Dansen omdat het Pasen is

De Heer is waarlijk opgestaan! Dat hebben we recent gevierd met elkaar. Pasen; het feest van nieuw leven, het feest van de opstandingskracht. Ik moet zeggen dat de feestdagen niet altijd een enorme impact op me hebben. De drukte van het leven belet me vaak om echt stil te staan bij de inhoud van de gebeurtenissen die we herdenken. Maar deze keer was het anders…

Vrijheid en vrede
In februari vertelde ik in een blog over mijn pijnlijke nekspier. En hoe liefdevol God mij toen duidelijk maakte hoe Hij naar mij kijkt. Dat ik er mag zijn met mijn rustige, wat ingetogen karakter. Het proces wat Hij met mij is gegaan al daarvoor, maar ook nog daarna, kan ik nog bijna niet bevatten. Via zoveel mensen om mij heen heeft Hij mij duidelijk gemaakt hoe waardevol Hij mij vindt. Als kers op de taart heeft Hij mij bevrijd van de rem op mijn leven die ik altijd ervoer. De stolp die over mijn leven stond is eraf en ik heb nog nooit zoveel vrijheid en vrede met mezelf ervaren als de laatste weken.

Opstandingskracht
In Efeze 1:20 staat dat Gods kracht in ons werkt. En dat die kracht dezelfde macht is waarmee God Jezus weer levend maakte. Een tekst die we kunnen lezen en voor waar aannemen, maar als we dan in ons leven iets zien gebeuren waardoor het zichtbaar wordt, dan zijn we verbaasd. Ik moet mezelf af en toe knijpen om te checken of ik wel écht (of nog steeds) veranderd ben. Er is wat dat betreft nog veel te ontdekken op dit gebied. Zoals het geheim wanneer Gods kracht wel of niet zichtbaar wordt. Of waarom het soms zolang duurt. Maar in dat alles hebben we de keuze om Hem al dan niet te vertrouwen. Want God is altijd goed. Dat vertelt de Bijbel ons en daarom is het waarheid waar we van op aan kunnen.

Relatie boven verlangens
In mijn hart is een nieuw verlangen ontstaan. Om meer uit te delen van die goedheid van God. Mijn verandering gaf nieuwe liefde voor Hem en ik geloof zó dat Hij genoeg heeft om uit te delen aan mensen die gebroken zijn. Hij is de God van herstel en wat is het heerlijk om daar een doorgeefluik van te kunnen zijn. Toen ik laatst in de auto stapte na een Wonderlijke Zondag en ik intern bijna uit elkaar barstte van verlangen naar meer kracht van God door mij heen, sprong automatisch een podcast aan. Het eerste wat ik hoorde raakte mij. De strekking was: “Dromen en verlangens zijn goed, maar laten ze nooit boven je Maker, je God komen te staan”. Ik had het nodig om dat even te horen en geloof dat dat één van de geheimen is voor een leven vanuit de kracht van God. Je relatie met Hem, zou altijd bovenaan moeten staan. Hij verlangt naar een relatie met jou en met mij. En hoe geweldig is het dat we samen mogen zijn met Bron van kracht! Je mag jezelf leren sterken in de Heer je God, wat je omstandigheden ook zijn. Net zoals David dat deed in één van de grootste stormen in zijn leven (zie 1 Sam. 30:6). Hem je karakter laten vormen, zodat Hij altijd de eer krijgt van wat Hij doet en je eigen trots, maar ook je verlegenheid en bezwaren aan de kant kunnen. 

Dansen
Ik heb denk ik nog maar een fractie begrepen welke impact de opstandingskracht van Jezus in mijn leven zou kunnen hebben. Maar samen met God ga ik op weg en kijk uit naar wat komen gaat. Wat ik wel begrepen heb, is dat ik zonder de opstanding van Jezus nooit zoveel vrijheid en vreugde had kunnen ervaren als nu. Een vrijheid en vreugde die me zo dankbaar maken en die zelfs een ingetogen karakter als ik door de kamer doen dansen bij het besef: de Heer is waarlijk opgestaan! Dans je mee?

Over Dieteke Visser

Moeder van drie schatten, onderwijs manager bij Royal Mission en daarnaast samen met haar man René actief voor de bloei van de wijken van Nederland met stichting R3NEW.

6 reacties

 1. Ja Dieteke. Ik dans mee. Heerlijk. De Heilige Geest heeft mij aangeraakt om te gaan vlaggen, zodat ik ook op die manier met en voor Hem kan dansen. Ben laaiend enthousiast. Dus ik doe mee.

 2. Hoi Dieteke fantastisch geweldig hoe Gods opstandingskracht werkt, ik dans met je mee hoor, al voelt het voor mij soms nog wazig ik houd vol en geniet van Zijn schepping

 3. Bedankt lieve Dieteke voor dit mooie getuigenis. Wat geweldig dat je Zijn vrijheid ervaart. Het raakt me dat je dat schrijft . Want JA….Zijn opstandingskrscht maakt VRIJ. En maakt je vrijmoedig en sterk. Ook al ervaren we dat nog niet altijd. Bijv. In het wachten. Het is en blijft DE WAARHEID. EN God IS en BLIJFT ALTÍJD GOED en TROUW. Belangrijk om dat altijd aan elkaar te blijven zeggen en elkaar aan te blijven sporen dichtbij Jezus te blijven en te verwachten en bemoedigen. Nou..Heel verhaal geworden maar….Daarom nogmaals…bedankt Dieteke. Zegen mooi lief mens.

 4. Bedankt Dieteke voor je openheid en getuigenis. God gaat met ieder een persoonlijke weg. Heel mooi dat je dieper mag ontdekken en dat met ons wilt delen hoe God naar je kijkt en je kostbaar bent in Zijn ogen als Zijn geliefd kind. Hel mooi en bemoedigend.

 5. Wauw Dieteke wat een mooie getuigenis.en zo herkenbaar
  Dankzij het werk van royal mission word ook mijn geloof enorm gevoed,God is hierin aanwezig, bezig.
  Dankbaar voor Gods aanwezigheid in ons leven

 6. Jaaa ik dans mee!! Leven met de glans van Zijn Heerlijkheid! Hij gaf Zijn enige Zoon voor ons!! We mogen door Hem leven voor Hem! Uitdelend, verlangend, biddend. Heerlijk dank voor je delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven