Opening nieuwe opleidingscentrum Royal Mission in teken van eenheid en hoop voor de kerk

Maandag 17 juni openden wij officieël het nieuwe Royal Mission opleidingscentrum aan De Schutterij 10 in Veenendaal. Een bijzonder moment omdat het gebeurde met zoveel leiders uit verschillende generaties en denominaties. Met deze opening staan we niet alleen stil bij het een bijzondere en wonderlijke proces waarop dit mooie gebouw tot stand is gekomen, maar wordt vooral ook een nieuwe periode gestart voor ons als interkerkelijke vernieuwingsbeweging. We geloven in een herleving van de kerk in Nederland en willen met dit nieuwe opleidingscentrum daar graag onze bijdrage aan leveren.

Opening door 5 kerkleiders uit 5 denominaties
De opening stond in het teken van eenheid en hoop voor de kerk. Een 5 tal landelijk bekende kerkleiders (Tom de Wal, Astrid Feddes, Jos Douma, Dick Lagewaard, Willem Ouweneel) uit verschillende generaties en denominaties hielden een korte toespraak waarin ze allen opnieuw benadrukten ‘hoe belangrijk de onderlinge eenheid is ‘en dat we naar meer herleving van de kerk mogen verlangen en uitzien’. 
Daarna lieten ze samen met andere aanwezige leiders een 12 tal duiven de lucht in vliegen om het werk van de Heilige Geest in de kerken van Nederland te symboliseren.

Opleidingscentrum voor brede kerk in Nederland
Ons opleidingscentrum (ruim 1800 vierkante meters) is bedoeld om mensen die actief zijn in hun lokale kerk te inspireren, te onderwijzen en te trainen in hun geestelijke groei en voor hun werk in de kerk.  Bijvoorbeeld in hun werk als kinderwerker, jeugdleider, oudste of leider. We willen christenen aanmoedigen hun geloof te verdiepen en hun plek in de kerk weer in te nemen. De onderwerpen en thema’s lopen uiteen van discipelschap tot leiderschap en van Geestesgaven, gebedsgenezing tot het ontwerpen van een visie voor de lokale kerk.  

Verschillende groepen en denominaties
Verschillende doelgroepen uit alle denominaties worden bediend. Van kerkleiders tot kinderwerkers en van ondernemers tot ouders van opgroeiende kinderen. Daarnaast is er een speciale leiderschapsopleiding voor christelijke ondernemers en voor mensen met verantwoordelijkheid in de kerk. Verder worden vanuit dit opleidingscentrum diverse inspiratie- en tiener events in het hele land georganiseerd en zijn er in kader van kerkopbouw speciale kerktrainings trajecten voor lokale kerkraden.  

De kerk in Nederland is springlevend en gaat groeien
Hoewel de diverse onderzoeksrapporten en berichten in de media anders doen vermoedden, zijn wij van harte overtuigd dat de kerk van Nederland springlevend is en mogelijk zelfs aan de vooravond staat van een herleving. De vele signalen daarvoor zien wij dagelijks en dit mooie gebouw is daar ook een prachtig voorbeeld van.We willen niets liever dan ons steentje bijdragen aan deze herleving en stelt alles beschikbaar om hier samen met anderen organisaties dagelijks werk van te maken. Het is allereerst Gods werk om de kerk in Nederland te herstellen,maar het mooie is dat Hij ons als mensen daarbij wil inschakelen. We verlangen ernaar om anderen te enthousiasmeren dit avontuur aan te gaan. De afgelopen 10 jaar mochten we dat in 100en kerken doen en hebben we duizenden ’studenten’ in onze fulltime en parttime opleidingen mogen onderwijzen. Dit nieuwe gebouw illustreert hoe God voorziet en is een enorme stimulans om de komende 10 jaar hiermee door te gaan.

Ondersteun onze missie en wordt vriend van Royal Mission

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven