Hoe kun je Gods stem horen in rustperiodes…

Tot rust komen is nog niet zo makkelijk. Voor de een blijft het jachtige leven tijdens de vakantieperiode nog lang voelbaar in het hoofd of lichaam. Voor de ander is het moeiteloos schakelen naar stilte en weinig activiteit.
Toch is echt rust vinden lang niet altijd eenvoudig. Zelf vind ik het moeilijk om mijn werkzaamheden bij Royal Mission echt los te laten. In de vakantie houd ik vaak toch nog een beetje mijn mail bij, reageer ik op appjes en als er iemand belt waarvan ik kan vermoeden dat die mij echt nodig heeft, neem ik vaak toch even op. Niet helemaal handig zul je zeggen, en waarschijnlijk heb je gelijk. Daarom ga ik het deze zomer tijdens onze vakantie op Texel anders doen…

Waarom? Niet alleen om de rust, maar omdat ik al lang geleden het principe ontdekte dat God makkelijker tot mij spreekt wanneer ik in rust ben. Eigenlijk is het andersom, ik kan beter luisteren als ik echt in de rust kom. Ik denk dat dit ook voor jou als lezer geldt. Voor mensen die druk zijn en door het leven in beslag worden genomen, maar ook voor mensen die juist veel stilte in hun leven hebben en misschien daardoor ook vergeten echt te luisteren en bij God tot rust te komen.

Durf te luisteren
God spreekt voortdurend, en leid ons leven als wij Hem daarom vragen. Maar we mogen leren om in de luisterstand te komen en Zijn liefdevolle spreken te verstaan. Ik bid dat God deze zomerperiode tot je spreekt en je Zijn stem zult herkennen en verstaan. Mijn advies is: zoek de rust op. Ga wandelen, fietsen, zitten in de natuur en word stil. Stel Hem de vragen die in je hart zijn en luister.

Gun jezelf de tijd
Soms is een moment voldoende, soms mag je echt leren wachten. Soms spreekt Hij met een stem in je gedachten, en soms door een plaatje of situatie. Als je er op let kan het zo maar zijn dat je merkt dat Hij antwoord geeft. Weet dat God je ziet, van je houdt en tot je wilt spreken. Ga daar ontspannen mee om. Gun je zelf de tijd om te oefenen met luisteren.

Jakobus 4:8a Nader tot God en Hij zal tot u naderen.

Over Gerlof Wiersma

Man van Margreet - Vader van drie kanjers - Jeugdwerker, spreker en gepassioneerd voor de PKN

3 reacties

 1. Mooi onderwerp, en belangrijk. Dit heeft wel degelijk te maken met : aan Zijn voeten zitten… Elke dag. Soms antwoordt God snel, of laat Hij je het ‘resultaat’ zien waar je voor gebeden hebt, maar dan moet je wel opletten! Hij kent onze gedachten en verlangens en dat vind ik zo bijzonder. Hij is een geweldige GROTE GOD! Stil zijn kan ook goed zijn, dan kan Hij spreken! Laat je inspireren door de Geest en ontdek wat GoD kan doen of zeggen daardoor heen. Ik wens iedereen een rustgevende en gezegende Zomer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven