Wees vruchtbaar en word talrijk!

Ruim 27 jaar geleden zijn Karin en ik getrouwd. Helemaal verliefd kwamen we van de Bijbelschool en zijn meteen vol overgave fulltime voor God aan de slag gegaan. God leidde ons naar Holsbeek, een klein Belgisch dorpje tegen Leuven aan. Van daaruit hebben we elf jaar lang enorm veel jongerenwerk opgezet in heel Vlaanderen. Alhoewel we beiden een goed diploma hebben, leefden we eenvoudig van een zeer bescheiden inkomen dat grotendeels tot stand kwam door giften.

Een gezin…?
Al snel na ons trouwen kwam er een verlangen naar kinderen. We droomden van een gezin, waar we samen voor zouden zorgen. Maar we durfden niet. Niet omdat we onszelf als incapabele ouders zagen, maar omdat we weinig geld hadden en geen gemiddeld leven leidden. Wij hadden gekozen voor zo’n dynamisch en enerverend leven, maar onze kinderen zouden die keuze zelf niet kunnen maken. En zouden we wel genoeg geld hebben om goed voor ze te zorgen? Het was een spannende tijd.

Jaarteksten!
De gemeente waar ik in opgegroeid ben en waar we toen als jong echtpaar deel van uitmaakten, had de gewoonte om aan het begin van een nieuw jaar iets bijzonder te doen. Op de eerste zondag werden Bijbelteksten, die op mooie kaartjes geplakt of geprint waren, uitgedeeld aan alle bezoekers. We noemden het ‘Jaarteksten’. De preek op die zondag ging meestal over het nieuwe jaarthema én de kracht van Gods woord. En iedereen kreeg een uniek Bijbelvers als bemoediging en inspiratie voor het nieuwe jaar.

Licht gespannen
Januari 1995 was het opnieuw zover: de Jaarteksten zondag! De weken ervoor kwam het onderwerp kinderen en onze zorgen daarover vaak voorbij. Uiteindelijk hadden we besloten God om een teken te vragen. We baden om een bevestiging dat we ons geen zorgen moesten maken en dat Hij voor onze kids zou zorgen. Ik weet niet precies hoe lang we ervoor gebeden hadden, maar die zondagochtend begin 1995 was het erg actueel. De zondagdienst was zoals verwacht. Mooie aanbidding, inspirerende preek en de bakjes met Bijbelteksten stonden klaar. Om de beurt liepen individuen en gezinnen naar voren om een kaartje uit de mandjes te pakken. Rustig én licht gespannen liepen we terug naar onze plaats om de tekst te lezen. Wat zou God tegen ons zeggen? Ik weet niet meer wat op mijn kaartje stond, maar wel wat Karin had getrokken: Hij zegende hen en zei tegen hen: ‘Wees vruchtbaar en word talrijk, bevolk de aarde en breng haar onder je gezag’ (Genesis 1:28).

Meteen in tranen
Je moet maar lef hebben om die tekst erin te stoppen! Geen idee wie dat gedaan heeft. Maar voor ons was het een woord uit de hemel. God had onze vraag over kinderen gehoord. Hij zou voor ons én voor hen zorgen. Hoe mooi dat juist Karin als aanstaande moeder deze tekst kreeg. Ze barstte meteen in tranen uit. Van overweldiging én van vreugde! Een jaar later op 18 januari 1996 werd Ingeborg Louise Koornstra, onze eerste dochter, geboren en God heeft altijd voorzien in alles wat we nodig hadden. Ook voor Ingeborg!

Drive-in
Sinds we in Veenendaal wonen en we maandelijks de Wonderlijke Zondag houden, staat de eerste van het nieuwe jaar in het teken van Nieuwjaarsteksten. We hebben die goede gewoonte uit onze jeugd meegenomen. Als zes jaar is dit steeds de drukst bezochte dienst. Van heinde en ver komen mensen om een jaartekst te ontvangen én gezegend te worden. Ik spreek dan altijd over de liefde voor Gods woord, als honing die je van je vingers likt. En elk jaar zijn de getuigenissen uniek, overweldigend en ontroerend over hoe God spreekt.

Dit jaar kunnen we geen ‘normale’ Wonderlijke Zondag met jaarteksten houden. Maar… We laten ons niet tegenhouden!! We gaan toch jaarteksten uitdelen via een unieke Drive-in. We hebben verschillende tijdvakken en ruimte voor maximaal 375 auto’s. Je bent van harte welkom om ook zo gezegend, bemoedigd en geleid te worden door Gods Woord! 

Hier lees je alles over de Nieuwjaarstekst Drive-in

 

 

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

31 reacties

 1. Mooi; Onze hemelse Vader laat ons steeds opnieuw weten dat Hij voor ons zorgt.
  De drive in is fantastisch, maar niet voor ons hier in Tremelo; is dichter bij Holsbeek 🙂

 2. Ook wij leefden van giften ( Bijbelschool Heverlee)…..:) Na een zeer zware bevalling was ik uitgeput, en had de vierde dag een huildag ……ook ik dacht:hoe moet dat met onze zoon….. ik kreeg Ps.37vs25 in gedachten en dat gaf mij rust……Hij heeft nu een dik belegde boterham als orthopeed !!!!

 3. Wat een mooie traditie, die jaarteksten 🙂
  Mocht ik dichterbij wonen, ik kwam zeker af voor deze hemelse carwash.
  Aan iedereen die wel een aut en tijdsvak kan bemachtigen, laat jullie zegenen en zegen zelf ook de bidders. Door te delen kan God vermenigvuldigen.
  Martin & Karin + Royal mission team (family/sympathisant) wees gezegend. Gezegend met liefde, met wijsheid, met nieuwe inzicht, met een dieper besef van wie God is en wat Hij doet (ook door jou). Dat 2021 een jaar van doorbraak mag zijn.

 4. Mooi Martin en Karin hoe jullie deze traditie overnemen en vermenigvuldigen! Ik kijk vol verwachting uit naar 3 januari! Tot dan!

 5. Mooi Martin dat je dit wilde delen met ons God geeft ons precies wat we nodig hebben en waar we zo naar verlangen. IK wens jou en je gezin en de Royal Family veel zegen toe Wat Jezus is ons ook gegeven met Kerst zodat wij bij Hem mogen horen. Ik kan helaas niet naar de Drive thru maar hoop dat het een gezegende dag zal worden

 6. Mooi om dit vast te houden en de eerste zondag van het nieuwe jaar iedereen een bijbeltekst te geven. Bijzonder. De drive-in is voor ons een beetje ver. In eerder geval wens ik alle medewerkers van Royal Mission gezegende feestdagen. En een uitdagend 2021 vol met passie voor de Koning!

 7. Bedankt jullie als echtpaar en als team van Royal Mission, voor de moed, wilskracht en doorzettingsvermogen om on-line in 2020 te starten met het; “door-geven” wat God jullie op het hart heeft gelegd om van ons als bankzitters in kerken zoals ik, de vreugde en de kennis van het discipel-schap te mogen te leren kennen en daarna ook te leren leven, via jullie prachtige livestreams en de groeicursussen. Het was voor mij heel goed dat jij Martin in de laatste afsluiting van het 1e blok van de parttime school nog eens benadrukte hoe belangrijk het daarbij is dat wij ons een geliefd kind weten van Hem en dat we kennis hebben over de liefde die Hij wil uitdelen. Dat het zelfs de basis is binnen onze geestelijke groei. Wat een mooie en creatieve manier om nu ook de nieuwjaar-traditie in een nieuw jasje te stoppen. Ik wens jullie allen als RM team, fijne kerstdagen en een zeer gezegend 2021 toe! Een jaar wat ook boven jullie verwachtingen mag gaan uitstijgen als team en in persoonlijke zin binnen de Royal Family.

 8. Mooi getuigenis, Martin, het is nooit gemakkelijk om te beginnen in een gemeente of op het zendingsveld. Veel zegen op jullie arbeid vanuit koud Korea. Goed idee om wat teksten mee te nemen naar mijn vrienden om teksten door te geven. Mijn 1e teksten waren in de jaren 1961 in de Bethelehem kerk in Gouda van Johan Maasbach.

 9. Hartelijk dank Martin en Karin wat we dit jaar 2020 van jullie als RM team mochten ontvangen van onze Hemelse Vader, Hij zorgt geweldig voor zijn kinderen, dat bleek in dit bijzonder jaar weer…waar geen weg was, gaf Hij weer een weg…waar deuren dicht gingen, gaf God weer open deuren. En als we blijven vertrouwen en het verwachten van Hem zal het ook zo zijn in 2021! We wensen jullie allen als RM team rijk gezegende feestdagen toe.

 10. Dank voor de zegen die ik van jullie mocht ontvangen dmv groeicursussen. Ik woon in Noord Brabant en is Veenendaal beetje ver voor de drive inn maar is het mogelijk dat jullie me een tekst opsturen over de mail? Gelijk een oefening in t profetische……

 11. Beste Martin,

  Hier een getuigenis. Toen ik je column las op 11 december werd ik heel blij en wist ik direct: dit gaan wij ook doen. Wij, is de Vergadering van Gelovigen in Utrecht.
  Zo gezegd, zo gedaan, en ik heb een medezuster gevraagd of zij t ook wat vond. Ze zei meteen: stel het aan de oudsten voor. Dat heb ik gedaan. Er kwam een positieve reactie: de preek op 3 januari zou gaan over de kracht van Gods Woord en ik mocht bidders in de gemeente vragen om mee te werken.

  Zo hebben we met een groep bidders voor iedereen in de gemeente, biddend bijbelteksten gekregen om door te geven aan de gemeenteleden. Dat was heel bemoedigend om te doen.

  Op 3 januari hadden we een prachtige preek over de kracht van Gods Woord en ontving ieder die wilde een jaartekst.
  Er waren er meer dan genoeg, er bleef zelfs over.

  Dank voor je column en het goede idee.

 12. Wij gaan 15 januari bij ons in de gemeente in Rijssen ook kaartjes met teksten uitdelen.
  bedankt voor het idee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven