Kerst is pas het begin!

We zijn aanbeland bij de laatste zondag van Advent. Het 4de kaarsje van de kandelaar wordt morgen in kerken doorheen het hele land aangestoken. Vaak krijgen jonge kinderen de ruimte om het lont van dat kaarsje in brand te zetten. Soms is het spannend, maar altijd ontroerend. Nu het kwartet bijna vol is, is het aftellen nagenoeg compleet en gaat het volle licht branden. Tijd voor het prachtige feest van Kerst, waarbij we bewust stilstaan bij de geboorte van Gods Zoon hier op aarde. Jezus Christus, hét Licht van de wereld is gekomen. 

Adventus
De afgelopen weken stonden in het teken van adventus. Dit Latijnse woord betekent komst en beschrijft de hoopvolle houding van christenen wereldwijd. Toen en nu. We denken intens terug aan het moment dat ‘een kind ons is geboren en een zoon ons is gegeven’. Dit gebruik van aftellen en verwachten is al in de vierde eeuw na Christus in de Oosterse kerk ontstaan. Kerken tellen gezamenlijk af naar dé komst van de Mensenzoon.  

Hier begint iets!
Toch gaan deze weken van verwachting over meer dan een geboorte. Kerst is pas de start. De komst van Jezus markeert de aanvang van een veel groter verhaal. Advent is niet voor niets het begin van het liturgisch jaar in de kerk. Hier begint iets ongelooflijks!

Een koninkrijk
Natuurlijk is er eeuwenlang uitgekeken naar het moment dat de Messias zou komen. Maar dat verlangen richtte zich niet zozeer op de geboorte, maar juist op het komende koninkrijk. Israël droomde van een hemelse koning zoals David, die vrede en gerechtigheid zou herstellen. Een Messias die zijn volk zou verlossen van het kwaad. 

De doorbraak
De focus van advent is niet alleen de kribbe. Kerst is niet enkel de vervulling van het aftellen, maar de start van een onvoorstelbaar meesterplan om Gods heil over heel de aarde uit te gieten. ‘Zoals de zee vol water is, zo zal de aarde vol kennis van de grootheid van de HEER zijn’ (Habakuk 2:14). Dat plan ontvouwt zich juist vanuit de kribbe, via het kruis naar een prachtig koninkrijk. De vervulling van onze hoop is niet alleen de komst van een baby, maar de doorbraak van een hemels rijk. Dat is de komst, de adventus, waar we naar uitkijken!

Parallel
Terwijl ik hierover nadacht, zag ik de parallel met wat wij als Royal Mission mee mogen maken. In het afgelopen jaar heeft God ons een prachtig nieuw opleidingscentrum gegeven. In december 2017 gaf God mij een belofte dat Hij ons een gebouw zou geven. Enorme financiële wonderen vonden plaats en op 1 april van dit jaar werden we officieel eigenaar van De Schutterij 10 in Veenendaal. In de tijd tussen de belofte en de vervulling van dit enorme wonder hebben we uitgekeken naar de komst van het gebouw. Toch is het doel niet het gebouw, maar wat God gaat doen door middel van of in het gebouw. De focus is niet de aanschaf van een berg stenen, maar de uitbreiding van Gods koninkrijk en de herleving van Zijn kerk. Het is niet alleen een wonder, maar vooral een belofte van wat gaat komen. 

Hoop
Geniet van kerst en laat de lampjes je kerk en je huis verlichten. Maar houd je ogen gericht op de Koning en Zijn troon. Laat kerst je meer dan ooit hoop geven voor de adventus van Gods regering op aarde en de mensen op je heen. Jezus is niet meer in de kribbe en niet meer aan het kruis. Jezus draagt de hoogste kroon en dat is de Jezus die wij zien en voor ogen houden. Gods regering komt eraan!

Mede namens het team van Royal Mission, wens ik je prachtige en koninklijke kerstdagen!

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

4 reacties

 1. 🙏DANK U LIEFDEVOLLE GOD, ABBA VADER,U DIE VOOR ONS ZORGT,U BENT TROUW🌈,OOK UW LIEFDE❤ VOOR ONZE ROYAL MISSION,DE PASSIE VOOR JEZUS EN GODS KONINGKRIJK,BEMOEDIGEN MIJ ENORM, HET ZET OOK MIJ,IN BEWEGING 🔥. 👑JEZUS ,DE ENIGE DIE REDT🕊, 👐VEEL ROYALE GEZEGENDE KERSTDAGEN,EN EEN KONINKLIJK 2020
  BOVENAL GODS ZEGEN 👑ROYAL MISSION,GOD HOUDT VAN JULLIE,EN IK OOK👏

  • Royalmission, jullie passie en inzet voor onze eeuwige koninkrijk is gewoon kippenvel.
   licht zetten in het midden van duisternis. Ons Koning en Heer Jezus Christus bekend maken in de harten van velen.
   Ik bid in de naam van Jezus dat jullie een mega groei zullen hebben zowel in Nederland als de hele wereld .
   ONZE HEER JEZUS CHRISTUS IS MET JULLIE IN ELKE STAP.(Mattheus 28-20)
   Gezegend feest dagen , en super gezegend missie.

 2. Lieve Martin, die focus,gericht op Jezus maakt dat je het leven aandurft. Wij zijn met ons bedrijf afgelopen periode enorm bemoedigd en de Heer heeft aan ons laten zien dat wat wij doen,een belangrijk deel is in Zijn Koninkrijk. God leeft en dat is ook wat wij willen laten zien.
  Afgezien van de wonderen die de Heer in ons leven deed, ging afgelopen zaterdag de Bijbel open op de kerstborrel van ons bedrijf. het was tijd,God sprak en wat ben ik dankbaar dat we luisterden….En iedereen in ons bedrijf,het ware kerstverhaal mocht horen..Gods zegen en tot in het nieuwe jaar!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven