Een wonderlijke reis

door Martin Koornstra

Tijdens het tandenpoetsen hoor ik Gods stem

In december 2017 was ik in Afghanistan. Op een vroege ochtend ben ik samen met mijn reisgenoot uitgebreid in gesprek over het werk van de Heer en hoe God ons dwars door tegenslagen en overwinningen leidt. Ik vertel over de wonderen van genezing waar ik in de afgelopen jaren steeds vaker getuige van mag zijn en voor gebruikt word.  Hij vertelt mij op zijn beurt over de bovennatuurlijke voorziening van God in financiële middelen voor zijn NGO. We besluiten ons gesprek met een vurig dankgebed aan God en zegenen elkaar met het verlangen dat we nog meer grote dingen mogen meemaken met God in ons leven. Als ik vervolgens m’n tanden ga poetsen, spreekt God tot me: ‘In oktober 2018 geef ik jullie een gebouw, als jij het lef hebt om de mensen te vragen die ik je aanwijs’. Opgewonden en tegelijk verward houd ik de woorden voor me, diep van binnen wetend dat een nieuw avontuur aanstaande is…

Een van de heftigste periodes in mijn leven

Hoewel ik enorm enthousiast ben over wat God me beloofd heeft, heb ik in de maanden daarna geen idee wat ik moet doen met deze toezegging en opdracht van God. Het voorjaar van 2018 is intens met veel heftige momenten, zoals de commotie rondom ‘De halve genezing op Urk’ (lees hier meer) . En een zwaar auto-ongeluk, dat mijn dochter en ik God zij dank overleven. Ik ervaar het terugkijkend als een letterlijke aanslag op mijn leven door de boze. Bovendien stond in die periode onze organisatie zelf ook voor een paar flinke interne uitdagingen. Mede daarom verschuiven de woorden uit Afghanistan naar de achtergrond. Ik heb er de ruimte in mijn hoofd gewoon niet voor.

God brengt op wonderlijke wijze herstel

Ik heb geen tijd en zeker geen energie om erover na te denken, laat staan er mee aan de slag te gaan. Zeer vermoeid ga ik begin augustus de zomervakantie in.  Ik ben door alle gebeurtenissen mentaal aangeslagen, afgemat en voel me kwetsbaar en verdrietig. Ik heb afgelopen zomer gewoon tijd nodig om tot rust te komen en alles te verwerken. Tijdens deze vakantie raakt God me op een bijzondere manier aan. Op een ochtend is ineens alle moeheid weg en mijn hart is weer heel. Alle energie en dromen voor de toekomst zijn door een wonder terug en meteen brengt God me Zijn belofte uit december 2017 duidelijk in herinnering. Karin en ik beseffen meteen dat er nog slechts 2 maanden te gaan zijn… Maar gelukkig weten we dat het voor God nooit te laat is.

Wat kun je vragen, als je zelf niet weet hoe het eruit ziet?

Vanaf die tijd begint God ineens namen en personen aan te wijzen waar ik langs moet gaan om flinke bedragen te vragen voor ‘een pand’ in Veenendaal. Ik vind het heel moeilijk om te gaan en dit zomaar te vragen. Wat moet ik zeggen als er nog geen plan en geen plek is? Volgens mij moet er eerst een geschikt gebouw in beeld zijn, anders kan ik niet uitleggen aan deze mensen waaraan ze precies zouden geven. Daarom besluit ik in overleg met Karin een zoektocht te starten naar een passende locatie voor Royal Mission in Veenendaal. Ik fiets door het dorp en het industrieterrein in de hoop een teken te krijgen. Tevergeefs. Toch groeit  de overtuiging in ons dat er een gebouw als opleidingsplaats voor de kerk in Nederland moet en zal komen.

‘Out of our range’

We nemen in onze zoektocht mensen van het Groeiteam mee in het avontuur. Zo groeit het verlangen, bidden ze mee en raken ze betrokken bij wat God wil gaan doen. Omdat we nog geen locatie gevonden hebben, zoeken we via Funda Business online naar beschikbare opties. Op woensdag 3 oktober bekijkt een kleine afvaardiging het eerste bedrijfsgebouw. Helaas is dit pand niet geschikt, maar via de betreffende makelaar worden ons een paar andere mogelijkheden aangeboden. Op donderdag 11 oktober kunnen we bij 3 leegstaande bedrijven een kijkje nemen. Zou hij hier dan tussen zitten?

Te mooi, te groot, te duur

De eerste twee blijken niet geschikt te zijn. Het ene pand ademt niets uit van de sfeer die past bij Royal Mission en is niet geschikt voor opleidingen, trainingen of conferenties. Bij het andere pand moet er zoveel verbouwd worden dat het niet realistisch is om daar aan te beginnen en zijn er gewoon te weinig parkeerplaatsen. Als we het derde gebouw bezoeken, springt ons hart direct op want het betreft al direct een opleidingscentrum: het GOC (Grafisch OpleidingsCentrum) aan De Schutterij 10. Wat een geweldig gebouw! Na de bezichtiging verlaten we ontdaan dit pand: Het is té groot, té mooi en té duur… maar dit is hét! In ons borrelt het geloof en het ‘weten’ dat dit hét gebouw is. De prijs is met € 1,4 miljoen (+ kosten) compleet ‘out of our range’, maar we geloven dat hier het geloofsavontuur begint. Een avontuur met een fantastische God die altijd voorziet.

Hoe vraag je iemand die je niet kent vrijmoedig om geld?

Op 15 oktober vervolgt onze reis. Nu mag ik langs verschillende ondernemers met een vrijmoedige vraag en er is nu een gebouw. Het voert te ver om dit allemaal te beschrijven, maar God opent iedere keer op een bijzondere manier deuren. Hij blijkt steeds weer de Regisseur van de verschillende ontmoetingen. In 2 weken tijd gebeuren diverse wonderen die we nog niet eerder hebben meegemaakt in de bediening van Royal Mission. Sommige ondernemers heb ik nog nooit ontmoet, maar zij bleken ons te kennen. Anderen worden op bijzonder manier door God voorbereid op mijn komst en reageren verbazingwekkend op mijn nogal ‘vrijmoedige’ vraag: ‘Zou je een enorm bedrag willen schenken?’

Dankbaar voor het avontuur

Ik ben God zo dankbaar dat ik dit ongelooflijke verhaal met Hem mag meemaken. Iemand een fors bedrag vragen vraagt veel lef, maar het avontuur met Hem is het zo waard. Inmiddels loopt oktober op zijn einde. Gemakshalve heb ik begin september voorgesteld de bestuursvergadering te skippen, aangezien we geen grote vergaderpunten verwachtten tegen die tijd. Op een of andere manier was de vergadering toch blijven staan voor het geval het toch nodig was…

De bestuursvergadering die bijna geschrapt was

Op 31 oktober blijkt tijdens bestuursvergadering dat er al 1 miljoen euro is gegeven/toegezegd voor dit bijzondere project. God houdt zijn woord! Die avond doen we als bestuur in geloof een bod op De Schutterij 10 en kort daarna zetten we de stap om in vertrouwen op Gods belofte dit prachtige pand per 1 april 2019 te kopen voor € 1,4 miljoen. Het bod wordt uiteindelijk geaccepteerd na een opnieuw wonderlijk onderhandelingstraject. Vanaf 1 april mag Royal Mission dit bijzonder mooie gebouw in gebruik gaan nemen om verder te bouwen aan de vernieuwing van de kerk in Nederland. God is zo goed! 

  

De kracht van samen

Een aantal ondernemers hebben hun aandeel gedaan, die zijn ingestapt en hebben in geloof gezegd: ‘Hier staan we achter!’ Vele gevers, Royal Mission vrienden en supporters volgden hun voorbeeld. Zo werd het mogelijk om dit prachtige pand te betrekken en op te knappen. De totale som is voor de aanschaf en inrichting is bij elkaar gekomen. God heeft gedaan wat Hij ons beloofd heeft. Bekijk hieronder het verhaal op film:

Bouw jij mee?

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en mogen we verder met de volgende stap: een nieuwe zaal! Opnieuw mogen we mensen, die geloven in wat God aan het doen is in Nederland en vertrouwen hebben in het werk van Royal Mission uitnodigen om te zeggen: ‘Daar zaai ik in! Ik investeer mee in de droom van een herleving in de kerk!’ Mijn vraag aan jou is, stap je in?

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven