De kerk in Suriname

Ruim 30 jaar geleden vertrok Karin Koornstra voor een jaar naar Suriname om te helpen in Indiaans kindertehuis Koesikwarano. De droom uit haar kindertijd maakte ze waar. Uiteindelijk bleef ze 2 jaren waarin ze investeerde in tientallen indianen kinderen, haar leven deelde met toegewijde medewerkers en voor het leven bevriend werd met een aantal jonge Javaanse leiders.
Terug in Nederland besloot ze naar een bijbelschool in België te gaan, waar ze Martin Koornstra leerde kennen. Meteen na die 2 jaar van vorming zijn ze getrouwd en wilde Karin aan Martin Suriname en haar geschiedenis daar laten zien. Zo werd dit mooie land de bestemming van hun huwelijksreis.

Magere jaren
De liefde voor Suriname is altijd gebleven en toch zijn we pas in 2016 voor het eerst weer hier naartoe gegaan met een team. Spreken in kerken, kinder- en jeugdwerkers trainen, gevangenen bezoeken, gehandicapten zegenen en zoveel meer. Jaar in jaar uit zijn we met kleine groepjes de oceaan over gevlogen om te zaaien in dit mooie land.
Terugkijkend zijn het tot 2023 best 7 magere jaren geweest. Er gebeurden altijd mooie dingen en we hebben enorm veel mogen uitdelen, maar de deuren van kerken en de harten van leiders gingen amper open. Het was zwemmen tegen de stroom in, ondanks de enorme investeringen in tijd, geld, materialen en liefde.

Met tranen zaaien
God verraste ons met een doorbraak. ‘Want wie met tranen zaaien, zullen oogsten met gejuich’ (Psalm 126:5). Tijdens een voorgangersdiner in februari 2023 ontvingen we  50 leiders, die allemaal met open mond zaten te luisteren naar de visie van Royal Mission en onze liefde voor de kerk. Voorgangers vroegen ons om hulp en er kwamen diepgaande gesprekken op gang. Ineens was er vertrouwen, harten werden zacht en muren vielen weg. God beloonde onze trouw en de moed om vol te houden, ondanks dat we bijna hadden opgegeven… Meer dan ooit gaan we elk jaar opnieuw met een team afreizen om de kerken in Suriname te ondersteunen en trainen.

Bestuur
Sinds 2020 is er in Suriname een stichting Royal Mission Suriname met als droom ‘Herleving van de kerk in Suriname’. We zijn een beweging van discipelschap, investeren in leiderschap en helpen mensen om (beter) samen te werken met de Heilige Geest. Stap voor stap ontstaat er een sterk team, dat deze visie met kracht draagt. Hanneke Tanck, directeur Stichting In De Ruimte (links), Saskia Wirodikromo-Dopo, Prison Fellowship Suriname (midden) en Karin Koornstra (rechts) vormen het bestuur. Daarnaast zijn we bevriend met het mooie werk van Weid Mijn Lammeren o.l.v. Gloria en Winston Lie Kwie Sjoe

Toekomst
Begin 2023 zijn leiders van verschillende denominaties enthousiast geworden over ons Groei-jaar en gaan hier komend jaar mee aan de slag. In Paramaribo én in Nickerie. God heeft ons in de jaren van corona geleerd wat e-learning is, zodat we het Groei-jaar konden bouwen. Een uniek discipelschapstraject waarmee we kerken helpen om mensen in groepjes te laten groeien als volgeling van Jezus. Nu gaan we het ook in Suriname beschikbaar maken. De droom voor herleving van de kerk komt tot leven.

Meer informatie en activiteiten:
Facebook Royal Mission Suriname

 

 

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven