Dezelfde Geest

1 Korinthe 12:7-11 Aan ieder echter wordt de openbaring van de Geest gegeven tot wat nuttig is voor de ander (………) 11 Al deze dingen echter werkt één en dezelfde Geest, Die aan ieder afzonderlijk uitdeelt zoals Hij wil.

RAW
Afgelopen weekend was het weer tijd voor het ruigste tienerweekend van Nederland: Royal Adventure Weekend. Een weekend vol hoogstaande activiteiten en diepgaande ontmoetingen. Ik mocht spreken in de openingsdienst. En eerlijk; ik ben in jaren niet zó gespannen geweest. Spreken voor volwassen oké, maar voor tieners blijft toch wel een beetje eng. Ik stuurde naar mijn vrouw Anne vlak voor de dienst begon: ‘De verwachting is zo hoog hier en ik voel dat ik hier in natuurlijke kracht echt niet aan kan voldoen. Hoop echt dat ik het juist verstaan heb en dat de woorden weer stromen.

Spanning
De worship begon en ik merkte dat de spanning me bijna teveel werd. Ik besloot God te vragen of Hij een profetisch woord wilde geven aan één van de jongeren (ik word rustig van het uitstappen in profetische woorden). Achterin de zaal keek ik naar de ruggen van de tieners die vol in aanbidding waren. Ik bad: ‘Heer, licht een jongere uit naar wie ik toe mag stappen en iets profetisch mee mag delen, raak mijn buik aan met Uw liefde voor één van deze prachtige mensen’. Ineens sprong er een jongen in mijn oog en ik voelde Gods liefde in mijn binnenste.

Willem Jan
Ik stapte op de jongen af en vertelde hem dat ik geraakt werd door God om voor hem te bidden. We hebben een kort gesprek en voordat ik voor hem bid stel ik hem nog de vraag wat zijn naam is. Hij vertelt dat hij Willem Jan heet (een fictieve naam i.v.m. privacy). De jongen ziet dat ik geraakt word als hij zijn naam uitspreekt en ik deel met hem dat ik de middag ervoor, in voorbereiding op mijn preek bad voor een aantal woorden van openbaring. Eén van de woorden die zo duidelijk in mijn gedachten kwam was, je raad het misschien al: de naam Willem Jan. Zijn naam stond genoteerd in mijn notities.

Profetisch woord
Het profetische woord wat ik voor de jongen had was vervolgens zo raak dat de hij zei: ‘Ik weet eigenlijk niet of ik wel in profetie geloof, maar alles wat je zegt klopt helemaal!’
Wat dienen wij een prachtige God. Hij bemoedigde mij en Willem Jan én dat gaf mij het zetje wat ik voor die avond nodig had. Het werd een wonderlijke dienst vol openbaring, kracht, bevrijding en liefde!

Pinksteren
Dit weekend vieren we Pinksteren met elkaar. Het is niet Pinksteren maar we vieren het. Vanwege Pasen kan het gelukkig elke dag Pinksteren zijn. Toch is het erg mooi om weer extra stil te staan bij dit kostbare cadeau van de Vader en Jezus: de Heilige Geest. In het verhaal wat ik zojuist met je heb gedeeld zit de prachtige dubbele werking van de Heilige Geest verborgen. De Heilige Geest komt in ons ten behoeve van onszelf en Hij komt op ons met zijn kracht ten behoeve van de mensen om ons heen en de bouw van Gods Koninkrijk op aarde! Hij komt in jou om Gods woord levend in jou te maken, jou te leiden in intimiteit met de Vader en jou te openbaren wie jij bent in Christus. Daarnaast wil de Heilige Geest met zijn kracht op jou komen om jou te leiden in het leven als Jezus op deze aarde. Jezus was compleet afhankelijk van de Heilige Geest. Het leven van Jezus is een directe uitnodiging voor het leven waartoe jij geroepen bent!

Dezelfde Geest
In het Bijbelgedeelte bovenaan deze blog legt Paulus de nadruk op het feit dat het één en dezelfde Geest is die wonderen door ons heen wil doen. Door een ieder van ons. De gaven van de Geest zijn beschikbaar voor elke gelovige en zijn voor een tijd als deze. In de tijd van Paulus moesten de mensen voor elk aspect van hun leven een andere geest aanroepen. Gelukkig weten wij door het Woord beter; het is één en dezelfde Geest die wij mogen aanroepen. De Geest van Yahweh en Jezus Christus. Het vraagt een samenwerking en relatie met de Heilige Geest. Durf jij dit avontuur aan te gaan? Ik wil je aanmoedigen aankomend weekend opnieuw stil te staan bij die kostbare schat. Hoe bouw je die relatie met de Heilige Geest? Het is een eeuwenoud gebed maar zo eenvoudig: ‘Kom Heilige Geest’.

Over Robbie van Veen

Getrouwd met Anne, woonachtig in Utrecht, vurig spreker en vol passie voor het koninkrijk van God.

7 reacties

 1. Dankjewel Robbie voor deze bijzondere getuigenis, Het is zo bijzonder wat de Heilige geest kan doen… Fijne Gezegende Pinksteren

 2. Woorden schieten te kort als God zo tastbaar aanwezig is. Zijn grootheid is ondoorgrondelijk. Blessing Robbie.

 3. Mooi getuigenis Robbie. God wil en kan iedereen gebruiken. Fijn dat een profetische woord je rust geeft om daarna helemaal los ge komen van iedere spanning.

 4. Dank je wel robbie, worden zo door elkaar bemoedigd om door te gaan en nooit op te geven, altijd vooruit te gaan. Iedere keer weer ontdekken dat de HEER echt alles vast in handen heeft.

 5. Hi Robbie, wat gaaf om dit te lezen en zo steeds weer versteld te staan van Zijn liefde voor ons!
  Mooi hoe jij dit in kwetsbaarheid met ons deelt. ♥️
  Hug Joost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven