Geef ruimte aan discipelschap

Ruim 30 jaar geleden leerden Karin en ik elkaar kennen op de Bijbelschool in België. Daar werden we verliefd, maar er gebeurde zoveel meer. Ons leven werd voorgoed veranderd. Er werd in dat jaar een stevig fundament gelegd als krachtig vertrekpunt voor de bediening die we mogen dragen. Tijdens dat vormingsjaar werden we (voor de rest van ons leven) leerlingen in de discipelschapsschool van Jezus.

Een krachtige droom
Toen we 20 jaar geleden naar Nederland kwamen, namen we de droom voor een eigen Bijbelschool met ons mee. Vooral omdat we zelf de enorme impact van zo’n vormingsjaar ervaren hadden. Al snel werd dat verlangen omgezet in een plan en waagden we de stap om een Bijbelschool te starten in Drachten.

Rondtrekken
De eerste 5 jaar trokken we van de ene locatie naar de andere. Zonder vaste verblijfplaats waren we net als Abraham onderweg naar een onbekend land. Een spannende tijd! In 2013 kwam daar verandering in. Twee bevriende ondernemers kochten een ideaal pand, dat wij voor lange tijd mochten huren.

De opening
In het voorjaar van 2014 is dat gebouw aan De Knobben in Drachten officieel geopend door de toenmalige minister van onderwijs Arie Slob. Tegelijk vierde Royal Mission uitbundig haar 5-jarig bestaan. Ondertussen zitten we al voor het 11de jaar op rij in dit unieke schoolgebouw en is dit helemaal ons thuis geworden.

Het feest
In de zomer van 2023 hebben we het 15-jarig bestaan van Royal Mission School gevierd met een reünie. Meer dan 300 studenten hebben een schooljaar lang vorming, training, onderwijs en coaching gekregen. Zoveel jongeren zijn gegroeid, gediscipeld en krachtig hun verdere leven met de Koning ingestapt. Wat een impact!

Een unieke kans
Jarenlang was kopen geen optie en financieel niet haalbaar. Maar in het voorjaar van 2024 hebben we het aanbod gekregen om eigenaar van het schoolgebouw te worden. De kostprijs €700.000 (+ kosten). We ervoeren dit als een uniek voorstel en een open deur vanuit de hemel. Onze uitdaging was om op korte termijn een bedrag van bijna €800.000 te financieren. Daar hadden en hebben we jouw hulp bij nodig.

Doorgeven en vermenigvuldigen
We willen investeren in de toekomst van de Bijbelschool en de training van nog honderden jongeren. Het schoolteam geeft alles voor de studenten en de aanmeldingen voor het nieuwe jaar stromen steeds weer binnen. Nederland heeft Bijbelscholen nodig, zodat we blijvend in discipelen en nieuwe bedieningen kunnen investeren. Doorgeven wat we zelf ontvangen hebben en vermenigvuldigen in anderen. Zoals Paulus zegt: ‘Wat je in aanwezigheid van velen van mij hebt gehoord, geef dat door aan betrouwbare mensen die geschikt zijn om anderen te onderwijzen’ (2 Timotheüs 2:2).

4.000 m2
De Bijbelschool staat op een perceel van bijna 4.000 m2 en heeft een woonoppervlak van 1.000 m2.  Het gebouw is ideaal voor interne training en verblijf met 8 slaapkamers, een grote lesruimte, een woon/eetkamer, een prachtige keuken, gespreksruimtes, kantoren en ruime parkeerplaats. Een unieke plek en 100% geschikt voor de Bijbelschool.  Doe je mee?
Het is een uitzonderlijke kans en tegelijk een groot avontuur. We vertrouwen erop dat God zal voorzien in het volledige bedrag en daarom maken we jou deelgenoot van deze geloofsstap. Zullen we samen investeren in een nieuwe generatie volgelingen van Jezus? Mag God jouw middelen inzetten om dit gebouw te bestendigen voor zijn Koninkrijk? Wil je ons concreet helpen door financieel te zaaien in dit project?

Het wonder van de aankoop
Half april 2024 hebben we het Bijbelschoolgebouw gekocht. Met een lening van €500.000 en een totaal aan giften van €300.000 konden we de stap maken. We zijn zo blij dat het gelukt is en tegelijk kijken we uit naar een compleet wonder waardoor het gebouw helemaal schuldenvrij wordt.

Help ons van de schuld af
Het brutobedrag van 8 ton verdeeld over de oppervlakte van het perceel geeft een kostprijs van €200 per vierkante meter. We dagen je uit om 1 of meerdere van die m2 voor je rekening te nemen, zodat we samen dit terrein 100% vrij kunnen maken van financiële druk of schuld. We vertrouwen erop dat God het ons helemaal wil geven, zoals Hij Jozua beloofde dat ‘Elk stuk grond dat je betreedt, geef ik jullie‘ (Jozua 1:3).  Laten we het samen innemen voor de Koning!

Dit zijn onze huidige studenten. Helden zijn het!

 

 

 

 

 

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven