Over geloof en passievrucht

In oktober 2010 namen mijn ouders ons mee op vakantie naar Israël. Tijdens deze reis ontmoette ik Sietse Greving. Hij werd één van de sleutelpersonen in mijn reis met God. Sietse was op dat moment bezig met het laatste jaar van de opleiding theologie. Vol passie inspireerde Sietse mij door de gesprekken die we samen hadden, maar ook door de gesprekken die ik hem vol liefde zag hebben met Joden daar in Israël. Ik werd verliefd op Jezus in Sietse en stond volledig in vuur en vlam voor Hem. Na deze reis wist ik het zeker: ik ga volledig voor God én ik wil een Bijbelschool doen.

Een wijze raad
Stiekem wilde ik direct stoppen met mijn opleiding Marketing & Communicatie die ik net gestart was, maar hoe mooi mijn ouders het ook vonden, ze sloten (heel wijs) een deal met mij. Eerst je papiertje halen en wanneer dit gevoel er dan nog steeds is betalen wij jouw Bijbelschool. Op dat moment baalde ik als een stekker, maar het was een goede deal (dankbaar voor jullie pap en mam).

Help, ik voel het niet meer!
Nadat ik mijn mbo-diploma gehaald had ging ik inderdaad naar een Bijbelschool. Een prachtig avontuur waar mijn passie en geloof werden aangewakkerd en versterkt. Als je me toen had verteld hoe ik nu af en toe worstel, dan had ik me daar niets bij voor kunnen stellen.
Vorige week dinsdag sprak ik als host bij de livestream over het thema: Worstelen met je geloof. Want bijna 11 jaar na die vakantie waarin mijn hart overstroomde van liefde voor Jezus, worstel ik zo nu en dan met mijn passie en geloof. Na alle reacties op de livestream weet ik één ding heel zeker: ik ben niet de enige. Het hoort erbij! Om mijzelf te bemoedigen, en hiermee ook jou, ben ik in dit thema gedoken. Ik deel heel graag twee gedachten voor wanneer jij worstelt met jouw passie, op welk gebied dan ook.

Passie is de vrucht van overgave
Omarm je worsteling en stop met het weg te duwen. De sleutel tot het hervinden van jouw passie is terugkeren naar de eerste liefde. Passie is een vrucht van overgave, niet van streven en zelf proberen. Weg met perfectionisme als passiedoder. Martin schreef hier eerder een prachtige blog over: Passie en perfectie. Je bent mens, en net als Sarah, Mozes, Rachel en Elia (de geloofshelden) zul je periodes kennen waarin je het niet meer weet, voelt of ervaart. Durf te worstelen met God. God valt niet van zijn troon wanneer het jou even niet lukt of wanneer jij twijfelt. Juist wanneer je dit omarmt en erkent zul je de armen van de Eeuwige ervaren die jou opvangen. Terugkeren naar de eerste liefde is geen eigen werk, maar juist erkennen dat het even niet lukt en dat je het even niet voelt. Jezus wordt in Hebreeën 12:2 de Beginner en Voleinder van ons geloof genoemd. Wanneer jij geen geloof meer hebt is Hij de beginner en ontsteker van jouw geloof. Wanneer jij geloof tekortkomt is Hij de Voleinder van jouw geloof. Wij mogen leunen op onze God die ook onze grote Broer is in Jezus Christus.

Je hoeft het niet alleen te doen!
Doorbreek de isolatie en schakel hulp in. Word kwetsbaar en omring je met mensen die voor jou geloven. Jezus roept Lazarus uit het graf (Johannes 11) en vervolgens komt Lazarus als een mummie naar buiten. Jezus geeft zijn discipelen de opdracht om de doeken van het graf los te maken zodat Lazarus in vrijheid kan leven. We hebben allemaal mensen om ons heen nodig die de doeken van de dood, waarin wij zo nu en dan verstrikt raken, van ons afwikkelen.

Bijbelschool
Bij Royal Mission hebben we een fulltime Bijbelschool in Drachten en daarnaast de online Bijbelschool (Groei-jaar). Het is een voorrecht dat ik nu als docent op beide scholen mag lesgeven en hopelijk jouw passie en geloof mag helpen aanwakkeren. Meld je aan voor het nieuwe seizoen, omring je met andere geloofshelden en groei! Voor de Koning!

Over Robbie van Veen

Getrouwd met Anne, woonachtig in Utrecht, vurig spreker en vol passie voor het koninkrijk van God.

10 reacties

 1. Robbie, dank je wel! Zo herkenbaar! Er zit troost in, wijsheid en uitdaging. En vooral de aanmoediging om onze liefde voor Jezus (opnieuw) op de 1e plaats te zetten. Ook al “weet” ik dat… dit duwtje had ik net even nodig.

 2. Heerlijk zo eerlijk! Mooi wat je schrijft laat andere voor je geloven!!! Dank voor je schrijven🙌🙌

 3. Herkenbaar, vaak lopen de emoties en gevoelens door elkaar. Een feit Gods woord is onfeilbaar,.Bij onze worsteling mogen we daarin geloven.
  Zegen Robbie.

 4. Wat mooi om te lezen Robbie dat Sietse jouw hier gebracht heeft. Ik bid al een hele tijd of de kracht van de Heilige Geest terug wil komen in onze gereformeerde kerken. Ik zag het dan ook echt als een aanval van de boze dat Sietse hierin gestopt werd in 2018. Maar halleluja God gaat door met Zijn werk. Ik wens je Gods zegen in jouw werk bij Royal Mission. Weet dat ik sinds 24 november jouw livestream van RM helemaal heb uitgeschreven en elke ochtend de wapenrusting aantrek. God gebruikt jouw onderwijs heel krachtig in mijn leven.

 5. Robbie, ik ben helemaal weg van de manier hoe jij met Jezus omgaat tussen
  alle twijfels door laat je zien wat mogelijk is als je maar gelooft in Zijn volbrachte werk op Golgotha
  Ik sla geen keer over en geniet van de livestream! Ik wacht op een genezing van reuma. Schilklier
  O
  Liefs Anneke

 6. Robbie, dank je wel voor je kwetsbaarheid. Heeft dit allemaal te maken met vertrouwen? Zodra ons leven anders loopt dan we gehoopt en verwacht hadden, ons vertrouwen in God een knauw krijgt, waardoor we gaan twijfelen aan Zijn goedheid en onvoorwaardelijke liefde voor ons? Dat voelt aan als twijfelen. Ik moest denken aan Elia die bang werd voor Izebel. Je zei dat je een gevoelsmens bent. Iemand zei eens: we komen niet tot gevoel, maar tot geloof. We zullen alle seizoenen van het geloofsleven door moeten maken, om een volwassen gelovige te zijn. Ik heb ook dat ik zo graag naar de eerste verliefdheid terug wil, maar dat is niet hetzelfde als de eerste liefde. Dit was een eyeopener voor mij. Moet ik nu mijn worsteling omarmen of Jezus omhelzen? Ik ga toch voor het laatste. Wees gezegend met geloof en gevoel, met vrede en vreugde in de Heer en de kracht in en op jou van de Heilige Geest, waar je zo van getuigen mag.

 7. Bedankt voor het delen van jou verhaal.
  Het is bemoedigend. Het is herkenbaar.
  Moge God Jesus Christus ons Z’n kinderen door Z’n Heilige Geest Z’n kracht ervaren en stevig staan in het leven voor elkaar en met elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven