Ik ga voor opwekking

Vorige maand was het eindelijk zover. Na twee jaar digitaal kon de pinksterconferentie van Opwekking weer in het echt gevierd en beleefd worden. Tienduizenden verzamelden zich als vanouds op het Walibi terrein in Biddinghuizen voor een weekend vol ontmoeting, aanbidding, onderwijs, gebed én gezelligheid. Zo bijzonder! Heerlijk kamperen en lekker udderen (zo zeiden wij dat vroeger thuis) in je tentje. Alleen jammer van die enorme hoosbui in de laatste nacht. Ik hoop dat je niet weggespoeld bent.

Sterke start
Bij de start op vrijdagavond mocht ik spreken in de jeugdtent. Het team had me gevraagd om het weekend stevig in te zetten met een boodschap over de kracht van de Heilige Geest en wonderen. Zo’n uitnodiging is taal naar mijn hart en sluit aan bij de koninklijke passie van Royal Mission. De tekst die ik meekreeg, was de uitspraak van Johannes de Doper: ‘Ik heb jullie gedoopt met water, maar hij zal jullie dopen met de heilige Geest’ (Marcus 1:8).

Hemelse knipoog
Voor mij was het een hemelse knipoog dat ik mocht spreken vanuit woorden van Johannes de Doper. In de coronatijd heb ik héél vaak over hem gepreekt. Vooral over het moment dat hij in de gevangenis zit en twijfelt of Jezus wel de Messias is. Ook in mijn boeken komt deze Johannes geregeld langs. Specifiek de drie openbaringen die hij heeft over Jezus als Lam van God, als doper in de Geest en als brenger van het koninkrijk van God.

De Gezalfde
Al eerder was het me opgevallen, dat deze drie hemelse inzichten van de man die sprinkhanen at, verwijzen naar het Oude Testament. Johannes bevestigt dat de drie grote zalvingen van weleer, die van de priester, de profeet en de koning, nu op de Zoon van God liggen. Als Lam van God is Hij de priester, als doper in de Geest is Hij de profeet en als brenger van het koninkrijk is Hij de Koning. Daarmee is Jezus dé Messias, dé Gezalfde en draagt Hij de volle, hemelse zalving van de Geest op zijn leven.

Drie kenmerken
Tijdens mijn voorbereiding voegde Gods iets nieuws toe. Ik zou spreken over het verlangen naar een nieuwe uitstorting van de Heilige Geest over ons land. Ineens liet de Heilige Geest mij zien dat de drie zalvingen ook de drie kenmerken van een opwekking zijn. Lam van God is verootmoediging en het besef van zonde, de doop met de Geest is een uitzonderlijke en overweldigende uitbraak van kracht en het koninkrijk is de impact die een opwekking heeft op de maatschappij. Wauw!

Nijkerk
Ook in Nederland hebben we dat meegemaakt. Op 17 november 1749 sprak dominee Kuijpers in Nijkerk in een overvolle kerk over Psalm 72. Plotseling begonnen mensen zomaar te beven en te huilen. Het geroep om Gods genade was zo sterk, dat Kuijpers bijna niet meer verstaanbaar was. Bij de zegen aan het einde van de dienst vielen kerkgangers spontaan op de grond. Dit was het begin van de Nijkerkse beroeringen.
Op straat werd het vloeken en tieren ingeruild voor aanbidding. Cafés gingen dicht. Gokken of kermisbezoekjes werden ingewisseld voor een kerkdienst of gebedssamenkomst. De drie kenmerken verootmoediging, kracht en impact waren duidelijk aanwijsbaar.

Op handen en voeten
Recenter vond er in 1958 op het Malieveld opnieuw een geestelijke herleving plaats. De campagne van T.L Osborn werd door meer dan 100.000 mensen bezocht. Genezingen, bekeringen, impact in de wijde omgeving en de start van veel nieuwe bedieningen en kerken. Zelfs Royal Mission is een vrucht van wat God daar op dat grasveld deed!
Avond aan avond stond mijn vader pal tegen het podium aan. Voor de opwekkingsdienst startte, kroop hij vanaf achter het podium op handen en voeten er onderdoor, om precies op de eerste rij van die enorme massa te eindigen. Op bovenstaande foto wijst hij aan waar hij zich elke avond bevond.

Hunkering
Terug naar de jeugddienst in Biddinghuizen. Mijn preek opende ik met de drie openbaringen van Johannes de Doper en legde de link naar opwekkingen in Nederland. Ik deelde het oprechte verlangen naar een nieuwe opwekking in ons land.
Iedere aanwezige had zich aangemeld via www.ikganaaropwekking.nl en daarom stelde ik voor dat we een nieuwe site zouden openen: www.ikgavooropwekking.nl Luid gejuich van de jongeren! De intensiteit van de preek in combinatie met de hunkering naar herleving mondde uit in een dynamische dienst, waarin de kracht van de Heilige Geest zichtbaar werd.

Er hangt iets in de lucht
De droom van Royal Mission is een herleving in en van de kerk. Meer dan ooit is dit concreet gekoppeld aan een verlangen naar hemelse transformatie en een verwachting van opwekking in Nederland. Ik weet niet wanneer het gebeurt en zal nooit zeggen dat het binnenkort gaat gebeuren en toch… er hangt iets in de lucht!
Twee weken geleden hebben we de nieuwe vleugel van ons gebouw geopend. Een prachtige plek voor trainingen en conferenties. Wat is het mooi geworden en hoe bijzonder is het dat God al bijna alle financiën gegeven heeft. De zaal heeft de naam ‘Malieveld’ gekregen, omdat we deze ruimte (net als Salomo bij de tempel) ingewijd hebben als een plek van verootmoediging, kracht en impact.

De droom
Vanaf september gaan we onze tentpinnen wijder uitzetten. We geloven dat de intensiteit van de Gezalfde onder ons zal toenemen. We dromen oprecht van een herleving in ons land. Ga je met ons mee voor opwekking in Nederland?

Uitnodiging
Hierbij nodig ik je persoonlijk uit om deelgenoot te worden aan wat wij mogen doen namens de Koning. Sluit je aan bij de vrijwilligers die helpen op kantoor, bij conferenties, bij opleidingen, bij trainingen of bij speciale dagen. Dan gaat het over catering, techniek, ministry, hosting, beheer, administratie, vormgeving, media… Stuur ons kantoor een e-mail om je aan te sluiten bij de beweging die God geeft in ons land. Laten we ons voorbereiden en klaarmaken op wat God wil geven in deze tijd, want ik ga voor opwekking!

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

4 reacties

 1. Heb al veel onderwijs van je gehoord . Fascinerend om te zien die passie die je hebt om het evangelie te brengen . Wanneer er trainingen worden gegeven of iets in de catering je mag me altijd een mail sturen wanneer er iets staat te gebeuren . Een grote opwekking voor de Grote Koning zou fantastisch zijn.

 2. Yes, ik wil heel graag deelgenoot zijn van Gods beweging in Nederland. Ik weet niet precies wat voor hulp ik jullie kan geven, maar ik wil graag verbonden zijn en dienen.

 3. Beste Martin, ik weet niet hoe of wat maar het verlangen naar een verwachting van opwekking in Nederland valt samen met mijn kennisnemen van de wonderen die je beschrijft in het boek ‘Wonderen van het Koninkrijk’. Dit boek en de woorden die je erin spreekt laten mij geloven dat ik klaar ben voor een opwekking van de Heilige Geest hier in Nederland. Die geef ik binnen mijn mogelijkheden vorm in mijn leven. Ik maak er een gebedspunt van. Heel veel zegen voor jouw bijdrage daaraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven