God plant altijd een zaadje, nooit een boom!

Ruim tien jaar waren Karin en ik nog werkzaam in de VBG Bethel in Drachten. We hadden destijds het voorrecht om al vijf jaar lang leiding te mogen geven aan een enorm kinder- en jeugdwerk samen met een prachtig leidersteam. De vruchten en vorderingen waren zichtbaar in mensen, in gezinnen, maar ook in groei in aantallen, in kwaliteit en in de teams. 

Toch ontstond er in die tijd een onbehaaglijk gevoel. Onze kerk had bijna alles al: een groot gebouw, meer dan twintig betaalde mensen, bekendheid in het land … en bijna 4.000 bezoekers per weekend. Het zou geweldig zijn als deze kerk nog groter werd, maar ons land had en heeft meer nodig. In die fase van onrust ontstond een nieuwe droom. We wilden ons gaan inzetten voor de hele kerk vanuit een passie voor het Koninkrijk van God. Ergens in mei 2009 droomden we in onze woonkamer met een paar vrienden over een koninklijke beweging, die de kerk zou enthousiasmeren en toerusten. Zo ontstond Royal Mission als een klein zaadje in ons hart. God had iets gepland. 

Vruchten
Nu zijn we tien jaar verder en zien we het zaadje uitgroeien tot een boom met veel vruchten. Prachtig! En net als de natuur door seizoen heengaat, zijn wij dat ook gegaan: zomerse vreugde over de oogst en winters verdriet over verliezen, herfstige stormen van kracht en fonkelnieuwe ideeën en doorbraken van de lente. We hebben het allemaal ondergaan en doorstaan, met Gods genade. Maar als je wortels diep zitten, kom je er steeds weer doorheen en is je boom het volgende jaar weer sterker, breder en met meer vrucht. 

Een feest voor de Heer
Afgelopen weekend vierden we ons tienjarig bestaan. Een ‘Hoera, we zijn jarig’-jubileum. Honderden mensen hebben een van de drie Beleeffeesten bijgewoond. Eerst genoten we van de inspirerende roadmovie over 10 jaar Royal Mission, waarin je we de tour door Nederland zagen en hoeveel mensen zijn ingestapt of aangehaakt. Aansluitend mochten de bezoekers, vrienden en supporters in groepen door ons nieuwe gebouw. In vijf sfeerlokalen zagen, voelden én hoorden ze wat Royal Mission allemaal doet. Korte, krachtige pitches over Inspiratie, Onderwijs, Kerkopbouw, Kinder- & jeugdwerk en Leiderschap. Binnen een half uur had iedereen het gebouw gezien en vooral beleefd wat er allemaal ontstaan en gegroeid is in de afgelopen tien jaar. Een feest voor de Heer en Zijn werk in en door ons heen. 

Kijk hier de speciale ‘roadmovie’ over 10 jaar Royal Mission

Dankbaar
Zaterdagavond hebben we gedankt. Een Dankfeest waarin we ‘lang zullen we leven’ zongen met toeters, hoedjes en serpentines. Maar ook korte verhalen over unieke momenten, een impressie van de opening van ons gebouw met leiders uit het land, een prachtige tijd van aanbidding en een korte uitdaging om zelf ook weer op avontuur te gaan. 

Gewoon op weg gaan
Laat God je hart een onbehaaglijk gevoel geven bij de status quo. Durf ruimte te geven aan iets nieuws. Al is het slechts een minizaadje, terwijl je op de bank in de woonkamer zit. God kan ook in jou door de jaren heen een enorm boom laten groeien, als je gewoon op weg gaat. 

Stel dat
Stel dat we gekozen hadden voor de veiligheid van onze plek in Drachten. Wat zou er gebeurd zijn als we onze baan niet opgegeven hadden voor dit nieuwe avontuur? Ik weet het niet, maar ik ben zeker dat er we heel veel geweldige belevenissen met God én met mensen hadden gemist. 

‘Laten we daarom het onwankelbare koninkrijk in dankbaarheid aanvaarden, om God zo te dienen dat hij er behagen in schept, met eerbied en ontzag’(Hebreeën 12:28). Ontvang steeds weer opnieuw het ‘koninklijk’ dat Hij je geeft en ga dankbaar op weg, vol ontzag voor de grote Koning. Hij zal je leiden, beschermen én zegenen. 

We zijn God zo dankbaar voor alles wat is geweest. Hij is trouw gebleken in de zomer en de winter, in de herfst en de lente. En nu kijken we naar wat voor ons ligt, want ‘the best is yet to come’. De boom mag verder uitgroeien. Ook voor jou. Stap je in? 

Ondersteun onze missie, word vriend van Royal Mission!

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

5 reacties

 1. Wat een enorme zegen. God gast door met Zijn werk.
  Ik wens je veel zegen in je bediening samen met je vrouw en de werkers van Royal Mission.
  Joni

 2. Wat mooi om dit allemaal te lezen. Toevallig dacht ik vandaag even terug aan de PJV-kampen waar je steeds zo inspirerend was voor vele jongeren. Veel zegen en succes gewenst!!

 3. Hoi Martin,
  Allereerst….GEWELDIG, hoe onze Papa jou gebruikt om mensen te laten zien wie Hij is en hoeveel Hij van een ieder houdt!
  Mijn naam is Johannes Thenu en ik heb je jaren geleden, mogen meemaken op een conferentie van ManArise in Ambt Delden, ik zat in de worshipband.
  Wat een geweldige tijd was dat….we gaan van glorie tot glorie van kracht tot kracht en van heerlijkheid tot heerlijkheid…Halleluja!!
  Je zult misschien wel denken, hey een reactie van bijna een jaar later?! Of misschien niet 🙂
  Maar in ieder geval ik was er de laatste tijd zo mee bezig, ook vanwege al die heisha rondom die corona….en ik werd bepaald bij 2 Kronieken 7:14…’en Mijn volk, waarover Mijn Naam is uitgeroepen, in ootmoed buigt en bidt, en zij Mijn aangezicht zoeken, en zij zich bekeren van hun slechte wegen, dan zal Ík vanuit de hemel horen, hun zonden vergeven en hun land genezen. ‘

  De bomen zoals ze vaak beschreven worden in de bijbel is het typebeeld van de mens. Ik geloof dan ook zoals het in Psalm 1:3 staat, dat God jou PLANT als een BOOM en ook in Jeremiah 17:8 staat precies hetzelfde.
  Ik geloof dan ook dat God inderdaad zoals jij zegt zaait maar ook plant, beide zijn geestelijke handelingen van onze Vader…ik wordt dan altijd bepaald in het gesprek wat Jezus heeft met Nicodemus, over het wederomgeboren worden/zijn, Nicodemus bekeek het vanuit zijn gedachten (wat hij wist)maar de gedachten van onze Vader zijn hoger (geestelijk van een hogere orde)
  Terugkomende op de tekst 2 Kronieken 7:14….

  Mijn volk staat voor het volk van God, wij allen die Jezus hebben aangenomen en in Hem geloven als de Eniggeboren Zoon van God, voor ons aan het kruis is gegaan, gestorven, begraven en opgestaan is nu zittende aan de rechterhand van De Vader als Koning en Hogepriester.
  Mijn volk laat Hij mij zien zijn allemaal volgroeide bomen, die Hij allemaal wilt planten zoals beschreven staat in Openbaring 22:2, geplant IN HEM De Boom van het Leven.

  Wees gezegend Martin, want Hij heeft jou geplant als een boom in Hem, Jezus, De Boom des Levens.
  Keep up the GOOD work, The Father shall fulfill what He has started in you, in Jesus Name

  Be blessed
  Johannes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven