Stap in de boot

Note to myself: ‘Het is echt waar. Dat ben ik met die bos bloemen in mijn hand in de nieuwsbrief van Royal Mission. Fulltime de bediening in. Alsof het jaar 2020 nog niet gekker en onzekerder kon worden’.

Ondenkbaar
Begin dit jaar had ik gemakkelijk drie redenen kunnen aandragen waarom deze nieuwsbrief, op dit moment, absoluut niet waar zou kunnen zijn:
1. Ik zat prima op mijn plek bij Solar Construct.
2. Mijn slogan luidt: mensen toerusten om als Jezus te zijn midden in de wereld. Als ik dit predik, moet ik het zelf ook waarmaken.
3. Jezus ging toen hij 30 jaar was pas de bediening in. Als Jezus het al nodig had om tot deze leeftijd gevormd te worden, waarom ik dan niet?

Maar God…
Begin mei begon God in mijn hart te spreken en stelde mij de vraag: ‘Durf je alles los te laten?’ Het was het begin van een diep herstelproces in mijn hart. God als chirurg. Liefdevol maar ook erg pijnlijk. De Heilige Geest is de scherpste therapeut op aarde. In gesprek met de Helper kon ik niet anders dan erkennen dat ik nog in bepaalde leugens geloofde. Leugens als: ‘ik kan het nog verpesten bij God’ en ‘ik moet zijn aanvaarding nog verdienen’ (wat automatisch suggereert dat je het ook kan verliezen). Leugen voor leugen werd afgebroken op schoot bij de Vader. Mijn identiteit in Hem versterkte.

When all hell breaks loose
Toen ik dacht dat ik mijn portie voor dit jaar wel gehad had, werd ik vlak nadat ik mijn ontslag had ingediend enorm ziek. Een ontsteking aan mijn evenwichtsorgaan. Deze intensieve periode bracht mijn grootste angst aan het licht. Angst voor de dood en zorgen over de toekomst. Volledig verward kwamen er vragen als: ‘ben ik wel echt veilig bij U?’ en ‘heeft U wel echt een plan met mij?’

Loslaten
De duizeligheid in combinatie met het vele overgeven was zo heftig dat ik niets anders kon dan alles loslaten. En op die plek van mijn grootste angst vond ik Jezus. Ik kan met geen pen beschrijven hoe dichtbij ik God ervaren heb in die momenten. God openbaarde zichzelf als mijn beschermer. Eén ding is door deze periode in mijn hart gebrandmerkt: Gods plan met mij staat vast. En hoewel ik geloof dat deze ziekte niet van boven kwam; God keert alles ten goede als we het in zijn handen leggen. Waar wij ons meestal met de uitkomst bezighouden, is God vooral geïnteresseerd in het proces. Buiten onze comfortzone beginnen alle schijnzekerheden op hun grondvesten te schudden. Juist op die plek van strijd, kwetsbaarheid en zwakheid kan de grootste groei plaatsvinden.

Een vaststaand plan
Toen Jezus sprak tegen zijn discipelen: “stap in de boot, we gaan naar de overkant” kon niks of niemand deze uitkomst tegenhouden. De demonische storm die volgde op het meer wekte de suggestie dat alle inzittenden zouden overlijden. Maar waar de boze geen rekening mee had gehouden was het woord van Jezus en Zijn aanwezigheid in de boot. Niets kon verhinderen dat deze boot de overkant zou bereiken want Gods plan stond vast (Mark. 4:35-41).

Mijn bootje
Mijn bootje heeft de overkant bereikt. Aan de slag bij Royal Mission als spreker, leraar en relatiebeheerder. Wat een eer! Zeven jaar geleden plantte God een droom en een profetisch woord in mijn hart en deze week is dit in vervulling gegaan. Ik mag een schakel zijn in de geestelijke herleving die op komst is. Met ons hele team geloven wij in een vloedgolf van Gods glorie die Nederland gaat overstromen en daar wil God ons allemaal in gebruiken.

Stap in de boot
Zo staat Gods plan met jou ook vast. Echter, de enige manier om erachter te komen is door de boot in te stappen. In de tocht naar de overkant gaat Jezus met jou aan de slag en zal het kwaad je proberen tegen te houden. Meerdere keren was ik in de war en heb ik het in de boot uitgeroepen naar Jezus: “Dan maar niet naar de overkant Heer!” en “heb ik U misschien verkeerd verstaan?” Juist op die plek waar jij het zelf niet meer kan en wil, vindt er door Gods ingrijpen groei, verandering en transformatie plaats. Je ontmoet God als nooit tevoren en de vrucht van deze ontmoeting is puur geloof en vurige passie. Zoals onze geloofsheldin Corrie ten Boom zo mooi zei: “The safest place is in the center of God’s will.”

Welke weg kies jij? De weg van de minste weerstand of de weg van beproeving, strijd en onzekerheid? Durf jij uit je comfort zone, in de boot te stappen?

Over Robbie van Veen

Getrouwd met Anne, woonachtig in Utrecht, vurig spreker en vol passie voor het koninkrijk van God.

43 reacties

 1. Super Robbie! Ik heb al van jouw onderwijs genoten. Erg duidelijk en helder. Je doet het vol passie. Ik wens je Gods zegen bij dit mooie wetk toe!

 2. Prachtig gefeliciteerd met je nieuwe baan bij Royal Mission.
  Martin en Karin zijn weer een heel mooi mens rijker in het “ bedrijf “ van Koning Jezus 😄👑
  Alle dingen zullen mede werken ten goede , de spiegel is soms nog beslagen , maar ooit van aangezicht tot aangezicht.
  Ik had net een mooi getuigenis gemaild na jou les van de Heilige Geest uitnodigen … zeer bijzonder. 🙏
  Gister verstuurd en antwoord terug gekregen
  Dus als je nieuwsgierig bent dan kun je hem lezen.
  Gods rijke zegen met je nieuwe baan nu en in 2921!

  • Bedankt voor jouw mooie bericht en zegen Simone, doet mij goed! Ik heb jouw getuigenis en verhaal gelezen. Ik zegen jou met nog meer van Gods tegenwoordigheid en vrijheid in geest, ziel en lichaam in Jezus naam!

 3. Gefeliciteerd met de nieuwe “ job “ Robbie. Wij genieten van jouw onderwijs.. Ik bid dat de vloedgolf van Gods glorie ook ons landje België overspoeld. Mag ik jou zegenen met numeri 6:24.
  ‘De Here zegene u en behoede u; de Here doe zijn aangezicht over u lichten en zij u genadig; de Here verheffe zijn aangezicht over u en geve u vrede.’
  ‭‭Liefs Vera; ook van mijn man.

 4. Robbie
  Van Harte
  Ik ben onder de indruk steeds van het Woord wat je deelt. Zo jong maar zoveel kennis!!
  Het raakt me geeft me nieuwe inzicht.
  Goda zegen. Hij gaat grote dingen doen ook nu al in de volgende generatie.
  Gaaf en bemoedigend.

 5. Wauw, wat mooi Robbie! He is a good, good Father! Gods zegen toegewenst in je nieuwe functie. Past helemaal bij jou èn Royal Mission, zoals ik jullie allebei een beetje ken 😊

 6. Robbie, gefeliciteerd. Je bent op de plaats die God jou hebt gegeven. Je staat zo in de autoriteit an Christus. De Profeten cursus diejij hebt mogen geven, straal jij zo de liefde en de kracht van Jezus uit. Ik geniet van Robbie. En met tranen je verhaal gelezen. Zo mooi. Jij en jullie team zijn de Ezechiel.

 7. Wat een bijzonder nieuws! Ik zie het je helemaal doen! Je bent een geloofsvoorbeeld voor me. De boze probeerde je letterlijk uit je evenwicht te halen, maar het tegenovergestelde gebeurde!

 8. Gefeliciteerd Robbie, eindelijk thuis. Ben altijd zo blij als jij spreekt en nu deze blog. De tranen lopen over mijn gezicht, zo herkenbaar en ik wil zooooooooooooooo graag de overkant bereiken. De strijd is zwaar en jou bemoediging en uitnodiging geven kracht, moed en vertrouwen. Veel zegen Robbie in jou bediening. Je bent geweldig

  • Bedankt voor jouw mooie en bijzondere reactie en zegen Claudia, doet mij goed! Ook jij zal met Jezus de overkant bereiken, God is met je in de boot. Blessings!!

 9. He Robbie,
  Momenteel volg ik de cursus ‘Groeien in profetie’. Wat me opvalt is jouw vurige maar tegelijkertijd ontspannen manier waarop jij spreekt en alles verduidelijkt. De liefde voor Jezus en zijn kerk straal je uit.
  Van harte gefeliciteerd met je nieuwe werkplek bij RM.
  Van zonne-energie naar Koninkrijksenergie.

  • Bedankt voor jouw bijzondere en toffe reactie Ejo! Idd van zonne-energie naar Koninkrijksenergie. Eén van mijn klanten zei het ook mooi: ook in deze nieuwe ‘job’ hoog vermogen en grote kracht! Blessings

 10. Lieve jongen, ik ben heel trots op je! Je hart volgen en daarmee fulltime in de bediening bij Royal Mission zijn stappen in geloof, vertrouwen en verlangen. Je hemelse Vader zal jou nooit teleurstellen. Wij bidden elke dag voor wijsheid en bescherming voor jou, Anne en het RM team.
  Ik leer van je radicaliteit, hoe je stappen kan maken samen met de Heilige Geest en de uitleg die je van God krijgt om door te geven.
  Als ouders zijn we dankbaar en ervaren dit als genade.
  Gods rijke Zegen toegewenst in je bediening.
  We houden van je.

 11. Van harte gefeliciteerd Robbie met deze koninklijke benoeming! Martin zegt heel vaak: getuigen is profeteren. Getuigen n.a.v. het Woord, dat is de kracht die Hij in jou heeft gelegd! Door in zwakheid te durven staan, raak jij de harten van mensen. Iedereen kan zich herkennen in de strijd die dat kan geven en door jou getuigenis komt er weer hoop en dat geeft Leven. Super dat jij dat fulltime mag gaan doen. Wat zullen er nog veel harten aangeraakt worden door jou heen, liefdevolle parel aan Zijn kroon. Moedig van jou om Zijn hand hierin vast te pakken en samen te mogen werken met een heerlijke en hartelijke Royal Family als team en Zijn discipelen, die diensten en cursussen volgen. Ik wens jou alle zegen voor deze roeping toe en vooral veel werkplezier!

  • Amen Jannie! Bedankt voor jouw prachtige bericht en zegen, doet mij erg goed! En super mooi verwoord: ‘koninklijke benoeming’. Blessings!

 12. Wat een mooie ontwikkeling. Dit past helemaal bij jou ook qua karakter. Je bent heel eerlijk, puur en kwetsbaar. Ook je onderwijs heeft inhoud, duidelijk, bemoedigend en opbouwend. Martin en Karin gaan veel plezier aan jou beleven: gewoon een prachtige aanvulling in een bediening, waar de hand van de Heer op rust. Hij is al geruime tijd in jou een goed werk begonnen en daar gaat Hij mee door. Vol verwachting zien we uit naar wat de Heer door jou bewerkt. Blessings!

 13. Zegen Robbie! Dank voor je openheid en kwetsbaarheid. De weg ernaar toe was zwaar, des te groter de zegen😇 Royal Mission is een bevlogen leraar rijker!

  • Bedankt voor jouw mooie bericht en zegen Maaike!! Ik hoop jullie snel weer in een real life samenkomst te ontmoeten! Blessings!

 14. Wat heerlijk Robbie, van harte gefeliciteerd. Je bent een bijzondere parel in Gods liefdevolle hand en wij mogen daar allemaal de vruchten van meeplukken. Ik wil je graag Jesaja 60:1-3 meegeven: Sta op en schitter want je licht is gekomen. Op jou rust de luister van de Heer.

 15. Van harte gefeliciteerd Robbie!!! Gaaf dat je deze stap genomen hebt. Je bent een fijne spreker en ik hoor het onderwijs graag. Heel veel zegen in al het nieuws wat voor je ligt. God is trouw!!

 16. Als niets meer vanzelfsprekend is dan is juist God er vanzelfsprekend. Pas dan lijken wij het te zien. Hem te zien.
  “Als niets zeker is is alles mogelijk”
  Lieve Robbie, je bent een aanwinst, een Godsgeschenk, ik bid je Gods rijke zegen toe en die zal zeker ervaren worden door velen die naar je mogen luisteren, van je mogen leren en met je mogen werken. Ik geniet van je preken en cursussen. Het verrijkt mijn leven en mijn relatie met Jezus. Daardoor verlangt mijn hart steeds meer om te dienen maar mag ik ook de tijd nemen voor mijn herstel. Dat is Gods vrede en genade.
  Ik dank God voor wie jij bent en wens jou en Anne alle goeds.
  Gefeliciteerd met je bediening! Wauw

  • Wauw wat een prachtige quote Marieke: ‘Als niets meer vanzelfsprekend is dan is juist God er vanzelfsprekend.’ Zo heb ik het precies ervaren, God was zo tastbaar toen ik niks anders kon dan met mijn ogen dicht liggen.

   En nogmaals wauw, wat een prachtige bemoedigingen en zegen, kan ik erg waarderen! Blessings!

 17. Gaaf Robbie,

  Gefeliciteerd hoe jij (met jouw vrouw) uit bent gestapt uit het “veilige” systeem in Gods Koninklijke voorziening!!

  Door jouw ogen straalt de liefde van Jezus.

  Weest gezegend, Eddy

  • Mooi om hier een berichtje van jou te ontvangen Eddy! Bedankt hiervoor en voor jouw zegen, kan ik erg waarderen! Blessings & we keep in touch!

 18. Gefeliciteerd met deze stap in vertrouwen op het water . (volgens mij zit je al in een stevige boot ). Ik volg de online bijbelschool en tevens de cursus profetie . ik geniet van je onderwijs .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven