Zullen we puzzelen?

De maand december roept bij mij altijd gezelligheid op. Ik geniet enorm van de extra tijd die ik met mijn gezin en familie door kan brengen tijdens de feestdagen, de kaarsjes, een brandende haard die aangaat of met een kleedje op de bank zitten. De sjoelbak wordt weer van zolder gehaald en opeens vinden mensen, zoals mijn moeder, de rust om avonden aan de eettafel te puzzelen. Als mijn moeder zichzelf er de tijd voor gunde kon zij dit avond na avond doen en wilde ik haar zo af en toe wel eens helpen. Helaas had ik zelf niet het geduld om heel lang te zoeken naar een stukje dat paste. Zeker als we er op een gegeven moment achter kwamen dat de puzzel toch niet compleet was kon deze wel eens uit frustratie door de kamer vliegen. Dit kwam natuurlijk niet door mijn moeder.

Het Koninkrijk van God
In het boek Leef Koninklijk beschrijft Martin Koornstra het Koninkrijk van God als de rand van de puzzel. De rand van de puzzel is er al maar de puzzelstukjes moeten nog op de juiste plek gelegd worden. Die puzzelstukjes zijn jij en ik. God heeft er voor gekozen om jou en mij naar Zijn evenbeeld te maken om heerschappij te voeren over de aarde (Genesis 1: 26). The Message vertaling zegt zo mooi ‘God spoke: Let us make human beings in our image, make them  reflecting our nature’. Adam en Eva werden gemaakt door God om Zijn karakter en wie Hij is te weerspiegelen maar ook om verantwoordelijkheid te nemen en te zorgen voor de tuin waar ze werden geplaatst. Om Gods Koninkrijk te bouwen waardoor Hij zichtbaar wordt.

Een uniek stukje
Jij bent gemaakt door God om, net als Adam en Eva, Hem in de wereld waarin wij leven te weerspiegelen. Dit doe je door wie je bent maar zeker ook met de dingen die je doet. Dit ‘doen’ kan je vormgeven op verschillende manieren. We hebben allemaal de opdracht gekregen om bijvoorbeeld onze naaste lief te hebben maar we hebben ook individueel verschillende talenten gekregen. Die talenten gecombineerd met jouw unieke karakter, zorgen ervoor dat jij als uniek persoon iets unieks te brengen hebt.

Als mensen vinden we het lastig om over onszelf te zeggen dat we ergens goed in zijn. We vergelijken ons vaak met anderen met als resultaat dat we onszelf niet goed genoeg vinden. Bij deze wil ik tegen je zeggen, je bent goed genoeg! God wil door Zijn Heilige Geest met jou samenwerken. Jij hebt iets van God in handen gekregen, namelijk de talenten en gaven dat jij mag uitvoeren. De tuin waar jij bent geplaatst, daar mag je verantwoordelijkheid over nemen en voor zorgen.

De hele puzzel leggen
God heeft een hele mooie puzzel gemaakt en het is aan ons mensen om onszelf aan Hem te verbinden, als het ware aan de rand van de puzzel maar ook aan elkaar. Het is mijn verlangen dat we als mensen, organisaties, kerken en bedrijven gaan doen waar God ons voor heeft gemaakt. In verbinding met elkaar, zodat de puzzel steeds meer compleet wordt en we Hem zullen weerspiegelen in de wereld om ons heen.

Jonge leiders
Terwijl jij dit leest ben ik met 46 prachtige studenten en 9 geweldige coaches van onze School voor Jonge Leiders een weekend weg. Tijdens dit weekend staat het thema persoonlijke roeping centraal. We geloven dat door middel van onderwijs, praktijk opdrachten en persoonlijke jonge leiders omarmen welke talenten God aan hen persoonlijk heeft gegeven en dat ze verantwoordelijkheid gaan nemen om deze in te zetten voor het bouwen van Gods Koninkrijk op de plekken waar zij zijn. Hoe mooi is het dat zij op deze leeftijd hun talenten ontdekken en omarmen maar ook met elkaar optrekken waardoor het mooie plaatje van Gods Koninkrijk steeds meer zichtbaar wordt. Bid je mee voor wat God dit weekend bij deze jonge leiders doet?

Over Ruben Koudstaal

Ruben is getrouwd met Jolien, heeft veel passie voor God én voor jongeren. Binnen Royal Mission is hij dan ook verantwoordelijk voor het jeugdwerk. Daarnaast spreekt hij regelmatig in kerken, jeugddiensten en tijdens conferenties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven