Gestoken door een schorpioen

Drie weken geleden zat ik in het vliegtuig naar Blantyre, Malawi. Het begin van een bijzondere zendingsreis op uitnodiging van Wenzel, een Zuid-Afrikaanse voorganger uit Nederland. Samen met een team van 12 mensen, inclusief kinderen, gingen we op weg om net als Jezus het evangelie bekend te maken in afgelegen dorpjes.

Weken daarvoor liep ik vast tijdens de Wonderlijke Zondag. Ik heb daar toen over geschreven en God gevraagd om mij te bemoedigen. Dat deed Hij o.a. door de uitnodiging om mee te gaan naar Malawi en een bijzondere gift om de reis te betalen.

Zoals Jezus
Het grootste deel van de reis verbleven we in een eenvoudig gebouw zonder stroom, zonder stromend water, zonder meubilair en buiten alleen een handmatige waterpomp. Geen toilet, maar een gat in de grond. Geen tafel of stoelen, maar zitten op de grond. Geen bed, maar slapen op een luchtbedje met klamboe in een kaal kamertje van 3 bij 3. En dat 10 dagen lang.

Omdat de zon al rond 5.30 uur opkomt en het om 11 uur al flink warm begint te worden, vertrokken we ’s morgens al vroeg. Bepakt met rugzak en genoeg water begonnen we aan een wandeling over de zandpaden naar een nabijgelegen dorpje. Na meer dan een uur lopen, arriveerden we bij een groepje van 15 á 20 huisjes. Hiervoor waren we gekomen. Elke keer dat we zo’n tocht maakten, moest ik denken aan Jezus en zijn discipelen al wandelend in Israël.

De man van vrede
Midden tussen die huisjes staat bijna altijd een eenvoudige moskee. Wenzel vraagt de plaatselijke imam of we in de moskee mogen. Daar leggen we hem en zijn medewerker vanuit de koran uit wie Isa (Jezus) is. Ineens zegt Wenzel: ‘Heb je last van je maag?’ Dat blijkt te kloppen. Ik heb het idee dat de andere man last van zijn arm heeft en ook dat wordt bevestigd. We bidden en beiden worden in de moskee door Jezus genezen. We nodigen hen uit om Jezus te gaan volgen en de 2 mannen bidden met ons mee. Halleluja!

Een paar dagen later zijn we weer terug op deze plek. De assistent van de imam heeft ergens een blauw jackje opgevist waar ‘Christ is King’ op staat. Hij straalt van oor tot oor. De ene na de andere bewoner uit het dorpje met een nood of vraag brengt hij bij ons. Deze man is ‘de man van vrede’ voor deze omgeving. We bidden voor tientallen kinderen, moeders, tieners en mannen.  

Zegen en leven brengen
Meer dan een week lang is dit ons leven. Wandelen naar een volgend dorpje en altijd omringd en gevolgd door vrolijke kinderen. Wenzel en zijn team bouwen hier een netwerk van vriendschap op. Ook geven ze meer dan 60 kinderen te eten en tijdens dit bezoek krijgen al die kids 3 setjes nieuwe schooluniformen. Een must om naar school te mogen gaan. Er worden stukken land gekocht om te verbouwen en uiteindelijk werkgelegenheid te creëren voor de omgeving.

Tussen alle prachtige initiatieven, unieke gesprekken, krachtige gebeden en wonderlijke verhalen word je ook geconfronteerd met de impact van demonie en toverij. Je ziet kinderen die een touwtje met een blokje eraan om hun nek hebben. Letterlijk gebonden door een spreuk of vloek van de toverdokter. Wenzel is nergens bang voor. Vaak breekt hij de touwtjes en zet de kinderen vrij. Zelfs toverdoktoren komen tot bekering. Wauw!

Waarom?
Halverwege de reis vraag ik ’s avonds aan God waarom ik met deze reis mee moest. Natuurlijk leer ik van het lef van Wenzel en geniet ik van de eenvoud en kracht waarmee hij en zijn team Jezus bij mensen brengen. Toch blijft de vraag waarom ik een flinke wereldreis moet maken om dit mee te maken. Gods antwoord is bijzonder: ‘Je bent hier voor de dag van morgen’. Vol verwachting ga ik die avond slapen op mijn eenvoudige luchtbedje omringd door m’n klamboe.

De volgende ochtend gaan we op bezoek bij een kerkje van een vrouw, die machtig door God gebruikt wordt in het ontmaskeren van demonie. Ze is gewend om elke dag uren op haar ‘gebedsberg’ door te brengen. Bij aankomst legt ze iedereen van ons team de handen op en meteen voel je de intensiteit van haar leven met God.

’s Middags ben ik getuige van een meeting van plaatselijke voorgangers, waar door een leider op een aangrijpende manier vergeving gevraagd wordt aan Wenzel voor hun wantrouwen en het misbruiken van geld. Ook de vrouwelijke voorganger wordt eindelijk geëerd voor wie ze is.

Die avond hebben we een evangelisatiedienst in het kerkje van deze vrouw. Het wordt een aparte samenkomst. Er is onrust, chaos, geroep en weinig aandacht van de 100 aanwezigen. Voelbare geestelijke strijd. Wenzel besluit om iedereen in 2 lange rijen te zetten. Hij neemt een rij en ik krijg de andere om iedereen persoonlijk de handen op te leggen. Eerst gebeurt er amper iets, tot ineens de Gods kracht doorbreekt. Bevrijding, overweldiging en toewijding. Een eenvoudig plastic badje staat buiten en daarin worden bijna 30 mensen gedoopt. Overwinning!

In mijn rug
We rijden bijna een uur terug naar ons huis. Het is al donker. Met een lampje op mijn hoofd ga ik mijn kamertje in en check op muskieten, kakkerlakken en ander ongedierte. Alles is veilig. Ik kleed me om, kruip onder mijn klamboe en ga liggen op mijn slaapmatje. En dan gebeurt het. Ik word in mijn rug gestoken door een schorpioen.

Het doet enorm pijn en ik besef meteen dat het demonisch is. Ik begin te roepen en de anderen komen te hulp. De schorpioen wordt gevonden en meteen verpletterd. ‘It’s demonic’ roept Wenzel. Ze ontsmetten de wond en gaan biddend om me heen staan. Ik begin te zweten, word licht duizelig en voel mijn hart sneller kloppen.

Genezen en bekrachtigd!
Na een half uur komt er ineens enorme vreugde over me en voelt het alsof het gif uit me getrokken wordt zoals je een T-shirt uittrekt.  Meteen weet ik dat ik genezen ben en ga kort daarna slapen. De volgende dag heb ik alleen een klein muggenbultje op mijn rug. God heeft ingegrepen.

Sinds dat moment is ‘Bedenk wel: ik heb jullie de macht gegeven om slangen en schorpioenen te vertrappen en om de kracht van de vijand te breken, zodat niets jullie kan schaden’ (Lucas 10:19) reëler dan ooit. Ik ben begin mei teruggekomen met een groter geloof dat demonie zijn kracht gaat verliezen in Nederland en wij de kracht van de vijand mogen breken in Jezus Naam. Dank U Jezus!

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

29 reacties

 1. Wat een byzonder getuigenis, Fijn om zo mee te mogen lezen en te horen van de kracht van Gods liefde, die onverminderd zijn werk doet.Dank voor het delen. Bemoedigend

  • Wauw Martin, God doet mooie machtige dingen.
   Maar ik zie ook jouw leiderschap en je volgzaamheid aan God de Vader
   Heel mooi en bemoedigend allemaal

 2. Een gaaf begin van de zaterdag om deze indrukwekkende verhalen te lezen. Het vuurt mij aan om nog meer vrijmoedig te zijn. Te bidden en het getuigenis Jezus te delen. God is goed!!

 3. Demonie gaat zeker z’n kracht verliezen in Nederland, amen!!!!
  Jezus is Heer en Overwinnaar, Zijn naam boven alle namen!!!!!

 4. Wauw!! Dank U Jezus!! Man, het vuur van God over ons land! It Will happen! Hier in Drachten merk ik veel bevrijding en genezing onder de kinderen! Kids staan in Zijn licht en wandelen in Zijn autoriteit! Zo tof, zo bijzonder mooi! Zijn woord is compleet en waar en daar beweeg ik in! Thanks Martin voor het delen van deze mega getuigenis!

 5. Heel bijzonder weer Martin, hier hebben we het gisteravond nog over gehad. Een mooie bevestiging!

 6. Wat een mooi dicht-bij-komen getuigenis hoe de Heer werkt in en door ons, dank je wel, Martin voor dit eerlijke inkijkje!!

 7. Waaw Martin, dat is handelingen in praktijk, dat hebben we nodig om de wereld te winnen voor Hem. Dit bemoedigd mij, om dit getuigenis te horen.Wat een machtige God hebben wij.

 8. Wat een fantastische getuigenis Martin, dat er 30 mensen gedoopt zijn, dat er mensen tot bekering zijn gekomen, dat Jezus Overwinnaar is. Door tekenen en wonderen maakt God zich bekend. Geweldig, wat hebben we een machtige God.
  We hebben niet te strijden tegen vlees en bloed maar tegen een vijand die weet dat hij maar weinig tijd meer heeft!
  Leve Koning Jezus!

 9. Amen Martin, geweldig! Er gaan ‘morgen’ grote dingen gebeuren waar jij en wij in mogen deelnemen, voorzien van de kracht van en het geloof in onze Jezus, de grote Overwinnaar van hemel en aarde🔥🔥🙌🏼

 10. Aha medestudent … daarvoor zijn we getraind hé Marcus 16
  De high 5 !
  Het is altijd goed om even naar een andere continent te
  reizen en Gods kracht aan het werk te zien. Verfrist en opgebouwd
  kom je dan terug. I am on my way to Jerusalem now and next
  year to Colombia. Heb je je schriftje kunnen gebruiken om Zijn
  naam te verhogen. Het was bijzonder om je een aantal jaren
  geleden in de Brabanthallen te Leuven te zien, elkaar te omhelzen
  en tot zegen te zijn van elkaar. Door elkanders geloof bemoedigd
  te worden. Je piano stukje als creatief aanbidder was de max.

  All power and authority has been given to us by the blood of Jesus
  and the authority of Gods Word as His ambassadors.

  Je bent voortdurend in mijn gedachten en ik dank de Here voor
  jou leven. Dappere broer ! Jozua 1 : 8

  Keep up the good work !

 11. Wat een bijzondere tijd hebben jullie en de bewoners daar mogen beleven met God. God is groot. Als je bidt en gelooft en in je hart niet twijfelt doet God grote dingen.
  Laat het vuur weer branden….

 12. Hier word ik stil van. Een oprecht en eerlijk verslag wat je in Malawi bent tegen gekomen en hoe je daarin de kracht en aanwezigheid van God hebt ervaren. Je getuigenis raakt me opnieuw!

 13. Hoi Martin ik moet denken aan een beeld wat jij deelde in de coronatijd op de livestream denk ik: je zag paarden die bijna niet te houden waren door de ruiters die er op zaten…ze wilden in aktie komen voor de Koning, en dat zal gaan gebeuren, zeker weten, dank voor dit getuigenis

 14. Zo bijzonder, God heeft altijd een doel als Hij iets van ons vraagt! Hij is zo goed ! Bijzonder getuigenis van Gods grootheid

 15. De Bijbel is Gods woord en nu zó in praktijk gebracht !
  Je getuigenis ontroerd mij en ja, het komt ook naar ons land. God gebruikt jou machtig .
  Zegen Martin en ga hiermee verder!
  Zovelen zitten hierom te snakken 🤭

 16. Prachtig getuigenis Martin. God heeft een doel en het is mooi dat hij iedereen kan gebruiken.
  Succes verder met de bediening van Royal Mission! Gods zegen, Jürgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven