Een nieuwe zaal

We hebben ons gebouw uitgebreid! Het is een voorrecht om je deelgenoot te maken van dit bijzondere avontuur, waarvan God de Initiator en Regisseur is. We willen vooral de hemelse regie in het plan met je delen. Maar eerst laten we Martin Koornstra vertellen hoe we ons gebouw gekregen hebben en hoe God het zaadje plantte voor deze nieuwe stap.

Zo begon de reis
In december 2017 spreekt God tijdens een zendingsreis naar Afghanistan ineens de woorden: ‘In oktober 2018 geef ik je een gebouw als jij de mensen vraagt die Ik je aanwijs’. Het wordt een rollercoaster van nieuwe ervaringen en onvoorstelbare wonderen van God. Hier lees je het verslag van deze wonderlijke reis, waarin God Zijn belofte aan ons waarmaakte.

God geeft een gebouw
In april 2019 worden we definitief eigenaar van De Schutterij 10 in Veenendaal. Een prachtig opleidingscentrum als baken van hoop en tot opbouw van de kerk in Nederland. Juist in deze corona-tijd zijn we zo gezegend dat we hier 2 studio’s en extra lesruimtes kunnen inrichten en meer kantoorruimte in gebruik kunnen nemen.
Vanaf de eerste weken na de aankoop is er een verlangen om een zaal te bouwen op ons terrein. De grootste ruimte die we nu hebben, kan maximaal 45 studenten een plek geven. We willen zo graag grotere groepen trainen én kleine conferenties aanbieden.

God geeft nog meer visie
Een aantal mensen met bouwervaring gaan we meteen na de aankoop kijken hoe we het smalle, rechtse gedeelte kunnen ombouwen tot een zaal met ongeveer 250 zitplaatsen. Er is in Veenendaal namelijk geen kwalitatieve zaal van die grootte en daarom wordt de visie hiervoor eigenlijk meteen omarmd.
Toch voelen we geen ‘ja’ vanuit de hemel. Het gebouw is meer dan groot genoeg voor ons team en alles waar we mee bezig zijn. Waarom uitbouwen als we meer dan genoeg ruimte hebben? Daarom worden de mogelijke plannen in de ijskast gezet en bewaard voor het moment waarop God wel een ‘ja’ zal geven.

Wanneer God? 
Oktober 2020 vraag ik het bestuur van Royal Mission wanneer we iets met ‘een nieuwe zaal’ gaan doen. Ze willen eerst een hemelse bevestiging. Ik besluit om 20 dagen te gaan vasten. Een tijd van intensiever gebed voor Gods leiding rondom de bouw van een nieuwe zaal. Het zijn 3 weken van intens contact met God, maar geen ervaring, engel of ezel die het bouwplan bevestigt.

En dan ineens…
Een paar weken later komt Kees, een vaste vrijwilliger, naar me toe. Hij heeft een droom gehad, over Karin en mij. ‘Ik heb geen idee wat het betekent, maar ik moet het je vertellen,’ zegt hij. In de droom kwam ik binnen bij jullie huis. Karin en jij ontvingen me. Meteen viel het me op dat er een baby in een box lag en daarom vroeg ik: ‘Hebben jullie een baby?’ ‘Ja,’ zei Karin zonder enige schroom. De baby leek me erg groot. Te groot voor de box en toch lag hij er nog in. Daarom was mijn volgende vraag in de droom: ‘Hoe oud is de baby?’ Karin antwoordde: ‘1,5 jaar oud’.
Ik begin te huilen. Kees stopt met vertellen. Ik weet waar deze droom over gaat: ‘Over de nieuwe zaal’. Die zaal is 1,5 jaar geleden geboren, maar altijd ‘in huis’ gebleven. Nu mag ‘hij’ naar buiten en mag iedereen weten dat hij geboren is. Kees blijkt de droom 2 weken daarvoor gehad te hebben. Precies in de nacht na mijn 20 dagen vastentijd. De opwinding bij mij, Kees, het bestuur en ons hele team is enorm. Het is emotioneel en opwindend. God spreekt zo bijzonder en zo duidelijk, dat we nu zeker weten dat God ons die nieuwe zaal wil en zal geven. En God heeft het ook daadwerkelijk mogelijk gemaakt!

We gaan op avontuur
God heeft beloofd te voorzien in wat we nodig hebben. Daarom durft Martin in januari 2021 al biddend opnieuw een lijstje te maken met namen, die hij flinke bedragen wil vragen voor dit prachtige project. Bij de tweede naam die hij opschrijft, zet hij een bedrag van 1 ton neer. Het briefje ligt op zijn bureau en al voordat hij contact met deze man zoek, stuurt deze hem mij een berichtje. ‘Ben je aan het bidden dat ik jullie een ton ga geven?’ Verbaasd en overdonderd bevestigt Martin zijn vraag. De volgende dag staat de eerste ton voor de nieuwe zaal op onze rekening. Sinds dat moment is het aantal giften, klein en groot, enorm geweest. 

Op weg naar de opening
God schenkt ons via heel wat mensen kleine en grote bedragen voor dit unieke bouwproject. We geloven dat God ons alles zal toevertrouwen wat nodig os voor de inrichting en het exploitatie van de zaal. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni 2022 hebben we deze nieuwe zaal geopend. Het is een buitengewoon avontuur geweest om deze droom om te zetten in een project en samen te geloven dat God in alles zal voorzien.

  

 

We nodigen je van harte uit om nog steeds hierin te zaaien en deel te worden van de oogst die God gaat geven in en door deze nieuwe zaal.

88,70%

€ 1.596.608,71 van € 1.800.000

Je kunt zelf een gift overmaken op: Stichting Royal Mission –  NL27 INGB0004498297 – o.v.v. Nieuwe Zaal

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven