Een sterke nekspier

Op het moment dat ik deze blog schrijf zit mijn nek he-le-maal vast. Ontzettend oncomfortabel, vermoeiend, maar vooral erg pijnlijk. Gisterennacht werd ik wakker omdat ik naar het toilet moest. Maar door het liggen was de stijfheid toegenomen en kwam ik niet eens overeind. Gelukkig werd René (mijn man) wakker van mijn gekerm en hielp hij me het bed uit- en weer in. Hoewel ik me op dat moment erg zielig voelde leerde ik die nacht een belangrijke les…

Elly en Rikkert
“Ik ben de hand en jij de voet, wij zijn allebei nóóóóódig, wat ik niet kan, kan jij juist goed. Niemand is overbóóóóódig.”
Dit liedje van Elly en Rikkert ken je misschien wel. In mijn kindertijd heb ik het vaak uit volle borst mee geblèrd. Destijds begreep ik wel dat we als mensen allemaal verschillend zijn en dat dat niet uitmaakt, maar dat we juist van de ander mogen houden, ondanks die verschillen. Onlangs heeft dit simpele kinderliedje voor mij echter een diepere lading gekregen.

Persoonlijkheidstest
Een aantal weken geleden vulden we als personeel van Royal Mission allemaal een ‘Keys-test’ in. Je weet wel zo’n persoonlijkheidstest. En dan niet zo één waar je er tig van hebt, maar een hele bijzondere. Gebaseerd op Bijbelse principes met als resultaat een persoonlijk DNA profiel . Het gaf een bijzonder inkijkje in onszelf. Zo heeft God ons bedacht. Zo heeft Hij ons gewild. Dit is wie we zijn. Daar mogen we in wandelen. En zo mogen we ook naar elkaar kijken. Wauw, zo mooi. Wat hebben we genoten van de uitleg en persoonlijke woorden die we kregen. Een feest van herkenning, soms ook van openbaring.

Landen
Ik heb zelf altijd de tijd nodig om dit soort dingen tot me door te laten dringen. Ik kan enorm genieten van zo’n dag, maar tegelijk vind ik het erg ingewikkeld om het te laten ‘landen’ in m’n hart. Dat is sowieso een vaag begrip, maar voor mij staat dat voor een diep weten, écht beseffen en geloven. Uiteindelijk heeft mijn nek me dus daarbij geholpen. Hoe pijnlijk ook.

Pijnlijk
Terwijl ik mezelf die nacht een zielig hoopje mens voelde, realiseerde ik me, dat ik mezelf zie als die spieren in mijn nek. Onzichtbaar vooral. Je weet dat ze er zijn, maar je vergeet ze snel omdat je ze dus niet ziet. Daardoor zou je onbewust kunnen gaan denken niet zo waardevol te zijn. En hoewel mijn hoofd best weet dat dit niet zo is, is dit wel wat er ten diepste in mij leeft. Pfoe, ook al zo pijnlijk. 

Een sterke nekspier
Maar de gedachte die daarna sterk in mij opkwam was; ik kom nu zonder hulp niet overeind. Waar ik normaal gesproken geen weet heb van de kwaliteiten van mijn nekspieren, merk ik nu ze het af laten weten, hoe hard ik ze nodig heb. Het was alsof God tegen me zei: “Zo kijk Ik ook naar jou, ik heb jou gemaakt als een sterke nekspier, misschien niet zo zichtbaar als andere lichaamsdelen, maar zo belangrijk, dat de andere lichaamsdelen niet goed functioneren zonder jou.” Het liedje van Elly en Rikkert én de uitkomst van mijn Keys-test kwamen plotseling tot leven. Het ging nu alleen niet over de ‘andere ander’, maar over mijzelf. 

Jouw DNA
Wat God die nacht tegen mij zei geldt ook voor jou. Misschien voel je jezelf onzichtbaar, zwak, vervangbaar. Dan mag ik je vandaag bemoedigen met 1 Korinthe 12:22: Juist die delen van het lichaam die het zwakst lijken zijn het meest noodzakelijk. Jij bent noodzakelijk. Zonder jou functioneert het lichaam van Christus minder goed. Jouw kerk, jouw community, jouw familie, vrienden, buren hebben jou, met jouw specifieke DNA en kleur nodig. Jij draagt eigenschappen mee van Vader, Zoon en Geest. Dus kom tevoorschijn. Sta op en schitter. Op jouw plek, op jouw wijze (voor iedereen zichtbaar of wat meer op de achtergrond), zonder schroom, je mag er zijn, zoals je bent!

Over Dieteke Visser

Moeder van drie schatten, onderwijs manager bij Royal Mission en daarnaast samen met haar man René actief voor de bloei van de wijken van Nederland met stichting R3NEW.

18 reacties

 1. Wat een mooie bemoediging! Dankjewel! Door veel pijn in mijn rug en heup door breuk in mijn bovenbeen en heup van een paar jaar geleden voel ik mij vaak beperkt. Maar toch de laatste weken steeds de woorden, Sta op en Schitter, gehoord. Ik mag ze laten landen en vertrouwen op God dat Hij ze waar maakt in mij.

  • Ik zou je willen adviseren om eens te kijken op de FB pagina van Karl Noten, een man vol van de H.Geest en met kennis van het menselijk lichaam. Hij helpt hier door heel veel mensen. . Je kunt ook kijken bij Fysio Physics en de website onder deze naam.

  • Lieve zuster Dieteke,
   Heel veel dank voor je bemoedigde worden dat het lichaam van Christus zonder mij niet 100% kan functioneren en dat wij moeten opstaan en moeten schitteren op de plaats waar wij zijn.
   Dit is helemaal juist.

   Maar eerlijk gezegd schitter en straal ik al zo ontzettend veel op de plaats waar ik ben, dat ik altijd zoveel complimenten krijg van vele lieve mensen, dan weet ik gewoon dat God in mij is en in mij werkt.
   Maar voordat ik met mij grote bediening kan beginnen die God voor mij heeft, eist God een totale herstel van mijn lichaam.
   God is in iedergeval heel blij met mij en houd van mij dat heeft hij mij gezegd.

   Heel veel liefs en God’s liefdevolle overvloedige zegen voor jou en jouw gezin groetjes Paula Jung

 2. Wauwww wat een bemoediging! op het werk is de druk zo hoog…dat je wordt onder gesneeuwd en zelf denk het gaat mij te snel. Zonder mij kunnen ze het wel! Maar het is niet waar…ze hebben mij nodig. Ik voel het niet altijd , maar ik weet dat mijn bijdrage van grote waarde is! Was het even kwijt maar, Dieteke dit is echt een bemoediging voor mij geweest. Bedankt! En veel zegen aan jou en je gezin

  Groetjes Evelien

 3. Ik ben depressief en kom m’n bed moeilijk uit. Heb longcovid erbij. Wie heeft er iets aan mij?? Ben eerder tot last. Genees mij Heer zodat ik weer kan LEVEN!

  • Ga dan tenminste 1 zin of woord uit de bijbel lezen.
   God wil niet dat je depressief bent. Ga dan eventueel bidden voor andere mensen. Vraag God om hulp of hij de depressie van je af wil nemen? Of Hij tot je wil spreken?
   Gods Zegen en shalom

  • Wat kan je je dan tot een last voelen he! Sterkte en houd moed. God heeft gezged dat Hij bij een idee is die in Hme gelooft.
   Hij is bij je als je je zo somber voelt en denkt, als je ligt omdat je niks kan. Bid/praat met God, dank hem voor de dingen die je wel kan dan kan Hij je een vreugde geven die alles verder te boven is.

 4. ‘Zonder jou functioneert het lichaam van Christus minder goed’.
  Deze zin Dieteke springt er bij mij uit.
  Ieder mens, hoe zwak, gebroken of in welke situatie ook, is zo waardevol voor God en intens nodig om het Koninkrijk van God zichtbaar te maken.

 5. Dankjewel voor de bemoedigende boodschap we hebben het allemaal zo nodig, Mijn lichaam is ook zwak door de artrose en zware vermoeidheid maar door mijn zwakheid ben ik sterk in Hem

 6. Is vaak moeilijk als Gods Geest zegt over te stromen naar de ander met Zegeningen en je bent zelf behoeftig.
  Inderdaad Dieneke als je zelf wordt verlicht en ervaringen hebt van uitredding op cruciale momenten kan je verder. En ook zeker in heel praktische zin

 7. Ik zal zo graag mensen adviezen willen geven. IK ben opgegroeid in Zuid-Afrika en heb 41 jaar daar gewoond. Ongeveer 33 jaar geleden toen ik nog in Z.A. was is er een profetie over mij uitgesproken. Dat ik mensen inzicht zal geven over geestelijke wijsheid. Jaren wist ik niet wat God hiermee bedoelde totdat ik in Nederland kwam wonen. Ik zag zoveel mensen met verschillende gezondheidsklachten en ziekten. Ik vertegenwoordig een bedrijf dat door een christen echtpaar in Amerika begonnen is. De naam is Mannatech: afgeleid van manna toen God manna aan de Israelieten voorzien had en tech staat voor wetenschap. Dit bedrijf heeft tot op heden 78,5 miljoen dollar geïnvesteerd in wetenschappelijke onderzoeken. Mijn grootste ambitie is om de macht van de farmacie te verbreken. Het zal fijn zijn als meer christenen op de hoogte zijn van dit bedrijf. Mijn website is nog niet helemaal klaar mijn gratis weggever is nog niet geactiveerd ik werk nog eraan. Ik zal graag een Zoom call met Martin wil inplannen. Omdat ik niet in Nederland geboren ben, zie ik veel dieet en leefstijl gewoonten die klachten veroorzaken. Veel christenen hebben tekorten waardoor ze zich niet vitaal voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven