Een hemels moment in Griekenland

Afgelopen zomer was ik samen met Ina (mijn vrouw) voor een heerlijke vakantie op een Grieks eiland. Genietend van de schoonheid van de natuur, de rust, de heerlijke temperatuur en de mooie tripjes die we maakten, hadden we een mooie tijd samen. Toen onze laatste dag aanbrak bedachten we samen hoe we sommige werknemers van het hotel konden bemoedigen. We zouden bidden voor een Bijbeltekst en deze met nog een aantal andere woorden opschrijven en persoonlijk aan hen geven.

Barman
Het moment aan de bar van het zwembad zal ik niet snel meer vergeten. De man achter de bar, Stalis genaamd, waar we elke dag vriendelijk contact mee hadden, gingen we de brief overhandigen. We liepen naar de bar en ik zei: “Stalis, ik wil graag iets tegen je zeggen om je te bedanken.” Op dat moment gebeurde er iets in mij, maar ook in hem. We keken elkaar aan en ik werd enorm bewogen en begon bijna te huilen. Hij merkte dat ook en bleef me liefdevol aankijken. Ik ervoer zo Gods liefde en bewogenheid voor hem, het was een hemels moment. Op het moment dat ik mijn emoties weer wat onder controle had en klaar was met slikken, sprak ik de tekst uit met daarbij bemoedigende woorden die maar bleven stromen.

Rivieren
In Johannes 7:38 staat dat ‘Rivieren van levend water zullen stromen uit het hart van wie in Mij gelooft’. Jezus zegt hier niet: ‘Wie in mij gelooft, zal de zegen ervaren van Gods volheid’, maar: ‘Wie in mij gelooft; uit hem zal alles wegvloeien wat hij ontvangt.’

In Johannes 4:14 staat ‘Het water dat Ik geef, zal in hem een bron worden waaruit het water opwelt dat eeuwig leven geeft’. Persoonlijke zegen als je dichtbij de Bron blijft? Ja. Maar ook zullen uit jou rivieren van levend water vloeien van niet te onderdrukken Leven. Juist voor die ander!

Wat een boodschap voor jou, voor mij om dicht bij Jezus de Bron blijven. Hij zal het levend water in ons uitgieten zodat we zelf een bron zijn. Er zal een voortdurende doorstroming zijn naar andere levens, die niet zal uitdrogen of doodlopen.

Onbekende gast
Tijdens dat moment aan de zwembadbar stond al langere tijd een bijzondere man. Het was duidelijk dat hij al jaren bij dit hotel kwam want hij voelde zich erg thuis. Hij zag eruit als een echte zeerover, ruwe bolster, blanke pit. Hij volgde dit tafereel van een klein afstandje en zei toen ineens met een hese stem: ‘Nu kom ik hier al meer dan tien jaar, maar zulke mooie woorden heb ik nog nooit gehoord.’ Wat prachtig dat het levende water ook naar hem was gestroomd. Hij bleef ons maar aankijken en zwaaien toen we weggingen.

Terugblik
Toen Ina en ik thuis waren keken we terug op de vakantie, en vroegen we aan elkaar: “wat was jouw mooiste moment van de vakantie?” Naast de prachtige stranden, het heerlijke eten en de tijd met elkaar, was de ontmoeting met Stalis het meest indrukwekkend en waardevol. Hoe bijzonder kan een ontmoeting zijn met iemand waarin je God ontmoet, en je ervaart dat de rijkdom van het leven vele malen meer in menselijke relaties te vinden is dan in materiële welvaart.

Hemels en helend
Zo eenvoudig, bij de bar van het zwembad, stroomde het levend water door mij heen, raakte het me en was het een hemels en helend moment voor Stalis en voor mijzelf.
God nodigt jou ook hiervoor uit. Blijf dicht bij de Bron en dan zullen ook uit jou rivieren van levend water stromen naar de mensen die jij mag ontmoeten. Elke dag weer.

Gebed
Vader ik bid op dit moment voor een ieder die dit leest dat hij of zij een verlangen krijgt om zich meer en meer aan U, de Bron, te verbinden om zo zelf een bron te worden dat stroomt en leven doorgeeft aan een ieder die op zijn of haar pad komt. Elke dag weer. Dat het overal zal gebeuren zowel thuis, op het werk, in de winkel of op straat. Amen.

Over Theo van Laar

Getrouwd met Ina, familieman, gepassioneerd aanbiddingsleider, en bij Royal Mission onder andere coördinator van de School voor Leiders.

20 reacties

  • Schitterend Theo en Ina!
   Wat een mooie aanmoediging om nog vrijmoediger te worden en uit te stappen in het bidden voor mensen en hun met stomen van leven te gaan aanspreken.

 1. Wat een mooie getuigenis ,joh 7:38 was de eerste tekst die mij raakte toen ik 31jaar geleden tot geloof kwam en nu ik jou blog las kreeg ik weer kippenvel! Zo bijzonder om te zien hoe krachtig Gods woord werkt . Bedankt ,ook voor het prachtige werk dat jullie doen voor royal mission. Heel veel zegen

 2. Prachtig Theo! Geven wat we ontvangen uit de bron van levend water! Wie weet, hoe dit doorgegeven en nog meer tot zegen is geworden.

 3. SPREUKEN 25:11 Het juiste woord op de juiste tijd is als een gouden appel op een zilveren schaal.

  Daar moest ik aan denken. Zo werkt God, amen

 4. Wat een geweldig verhaal. Wij hebben ook altijd onze dankbaarheid uitgesproken in vakanties in hotels met zeker een goede fooi. En dat zullen we altijd blijven doen maar jullie geven hier een voorbeeld van wat iedere christen, rijk of arm, kan uitdelen. We zullen het zeker opvolgen!

 5. Wat bijzonder mooi zeg. Het is een bijzondere tekst die je je leven lang bij blijft, ook bij mij. Het is een woord in Johannes 7:38 wat in je blijft
  en mij vult met kracht van onze Heer en Schepper.
  Dankjewel voor het delen van dit getuigenis tijdens jullie vakantie. God is overal en altijd bij ons!

 6. Wat een beetje God zei dit vanmorgen ook tegen mij blijf dicht bij mij , Ik Ben het levende water wat door jou heen stroomt , en dan lees ik nu dit hoe wonderlijk mooi ,wat een bevestiging van Hem door jou verhaal heen , voormij . Dank je wel voor het delen !

 7. Kippenvel moment
  God is zo goed en werkt zo geweldig ook door jou .
  Dank je wel voor het delen.
  Gods zegen toegewenst.

 8. Wauw wat mooi zeg, ik voelde tijdens het lezen de stroom door mij heen gaan. Prachtig hoor, verbonden met de Bron die levend water geeft om daarmee elkaar te zegenen. Dat is ook mijn verlangen.
  Hartelijke groeten van Henriette Timmer

 9. Gaaf dat je dit deelt! Wat zou de wereld veel Liefde ontvangen als we zo uitdelen. Met ons gezin op de camping ook zo drie jongeren mogen bemoedigen en dat blijft -ondanks de luxe- inderdaad de mooiste herinnering. Zegen in het delen van Levend water!

 10. Wat een prachtige getuigenis. Zo sta ik er zelf ook in en bid voor mooie en bemoedigende Ontmoetingen voor jullie en voor mij en een ieder die gelooft!

 11. Wauww wat geweldig blijf dichtbij Jezus dat is wat ik wil en hij zal door mij heen werken. Mooie getuigenis lieve mensen

 12. Wauw wat een zegen dit te lezen!! Ik verlang ernaar dat die Bron van Levend water uit mij mag stromen en een zegen te zijn voor anderen, bad net voor een vriendin van mij dat ik de woorden mag ontvangen die Leven geven voor haar en haar gezin en dan lees ik dit wat een bemoediging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven