Afscheid nemen als springplank

Afgelopen vrijdag nam ik afscheid van Royal Mission. Middels een voor mij bijzondere, maar ook emotionele receptie, werd tevens een nieuwe periode ingeluid.
Ruim 10 jaar mocht ik meebouwen aan deze prachtige organisatie. Martin Koornstra sprak op de bijeenkomst met vrienden en collega’s mooie en bemoedigende woorden. Zo ken ik hem inmiddels vele jaren. Altijd wil en wilde hij het beste in mij naar boven halen. De vriendschap met Karin en hem zal dan ook blijven, want we gaan op een koninklijke manier uit elkaar.

Noord Friesland
God riep mij inmiddels zo’n 15 jaar geleden met de woorden “Noord-Friesland”. Hij brak mijn hart voor de traditionele kerk in dit gebied. Kerken hier doen ook vandaag nog bijzonder mooi en goed werk. Er worden nog steeds duizenden mensen bereikt met de prachtige Bijbelse boodschap. Dit zijn echter in groeiende mate ouderen die de vorm van kerkdiensten en samenkomsten erg kunnen waarderen. Voor jongere generaties is dit helaas niet het geval. Willen we hen bereiken, dan zullen dingen anders moeten worden aangepakt. We moeten overstag en de wind van de andere kan in het zeil zien te pakken, voordat we aan lager wal raken en helemaal vast komen te zitten. En dat is mijn roeping: kerken inspireren om te vernieuwen en te helpen volgende generaties te bereiken met het meest mooie cadeau dat God ooit gaf; Jezus.

KerkOverstag
Niet altijd een gemakkelijke weg, vanwege het zware weer waar veel kerken in verkeren. Wel een hele dankbare. We mochten en mogen in bijna 20 kerken met jeugd- en opbouwwerkers meebouwen. Met vallen en opstaan zijn we steeds beter aan het leren hoe we vandaag de dag bovenstaande doelstelling kunnen bereiken. Gebed is hierin steeds de motor.
Het is nu tijd om hieraan verder te bouwen onder de vleugels van een nieuwe club. Martin en ik hebben samen geconcludeerd dat de ontwikkeling beter zal kunnen doorzetten in een eigen organisatie. Dit gaan we dan ook doen in de nieuwe stichting KerkOverstag Noord-Friesland.

Bruidscadeau
Ik kijk terug op prachtige jaren bij Royal Mission. Jaren waarin Royal Mission voor de Fulltimeschool in Drachten een eigen pand kreeg. Jaren waarin we vele tientallen trainingsdagen door het hele land mochten organiseren en zo duizenden mensen inspireren in hun talenten of met verdiepend geloofsonderwijs. Ik mocht deel zijn van trainingen, spreekbeurten, scholen, het GROW- tienerweekend, inspiratieavonden, groeiavonden, livestreams en nog veel meer. Het was een eer om deel te zijn van dit koninklijke avontuur. Ook het ontstaan van de Jeugdwerkopleiding die ik samen met Martin mocht ontwikkelen wil ik hier niet vergeten. Deze inspirerende opleiding voor vrijwilligers in het jeugdwerk binnen kerken, krijgen we als een soort bruidscadeau mee, en zetten we onveranderd voort onder de vlag van de nieuwe stichting (er zijn voor komende seizoen nog 3 plekjes vrij :-)).

Op de hoogte blijven
Wil je op de hoogte blijven van datgene wat we doen en misschien deel zijn van de activiteiten die we organiseren in het Noorden van het land meld je dan even door een mailtje te sturen naar info@kerkoverstag.nl, like ons op Facebook of neem een kijkje op de website
De eerste activiteiten de komende maand zijn drie inspiratie avonden (kinder- en jeugdwerk, kerkenraden en kerkleiders en gezinsdiensten) en de start van de jeugdwerkopleiding.

Martin en Karin, bestuur, prachtige collega’s, en vele  vrijwilligers ik wens jullie een goede vaart en snel tot ziens!

Over Gerlof Wiersma

Man van Margreet - Vader van drie kanjers - Jeugdwerker, spreker en gepassioneerd voor de PKN

7 reacties

 1. We zullen nog meer uitzien hoe God jullie talenten gaat gebruiken en nemen jullie mee in onze gebeden.
  We zijn dankbaar dat er op een gezonde basis ieder zo zijn weg mag vervolgen God is goed ook voor jullie de komende tijd.

 2. Heel erg mooi om te zien wat er bij de jongeren gebeurde tijdens de Royal Mission school waar jullie deel van uitgemaakt hebben.
  En Gods Zegen met jullie nieuwe roeping.

 3. Prachtig om zo afscheid te mogen nemen, en een doorstart te maken maar een even Koninklijke roeping. Gods Zegen gewenst en gebeden. Voor zowel Royal Mission als Kerk Overstag.

 4. Het doet mij byzonder goed om tezien wat er met ‘het zaad’ dat God zelfs zaait gebeurt, het valt in vruchtbare bidet, begint te ontkiemen en worft een hele boom, draagt San vruvhten en een ieder die de vrucht gebruikt worft door God aangeraakt.
  Royal Mission, heeft duidelijk bewexen een inbred te hebben, ook buiten Nederland, mu gaan jullie naar Noord Friesland, God Zijn hand rust op een ieder, die steeds eraan werkt om Zijn Koningkrijk complete te maken.
  Het beste en ik leer van wat jullie allen doen, door Zijn werken, blessings voorr jullie.

 5. als ik al deze ‘crap’ lees, merk ik hoe bekrompen dat christelijke wereldje dus is… Lees nu eens terug… zet die idiote christelijke vervroomde bril nou es een keer af! Je bent niet beter dan een ander. Hou toch op met die rare termen. God ‘roept’ je niet, jij wilt zelf zooooo graag dat je je inbeeldt dat een hogere macht je roept, dat is fijn, want dan gaat het lukken wat je wilt. Maar ondertussen gaat er ook veel kapot, want er moeten mensen voor aan de kant, dingen moeten buigen of barsten voor ‘gods roeping’ (nee, jou wil!).
  Waarom wil iemand in zo’n wereld leven vol ’trainings…. en groei… en allerlei gelovige activiteiten’? Is het niet een veilig wereldje wat is gecreëerd, buiten dat wereldje van al dat gelovige gedoe is een wereld vol mensen die in een hele andere realiteit leeft. Niet dat gelovige wereldje heeft een Jezus figuur nodig!!! En dat is nou precies waar ik mij aan irriteer. Christen die samen in kerken zitten en die het gezellig willen hebben onderling, zich ‘gezegend voelen’, en er geen FUCK mee doen en de wereld om hen heen doet hen NIETS. Alleen hun eigen soort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven