Spreek tot de beenderen

Dit jaar bestaat Royal Mission 15 jaar. Wauw!
De officiële oprichting van de stichting vond plaats op 18 mei 2009. De echte start van de bediening was in september van dat jaar. Terugkijkend is het heel bijzonder wat God gedaan heeft en welke weg we met elkaar hebben afgelegd. Zoveel levens zijn voorgoed veranderd!

Meer dan 200 keer!
Royal Mission ontstond aan onze keukentafel in Drachten. Karin en ik werden gegrepen door het evangelie van het koninkrijk (o.a. Mattheus 4:23) en verlangden ernaar om tot zegen te zijn voor de volle breedte van de kerk. We namen ontslag in de kerk waar we werkzaam waren en begonnen gewoon. Met een groep vrienden vol passie aan de slag om het koninklijke verhaal uit te leven én overal door te geven. Dat eerste jaar heb ik meer dan 200 keer gepreekt in kerken, op jeugdkampen en tijdens allerlei events. Wat een rollercoaster!

Gods mensen
Al snel kwam de vraag bij ons op: Waarom doen we dit? Wat hopen we te bereiken? Welke droom heeft God ons eigenlijk gegeven? Het duurde niet lang of we voelden enorme liefde voor de kerk. Niet zozeer de gebouwen, de samenkomsten of de denominaties, want die leverden geregeld frustraties op. We werden juist bewogen over de mensen. Gods mensen! Onze droom werd concreet: Herleving van de kerk.

Opwekkingsvuur
Ik ben van jongs af aan opgegroeid met een verlangen naar opwekking. Dan bedoel ik niet de pinksterconferentie, al is die ook echt prachtig, maar een geestelijke herleving van ons land. Dat komt o.a. door mijn ouders, die als Nederlandse zendelingen fulltime actief waren in België. Ook de jeugdgroep waar ik in opgroeide wakkerde dat opwekkingsvuur aan. Het verlangen naar een buitengewone doorbraak van Gods kracht heb ik eigenlijk altijd al gehad.

Welke bijdrage?
Met ons team van Royal Mission dromen we van zo’n krachtige opleving van de kerk. Al is mijn beeld daarop flink veranderd. Het gaat niet alleen om een bijzondere tijd van wonderen, maar vooral om een diepgaande vernieuwing van de DNA van de kerk. Nu we al 15 jaar onderweg zijn, ligt de vraag op tafel: Wat hebben we bereikt? Welke bijdrage hebben wij mogen leveren aan herleving?

Teamweekend
Vorige week hadden we een teamweekend met ons personeel en een aantal kernvrijwilligers. We keken terug en vooruit. We zien duidelijk dat er bijzondere contacten met mensen, met kerkleiders, met ondernemers en met denominatieleiders zijn ontstaan. Afgelopen jaren zijn er unieke verbindingen tot stand gekomen, die een prachtige voorbereiding zijn op een beweging van Gods Geest in Gods mensen. Dwars door kerkmuren heen. Toch lijkt werkelijke herleving nog ver weg…

Gezonde structuren
Tijdens ons teamweekend deelde ik iets over Ezechiël 37 ‘Het visioen van de beenderen’. In de eerste fase van dat visioen begint alles te bewegen. ‘Toen profeteerde ik zoals mij geboden was, en er ontstond een geluid zodra ik profeteerde, en zie, een gedruis! De beenderen kwamen bij elkaar, elk been bij het bijbehorende been’ (vers 7). Botten, pezen en spieren komen in verbinding met elkaar. Ieder op zijn juiste plek. Toch staat er ‘maar er was geen geest in hen’. Beenderen komen in contact met elkaar en gezonde structuren ontstaan, maar er is nog geen herleving. Alles lijkt nog even doods.

Een zeer groot leger
Gelukkig volgt er een tweede deel. ‘God zei tegen mij: Profeteer tegen de geest, profeteer, mensenkind! Zeg tegen de geest: Zo zegt de Heere HEERE: Geest, kom uit de vier windstreken en blaas in deze gedoden, zodat zij tot leven komen’ (vers 9). Een echte herleving kan alleen maar door het werk van de Geest in die verbindingen. Het gevolg is overduidelijk zichtbaar: ‘Zij gingen op hun voeten staan, een zeer, zeer groot leger’ (vers 10).

Over 15 jaar
God wil in ons land een groot leger op de been brengen. Dat doet Hij door de kracht van de Heilige Geest in samenwerking met mensen die vol geloof profetische woorden spreken. Wij zijn vol verlangen naar een seizoen waarin de verbindingen die in de afgelopen 15 jaar zijn gemaakt, vervuld gaan worden met hemelse kracht. Ik geloof oprecht dat de kerk van Nederland er over 15 jaar compleet anders uitziet en dat wij daar een rol in mogen spelen. Jij ook!

De bruid zal stralen
Spreek wat God je ingeeft. Verwacht dat God het onmogelijke kan doen. Durf te geloven dat God een kerk die ten dode opgeschreven lijkt, compleet kan doen herrijzen. Niet zozeer met grotere gebouwen of modernere diensten, maar juist met een diepe verbondenheid met God en met elkaar. Daar zal Gods scheppingskracht op zo’n nieuwe manier zichtbaar worden en zullen nieuwe gemeenschappen ontstaan. Zijn bruid zal stralen!

Spreek tot de beenderen en verwacht het van Gods Geest!

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

7 reacties

 1. Dit sluit aan bij het profetische woord op de profetische conferentie in Ede 14 dagen geleden . De kerken en de wereld worden geschud. Er komt een groot leger om de oogst binnen te halen en opwekking in Nederland Europa etc.wie is er beschikbaar?

 2. Ja wij zijn op 1 Februari, met 6 kerken samen net een alfa cursus begonnen grote opkomst dus God is al begonnen met jullie doel HALLELUJAAA!

 3. Dag Martin,

  Ook mijn leven is totaal veranderd door RM.
  In 2018 deed ik de partime bijbelschool van jullie in Heerhugowaard.
  Ik zat toen in een traditionele kerk, maar binnen een week was ik gedoopt. Gods Geest begon te stromen en stromen van levend water hebben mij vanaf dat moment vervuld en nog steeds mag ik groeien op een manier die ik in de 50 jaren daarvoor nooit heb ervaren.
  Halleluja dank God voor Royal Mission.

 4. Dank voor je eerlijkheid, Je geeft duidelijk aan, dat het niet gaat om spectaculaire dingen, maar dat je bewust bent van moeilijkheden op je weg. Toch heb je nooit opgegeven en heb je leren volharden met als gevolg, dat de Heer je rijk heeft gezegend in deze bediening, waar in je velen tot zegen bent, vooral het benadrukken van karaktervorming hebben we heel hard nodig. Steeds weer lukt het je om geloof op te bouwen. Kortom, je bent werkelijk een parel van grote waarde, die Nederland heel hard nodig heeft.

  • Dankjewel Arie. Door al die jaren heen ben je een enorme bemoediger geweest. Mensen zoals jij hebben ons op moeilijke momenten echt een steun in de rug gegeven en je houdt ons dicht bij Jezus. Dank!

   • Prachtige Bijbelse verwachting in de allereerste plaats voor Gods apart gezette Verbondvolk Israël en daardoor ook voor de gelovige gemeente!
    Zegen voor jullie – blijf gaan in Zijn Geest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven