Italiaanse natuurpracht en een nieuw seizoen

Met drie lieve schatten op de achterbank die deze flinke reis in alle rust uitzitten, denk ik met dankbaarheid terug aan onze vakantie. Wat is Italië een prachtig land. Idyllische dorpjes, héérlijk eten, lieve mensen… Maar het meeste geniet ik toch van de schitterende natuur. Als we in deze omgeving op vakantie zijn ben ik altijd weer enorm onder de indruk van Gods grootheid, macht en creativiteit. De bergen zijn zo majestueus. Ik voel me met mijn 1.64m altijd al klein, maar daar voel ik me echt nietig.

Balans
In tegenstelling tot andere jaren was ik niet enorm toe aan vakantie. Waarschijnlijk te danken aan het feit dat ik het laatste half jaar wat minder ben gaan werken en daardoor meer balans heb gekregen. Dat heb ik echt als een zoektocht ervaren. Hoe zorg ik ervoor dat ik in de drukte van alledag genoeg aandacht geef aan alles wat God op mijn pad brengt. Hoe leef ik met genoeg uitdaging, maar zonder stress. En als ik vind dat mijn gezin altijd topprioriteit heeft, hoe uit zich dat dan in de keuzes die ik maak?

Psalm 121
Zittend aan de rand van het kiezelstrand, met mijn voeten in het water kan ik ultiem ontspannen na een jaar weliswaar in balans, maar met genoeg uitdaging, ongemak en groei. Hoewel ik meestal een boek meeneem, lees ik niet veel. Ik heb genoeg aan mijn gedachten. Denkend aan afgelopen jaar én de tijd die voor me ligt realiseer ik me, dat ik hulp heb gekregen én mag vragen van de God die deze immense natuurpracht bedacht en gemaakt heeft. Psalm 121 komt daar aan het Comomeer helemaal tot leven.

Talent vermenigvuldigen
Die hulp heb ik ook hard nodig trouwens. Dat heb ik inmiddels wel in de smiezen. Ik weet dat er in het nieuwe seizoen weer van alles op mij af gaat komen en naast wat persoonlijke uitdagingen, zal alleen al het bewaren van de balans een hele uitdaging worden. Dus ik zal keuzes moeten blijven maken. Ook al doen ze soms zeer en ook al betekent dat regelmatig uit de comfortzone. Talent is er niet om te begraven, maar om te vermenigvuldigen en Jezus leert ons zelf in de gelijkenis van de talenten (Matth. 15: 14-30) dat dit niet vanzelf gaat.

Schaduw
In de drukte van het leven kan ik snel vergeten wie God voor mij wil zijn. Dat Hij, zoals Psalm 121 zegt, de schaduw aan mijn rechterhand is. Dan ga ik werken in eigen kracht en kunnen keuzes ook zwaar voelen. Maar hier in Italië, met mijn voeten in het water, dringt het diep tot mij door en weet ik waar mijn hulp vandaan komt, wat me ook te wachten staat.

Tranen
“Waar kijk je naar uit in het nieuwe seizoen?” Ik schrik op als mijn man René me de vraag stelt nu we bijna de Nederlandse grens passeren. De tranen springen in mijn ogen en ik besef dat ik de rust van de vakantie ga missen en nog even niet klaar ben om weer in de molen van het ‘gewone’ leven te stappen. Ik stamel dat ik er eigenlijk best wel tegenop zie en dat ik hoop dat ik de ‘vakantievibe’ een beetje vast kan houden.

Ritme
Twee weken later is dat gewone leven er weer in vol ornaat. De kinderen in het ritme van school, sport en muziek. En ik… ik heb mijn draai ook weer gevonden. Er staat weer genoeg op het programma, maar tot nu toe heb ik de rust kunnen bewaren. In het vertrouwen dat de Schaduw aan mijn rechterhand er altijd is, ik in Zijn wijsheid mag wandelen en groeien.

Groei-jaar
Waar kijk jij naar uit in het nieuwe seizoen? Gaat het jou lukken om de rust te bewaren? Als je verlangt naar groei kan ik je van harte het Groei-jaar aanbevelen. Afgelopen jaar koos ik samen met mijn huisgroep ervoor om het te volgen. Het werd een jaar van opnieuw verwonderen over Gods verlangen naar ons, van (her)ontdekken van het Koninkrijk, (meer) leren samenwerken met de Heilige Geest en onderzoeken wat God ons gegeven heeft om in te zetten in Zijn Koninkrijk. Het hielp mij / ons om echt tijd vrij te maken voor verdieping. Dat was natuurlijk een investering in tijd, maar het bracht ons dichter bij de Koning -de God van Psalm 121- en dus gaf het rust, juist als het druk was en droeg het bij aan balans én groei.

Woensdagavond 6 September vertel ik je er graag meer over. Je schrijft je hier in voor de informatieavond en hier voor deelname aan Groei-jaar 2023-2024. Op 3 oktober a.s. gaan we van start.

Over Dieteke Visser

Moeder van drie schatten, onderwijs manager bij Royal Mission en daarnaast samen met haar man René actief voor de bloei van de wijken van Nederland met stichting R3NEW.

5 reacties

 1. Dankjewel Dieteke voor je kwetsbaarheid. Zo mooi en puur geschreven met een super waardevolle oproep het groeijaar te gaan volgen!

 2. Mooi geschreven! Ik lees dit op het goede moment, mag ook weer keuzes maken. Balans en groei vanuit Zijn kracht. God is in control!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven