Het mooiste plekje

Samen onderweg
Als kind was de zomervakantie het hoogtepunt van het jaar voor mij. Samen met mijn ouders, mijn grote zus en mijn broers vakantie vieren in Frankrijk. Het hele avontuur begon op vrijdagmiddag om 15.15 uur. De schoolbel luidde. Ik rende naar huis, liet mijn schooltas van mijn schouders vallen en positioneerde mij in een nog klein overgebleven hoekje van de auto. Klaar om te gaan! Het begin van de lange reis was altijd gezellig en we waren opgetogen, maar na een aantal uur ontstonden er natuurlijk de gebruikelijke irritaties op de achterbank. Maar eenmaal bijna bij onze eindbestemming aangekomen, verbeterde de sfeer.  We hadden er zin in!

Onbezorgd
Het was heerlijk om zo samen als gezin onderweg te zijn. Mijn vader achter het stuur, de rest van het gezin afwisselend naast hem voorin de auto. Zo heerlijk als het dan jouw moment was. Naast papa zitten, het mooiste plekje dat er is. Goed uitzicht naar voren hebben en gezellig met hem kletsen over van alles en nog wat. En bovendien, even geen last van het geplaag achterin de auto.

Tijdens de reis maakte ik mij nooit druk of we wel goed aan zouden komen. Ik maakte me ook geen zorgen of er wel genoeg brandstof in de tank zou zitten en of we wel de juiste spullen hadden meegenomen voor de vakantie. Ik genoot van het reizen, fantaseerde al over de bestemming en zat onbevangen naast mijn vader. Genietend van het samen zijn!

‘’U wijst mij de weg naar het leven: overvloedige vreugde in uw nabijheid, voor altijd een lieflijke plek aan Uw zijde’’

Psalm 16:11
Ergens in de afgelopen dagen dacht ik aan dit bijbelgedeelte. David schrijft dat het God de Vader is die de weg naar het leven wijst. Het is God die jouw bestemming kent en onderweg dicht bij jou is. Hij heeft plannen voor jou klaar liggen en brengt jou op nieuwe plekken. Terwijl ik het vers nog een keer lees, zie ik mij weer zitten naast mijn papa in de auto en voel ik de vraag in mij naar boven komen…’’Zit je nog steeds onbevangen naast me? Vertrouw je me nog steeds en geloof je dat de weg die ik met jou ga, de juiste is?’’

In het leven is de weg die we gaan vaak hobbelig en met hindernissen. We hebben vaak niet eens goed uitzicht op wat voor ons ligt en we raken afgeleid door alles om ons heen. Op momenten van moeilijkheden en zorgen zijn we geneigd zelf de controle te willen vastpakken. Alsof we zelf achter het stuur willen kruipen van ons leven. Er komen dan allerlei vragen naar boven (‘’Red ik het wel? Kan ik dit wel aan? Welke afslag moet ik nemen? Hoe kom ik het snelst bij mijn bestemming? Wat als..? Hoe voorkom ik dat.. ?)’’  We gaan vooral zoeken naar wat wij zelf kunnen doen en vergeten al heel snel dat God juist in elk facet van ons leven aanwezig is en alles overziet. Hij weet wat het beste voor ons is. Hij weet wanneer we een andere afslag moeten nemen en wanneer we vaart moeten minderen. Hij weet het  wanneer het tijd is om ‘’pauze’’ te houden, zodat we daarna weer op volle kracht door kunnen gaan.

Elke dag
God kan  jou alleen de weg naar het leven wijzen, wanneer jij naast Hem gaat zitten. Elke dag nodigt Hij jou uit om plaats te nemen aan Zijn zijde. De plek waar jij Zijn liefde kan voelen en Zijn stem kan verstaan. Kijk je naar de doorboorde zijde van Jezus, dan ontdek je Zijn grote liefde voor jou. Hij nodigt je uit om al je bekommernissen op Hem te werpen, want Hij wil voor je zorgen.

Kinderlijk vertrouwen
Vandaag nodigt God jou opnieuw uit om plaats te nemen naast Hem. Je blik vooruit. Hij zal voor je zorgen en je beschermen. Het enige wat Hij vraagt…’’Durf je je eigen koers los te laten en te vertrouwen dat Ik jouw hele leven in mijn handen heb?’’ Net zoals ik onbevangen en zonder enige zorgen naast mijn vader ging zitten op weg naar Frankrijk, zo mag jij plaats nemen naast je Hemels Vader. Met kinderlijk vertrouwen, in de wetenschap dat Hij voor jou zorgt!

Over Benjamin Koning

Getrouwd met Mirthe, papa van 2 prachtige dochters en ontzettend enthousiast over God's genezende kracht

11 reacties

 1. Geweldig bericht,juist wat ik op dit moment nodig heb.meer dan volstrekte waarheid.we moeten onszelf volkomen overgeven aan onze grote koning,ons denken,doen handelen,HIJbepaalt alles en laat ALLES TEN GOEDE MEEWERKEN.ALLE LOF EN EER AAN JEZUS.AMEN

 2. Wat bemoedigend om te lezen! Juist in een periode v transitie merk.ik dat zoveel onzeker is en ontmoediging soms de kop op steekt …
  Liefdevol verwachtingsvol is t Woord ps 16v11🥰 en je verhaal…dank je wel!

  • Shockey
   Wat nou als je deze ervaring niet kent?
   Als je zelf de leiding hebt genomen en nu stil wordt gezet,omdat het allemaal te veel wordt.
   De verantwoordelijkheid,de last en je ook niet weet of kent hoe het anders kan?
   Ik vindt het heel mooi Benjamin,maar er zijn mensen die dit mooie vertrouwde heerlijke gevoel niet kennen ,hoe komen ze dan op die plek?
   Zeker als ze het ook nog wegstoppen en niet willen weten,want het is te pijnlijk of shameful

   • Jouw reactie raakt mij omdat ik mezelf er volkomen in herken.
    Hoe kom je dichtbij God/Jezus en ervaar je echt Zijn rust en hoe geef je alles uit handen? Hoe dan idd?

 3. Dit is echt wat er nu in mijn leven speelt. ma.w.: God vraagt nu van mij om het aan Hem over te laten, dat is zeker niet eenvoudig. Vanmorgen werd ik bij de tekst bepaald; Be still and know that I am GOD, Hij heeft alles! in de hand, ik geloof dat en als het moeilijk is of gaat, wordt je getest, gelouterd, zoals dat ook heet. Het is een proces en vraagt vertrouwen. Ik heb ervaren als je Hem toelaat, en de rust hierdoor mag ervaren, heb je vrede, die gaat stijgt boven alles uit! Wat heb of hebben we te verliezen? ik spreek ook tot mezelf! God kan iets moois doen met onze struggles. We kunnen een ander hiermee bemoedigen. Je kunt een ander beter begrijpen. Gods Zegen en kracht die ook door een moeilijke tijd gaat.

 4. Dank je wel voor deze mooie bemoediging Benjamin! Zo herkenbaar en on the spot. Gods zegen voor jou en je gezin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven