Een hemelse ontmoeting met flinke gevolgen…

Het kan wel meer dan tien jaar geleden zijn dat ik met ongeveer twaalf mannen naar een mannenconferentie ben geweest. Het was op de Kroeze Danne in Enschede. Ondank dat het niet zo mijn ding was (zo’n mannenconferentie) hebben we toch enorm genoten van de sfeer, de diensten en de overnachting in de veel te kleine chalets.

CD
Ik weet nog goed dat ik het meest onder de indruk was van de aanbidding. De vrijheid die er was, ruimte voor profetische woorden en voor de Heilige Geest. Na afloop toch een CD’tje (toen was er nog geen Spotify), gekocht om thuis te beluisteren. Helaas was bij het thuis beluisteren van de muziek de ervaring heel anders dan dat ik op de conferentie had beleefd. Je kunt het vergelijken met een fles rode wijn die verrukkelijk is onder de Spaanse zon, maar thuis een stuk minder goed smaakt, herken je dat?

Pianostuk
Wel stond er een prachtig pianostuk op de CD van negentien minuten, die door een pianist was ingespeeld geïnspireerd door de Heilige Geest. Dit pianostuk heb ik jarenlang samen met mijn vrouw Ina, als een soort bedding gebruikt om ’s morgens op te bidden.
Als leraar basisonderwijs heb ik dit stuk tevens gebruikt bij het stillezen van de kinderen. Een kwartier lang, vijf dagen in de week, hemelse pianomuziek. Er is nooit een kind geweest die tegen mij heeft gezegd: “meester, kunt u niet een keer wat anders opzetten?”

VrijZijn

In 2019 mocht ik aanbidding leiden bij de VrijZijn Zomerweek met Royal Mission bij de jong volwassenen. De zondagavond zou de eerste dienst zijn en ’s middags hadden we een oefenmoment. Ik strekte mij in die tijd steeds meer uit naar de tekst uit Kol. 3 : 16. “Laat Christus’ woorden in al hun rijkdom in u wonen; onderricht en vermaan elkaar in alle wijsheid, zing met heel uw hart psalmen en hymnen voor God en liederen die de Geest u vol genade ingeeft. “
De meeste bandleden kende ik, behalve de pianist. Ik stelde me aan hem voor en daarna zijn we gaan oefenen. Toen kwam er een moment aan het einde van een lied dat de pianist doorspeelde en ik door de Geest vrijuit woorden ging zingen. Het was een hemelse match en uiteindelijk moesten we stoppen als band omdat we door de aanwezigheid van God allemaal aan het huilen waren. Nadat we weer wat tegen elkaar konden praten, kwam ik er al vragend achter dat Gilles Riemens, de pianist van de band, degene was die het pianostuk had ingespeeld op de CD die ik had overgehouden aan de mannenconferentie. We waren allemaal perplex. Hoe kon God dit regisseren en wat was Zijn plan hiermee?

Een kanaal van God
Vanaf dat moment zijn er veel momenten geweest waarop we samen aanbidding hebben mogen leiden, waarbij er ruimte is voor de gaven van de Heilige Geest. En we geloven dat nu de tijd gekomen is dat we hetgeen God ons heeft gegeven, mogen gaan inzetten in kerken.
Wij willen een kanaal zijn van God, door mensen mee te nemen in aanbidding, profetische indrukken en/of woorden te brengen en getuigenissen te geven die dienen ter bemoediging, herstel en het geven van richting voor mensenlevens en de gemeente. Hierbij willen wij ons tijdens samenkomsten laten leiden door de Heilige Geest en de verschillende gaven van de Geest (1 Korintiërs 12:8-11). Een soort van huiskamer zijn waar we God gaan aanbidden en Hij zijn troon gaat bouwen. Een plek waar je je geliefd voelt en jezelf kunt zijn, waar gelachen en gehuild mag worden. Waar je heling mag ontvangen en geactiveerd wordt om mee te doen in het heilsplan van God. Wij geloven dat we mogen bijdragen aan de opbouw van de gemeente, herstel van het lichaam van Christus in Nederland en een impact mogen zijn voor mensen die Hem nog niet kennen.

Voor dit seizoen hebben we vijf zondagen gekozen waarop kerken ons kunnen uitnodigen.
Kijk op onze website voor meer informatie.

Over Theo van Laar

Getrouwd met Ina, familieman, gepassioneerd aanbiddingsleider, en bij Royal Mission onder andere coördinator van de School voor Leiders.

11 reacties

 1. Bijzonder hoe de Geest werkt, ook door muziek, een gave van God.
  Ik ben ook benieuwd naar de pianomuziek! Welke cd is dit? Of inmiddels wel op spotify te beluisteren?

 2. Wow hoe bijzonder God werkt door muziek en hoe je dit ervaarde pas nadat er weer profetisch gespeeld werd. Wát een ervaring moet dat geweest zijn!
  Zo heerlijk om te merken hoe God je dan meeneemt naar hogere plaatsen en je kunt groeien in je relatie met Hem.
  Supermooi en dankje voor jou delen.
  Ik ervaar het ook zo, al is het niet altijd. Thuis zijn bij Papa God is veilig zijn en gesterkt worden voor wat dáár na komt!

  Zegen Theo

 3. Wauw Theo!! Alle muziek die ik van jou/jullie gehoord heb was hemels!! Zet em op zegen!! Er is Goud in je stem! Muziek!! Prijs Hem Adonai!

 4. Blijft zo’n bijzonder verhaal dit, opnieuw kriebels in m’n buik ervan. Je bent een held Theo en jullie samen zijn helden! Trots op jou en deze stap. Love you grote broer!

 5. Bijzonder hoe GOD werkt, ook door of misschien wel juist door de muziek. Het raakt niet voor niets veel harten van mensen. Het heeft mijn nieuwsgierigheid gewekt. Ik kan weleens een nootje/balletje opgooien bij ons in de gemeente.
  Wie weet! Veel Zegen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven