat inrichtingskosten. Stoelen, geluid, licht, camera’s,  keuken, lampen, tafels, tapijt, tegels… en we willen het dak eigenlijk graag vol leggen met zonnepanelen. We nodigen je van harte uit om hierin te zaaien en deel te worden van de oogst die God gaat geven in en door deze nieuwe zaal.

Je kunt zelf een gift overmaken op: Stichting Royal Mission –  NL27 INGB0004498297 – o.v.v. Nieuwe Zaal
Of je kunt zaaien via iDeal of via een machtiging op DIT FORMULIER

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • Partners

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven