Onvoorwaardelijke liefde

Tot de maan en terug
‘’Ik houd van je tot de maan en terug’’. Deze uitspraak klinkt vast bekend in de oren. Misschien heb je dit ook wel eens tegen je vriend/vriendin gezegd of tegen uw kind of partner. Dit spreek je dan uit om te laten weten hoeveel je van de ander houdt. In mijn kindertijd heb ik dit wel eens uitgesproken tegen mijn beste vriendinnen. Toen wist ik niet dat er een nog grotere manier van liefde bestaat. Gods liefde.

Gods verlangen
Eén van de eerste lessen op de Fulltime School ging het over ‘’Gods verlangen’’. Ik had al eerder het boek van Martin Dol gelezen (Op zoek naar intimiteit met God), maar deze keer drong het echt tot me door. Martin vertelde ons dat wanneer je van iemand houdt, je ook verlangt om bij diegene te zijn. Toch gebeurt het wel eens dat de liefde eenzijdig is. Zo kan het zijn met Gods liefde voor ons. Echter, wat we ook doen, er zijn geen voorwaarden aan Gods liefde voor ons. Je kunt het niet verdienen en ook niet verliezen.

Wereldse verdienmodel
Persoonlijk heb/ had ik er wel moeite mee dat ik Gods liefde niet hoef te verdienen, want zelf heb ik anders meegemaakt. De focus in de wereld om ons heen is ook; je krijgt wat je verdient. Doe je het goed op je werk, school of de kerk dan word je beloond. Zo’n beloning kan bestaan uit goede cijfers, promotie, een uitblinkende reputatie, maar ook lovende woorden van anderen. Wanneer het tegenovergestelde gebeurt, zijn de gevolgen meestal negatief. In sommige gevallen voel je je dan misschien zelfs gestraft. Zo voelde het voor mij ook bij God. Als ik veel tijd met Hem doorbracht dan stelde ik Hem tevreden. Daarentegen, als ik dat niet deed dan zou Hij boos zijn en verwachtte ik straf.

Oneindige liefde
Op 27 oktober gingen we in de middag een gezinssamenstelling doen met Sharing & Praying (een lesonderdeel van de Fulltime School). Daarin werd ik geconfronteerd met een diepe pijn van eenzaamheid. Ik ben toen even gaan wandelen om alle emoties te ontladen en mijn gedachten op een rijtje te krijgen. Ik vertelde God hoe alleen en eenzaam ik me altijd al voelde. Op een gegeven moment heb ik in tranen tegen God gezegd “Waar was U al die tijd?”. Vervolgens kreeg ik een beeld in gedachten; waarin God me duidelijk maakte dat vanaf het moment dat ik werd afgestaan en te vondeling werd gelegd, dat Gods Geest al bij mij was. Ten slotte legde God me uit dat zelfs toen ik Hem nog niet had aangenomen als mijn Hemelse Vader dat Hij toen al onvoorwaardelijk van me hield en bij me was.

De Gans Andere
God is zo anders dan mensen. Zelfs al verlangen we niet naar Hem, Hij verlangt altijd naar ons. Meer dan wij ooit naar Hem kunnen verlangen. Hoe bijzonder is het dat Hij ons er niet op afrekent als wij Zijn liefde (nog) niet (volledig) kunnen beantwoorden. Hij is erbij en houdt onvoorwaardelijk van u, van jou, van mij.

Opofferende liefde
In het volgende zelfgeschreven gedichtje heb ik weergegeven wat Jezus’ liefde voor mij betekent:

His dying breath

is our living oxygen

His crying scream of despair

brings us hope and strength

The nails in His hands have made

the way free for the loving

embrace from the Father

De liefde van God is niet tot de maan en terug, maar van het kruis tot de troon. Of je het wel kunt aannemen of niet, Zijn liefde is Agapè.

Deze blog is geschreven door één van onze 23 prachtige studenten op de Fulltime Royal Mission School in Drachten. Zij beleven samen ‘het jaar van hun leven’ d.m.v. onderwijs, stages, coaching en samen leven als discipelen. Lees meer over onze Bijbelschool: www.royalmissionschool.nl

Over Nadia van der Sleen

20 Jaar, houdt van God en verder van lezen, muziek luisteren en schrijven.

21 reacties

 1. Beste Nadia,

  Wat ontzettend fijn dat je Gods onmetelijke liefde nu mag ervaren . Heel moedig dat je dit met ons deelt. Gods Zegen toegewenst bij je studie en wat er verder op je pad komt. 🙌🏻.
  Liefs

 2. 👍Nadia dat je dit met ons wilde delen ! Heel herkenbaar… ik moet nu denken aan Opw.599 : Nog voordat je bestond kende Hij je naam “ Mw.Heitkamp ( 72 j.Zijn Shalom toe gebeden

 3. Zo mooi!! Dat juist jij dit al op je 20e leert zien.
  En het getuigt van moed en wederliefde tot jouw Heer en Heiland, dat je dit openbaar maakt. Liefs voor mijn zusje. ; )

 4. Wat een mooi mens ben jij Nadia! Mooi, geliefd, kostbaar en waardevol. Wat kun jij je gedachtes goed verwoorden, ik zie jou nog wel eens een boek gaan schrijven. Ik wens je een fantastisch jaar toe, waarin je ongetwijfeld enorm zal groeien in je wandel met God. Liefs!

 5. Wat een bemoediging voor ieder die zich eenzaam heeft gevoeld of voelt ! !
  Nog heel veel zegen in het komende lesjaar ! GBY

 6. Wat een bemoedigend getuigenis voor ieder die zich eenzaam heeft gevoeld of voelt ! !
  Een tof les- en ervarings, trainingsjaar gewenst vanuit Belgie 🙂

 7. Wat een prachtig getuigenis! Het raakt mijn hart omdat ik ook wel worstel met eenzaamheid en of ik wel goed genoeg ben voor God. Dankjewel Nadia en Gods Zegen met je studiejaar bij RM.

 8. Wat een verassing om een blog van jou te lezen in de nieuwsbrief van Royal mission. Ik was gelijk trots op jou! Je hebt het ontzettend mooi geschreven en geloof dat God jou leven gaat gebruiken om tot zegen te zijn voor velen. God keert alles om (ten goede) Liefs Tamara

 9. Hoi Nadia, weet dat je een geweldig getuigenis hebt, God zal je gaan gebruiken voor mensen zoals jij, wees sterk en moedig, standvastig en vastberaden, Hij zal je leiden en wijsheid geven, liefs Cathrien

 10. Lieve Nadia, wat mooi geschreven. Ik moest ook denken aan een zin uit psalm 27:10: Al verlaten mij vader en moeder, de Heer neemt mij liefdevol aan. Wat mooi dat jij Zijn liefde al hebt ontdekt. Gods zegen.

 11. Lieve Nadia, wat geweldig dat je Gods liefde nu zo mag ervaren, mag leven! Je worsteling met het Wereldse verdienmodel is zo herkenbaar! Je getuigenis zal voor velen een bemoediging/aanmoediging zijn om Gods verlangen dieper te onderzoeken en beleven.
  Gods diepe zegen!

 12. Lieve Nadia,
  Wat fijn dat je uitstapte en deelde met ons. Geef je vrijmoedigheid niet prijs! Hebr. 10:35
  God zegene je overvloedig.
  Shalom,
  Annet

 13. Lieve Nadia, hoe mooi heb jij je gevoelens uitgedrukt. Zo klein en kwetsbaar. Weet dat je befoeld bent voor iets veel groters! Love you to the moon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven