De zegen van de zomer

De vakantie zit erop. Misschien heb jij nog iets in het verschiet, maar voor ons is het voorbij. Zodra september zich aandient, stromen collega’s weer binnen en komt bij Royal Mission alles weer in beweging. Onze scholen, opleidingen, activiteiten én conferenties staan op het punt te starten. We werken hard, dus gunnen we elkaar in de zomer ook echt vakantie en de tijd om weer op te laden. Zoals Prediker 3 zegt: ‘Voor alles wat gebeurt is er een uur, een tijd voor alles wat er is onder de hemel.’

Een hemelse plek
Als gezin kregen we een camper aangeboden en zijn we voor het eerst richting Scandinavië gegaan. Samen met Lieselot reden Karin en ik via Duitsland en Denemarken naar Zweden. Wat was dat een avontuur en anders vakantie vieren. De foto boven deze blog is genomen vanuit de camper. We stonden een nachtje in Sjönevad bij een meer met een prachtige steiger. Hemels! Heerlijk ontspannen zonder enige werkdruk of opdrachten. We voelden echt de ruimte om afstand te nemen van alle dynamiek en te focussen op gezin, gezelligheid en genieten.

Een stroom van zegen
Toch is de zomer niet alleen niks doen. De afgelopen twee maanden zijn ook volgepakt met bijzondere kampweken en conferenties. Zeven weken lang mogen we met ons team honderden kinderen, tieners en (jonge) leiders ontvangen bij MegaKids en Royal Adventure op De Betteld. Uniek en tegelijk een enorme klus. De creativiteit, de diepgang, de gezelligheid, de aantallen, de vriendschappen, de aanbidding, de spelmiddagen, de humor en bovenal de krachtige werking van Gods Geest zijn overweldigend. Elke week mogen we getuige zijn van ingrijpende momenten, diepgaande ontmoetingen met God en radicale keuzes achter Jezus aan. Het totaal deelnemers en begeleiders deze zomer gaat richting de 3.000. Wat een beweging!

Heldenmoed
En er gebeurde nog meer. Na 2 jaar corona was er voor het eerst een fysieke Heart2Heart zomerweek. Bijna duizend mensen streken neer op de prachtige, nieuwe locatie Eigen Wijze. Met 30 kanjers van Royal Mission mochten we hier jeugdprogramma leiden tijdens deze unieke gezinsconferentie in Bant. Samen kamperen en twee keer per dag een groep van 130 jongeren ontvangen, ontmoeten en onderwijzen.
Ons thema was Braveheart met Jesaja 28:6 als kerntekst: ‘Heldenmoed schenkt hij aan hen die de vijand uit de stad verdrijven.’ Net als de Schotse held William Wallace in de bekende film mochten we jongeren uitnodigen om enorme moed te tonen in hun strijd. God geeft heldenmoed en zo ontbrandt een vuur in de harten van eenvoudige mensen en verslaan ze de vijand.

Een lammetje door de zaal
De week in Bant heeft mij enorm geraakt. Vooral de dinsdagavond. Ik mocht spreken bij de volwassenen en tijdens mijn voorbereiding die dag gaf God me een andere preek. Het voert te ver om de lijn van die boodschap te beschrijven, maar de intensiteit en de kracht van de inhoud wil ik je niet onthouden. Gods heiligheid en een geest van verootmoediging kwam over de zaal. Er liep een lammetje door de zaal… het Lam van God.
Na een tijd van inkeer en knielen voor de Allerhoogste brak de kracht ineens door. Zelden heb ik zoveel zichtbare werking van de Geest gezien in mijn bediening. Het bracht me op m’n knieën van ontzag voor de Schepper van hemel en aarde.

Morgen begin ik echt
De zomermaanden zijn voorbij. Ze hebben ons zon en zegen gebracht. We zijn geestelijk verfrist en lichamelijk verkwikt. We namen afstand van het werk en kwamen dichter bij elkaar. We zijn klaar voor een nieuw en uitdagend seizoen.
Morgen begin ik weer met spreken en dan start mijn seizoen echt. ’s Morgens in Bunschoten waar Christengemeente The Lighthouse haar 15-jarig bestaan viert. ’s Avonds mogen we met ons team de eerste Wonderlijke Zondag verzorgen. Ik kijk er naar uit!

In de startblokken
Net voor de zomer hebben we onze nieuwe zaal geopend. We staan in de startblokken om hier volop gebruik van te maken d.m.v. conferenties, speciale dagen, cursussen en scholen. En we mogen andere organisaties en bedieningen ontvangen op ons terrein. We zijn deze zomer gezegend om opnieuw heel veel zegen uit te gaan delen. Doe je mee? Stap in de stroom van hemelse zegen, die God ons geeft!

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

4 reacties

 1. Ik schoot vol toen ik net de nieuwsbrief las. Wat een zegen werkt er door in de bediening van Royal Mission. En wat ben ik dankbaar dat God mij langs deze weg stuurt. Een lange weg, maar hier kruisen onze wegen elkaar. Dank je wel.

 2. Maartin ik wens jou heel veel zegen en kracht voor dit nieuwe seizoen. Dat God jou mag dragen en leiden voor alles wat je voor Hem gaat doen.

  Groet Evelien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven