Zegenen of gezegend worden?

Jaren geleden stond ik op Schiphol, jaren had ik toegewerkt naar dit moment: ik ging de zending in! Eindelijk begon het echt avontuur na jaren van voorbereiden, scholing en sparen. Brazilië was het land waar ik me geroepen voelde, de straatkinderen hadden mijn hart gegrepen. Ik keek ernaar uit om Gods liefde handen en voeten te geven door daar, op de vuilnisbelt en in de favela’s (sloppenwijken) te gaan helpen. Ik herinner het me nog als de dag van gister, het moment dat ik daar stond omringd door kinderen op de vuilnisbelt. Daar brak God mijn hart met Zijn liefde voor de mens, niet alleen voor de kinderen in Brazilië. Verward was ik met God in gesprek: ‘er zijn overal op de wereld mensen, Heer waar moet ik beginnen?’. God gaf geen duidelijk antwoord, Hij gaf geen land of plek.

Op avontuur
Nu, inmiddels 18 jaar later, stond ik een paar weken geleden weer op Schiphol, met een groep studenten van de Fulltime opleiding vertrokken we naar Zuid Afrika. Eerlijk gezegd, was ik nu banger dan 18 jaar geleden. Mijn gezin achterlatend in Nederland voelde onnatuurlijk en tegelijk tegenstrijdig met het enorme verlangen om dit avontuur aan te gaan. In de weken voorafgaand heb ik erg geworsteld met angst. Het was makkelijker om thuis te blijven in het gewone leven dan om uit te stappen en dit avontuur aan te gaan. 

Uitstappen uit veilige omgeving
Kort voor vertrek hoorde ik iemand preken over Mattheus 14: 22-33 waar Petrus uit de boot stapte en over het water liep, De spreker zei: ‘Angst zal misschien niet weg zijn, maar Gods kracht, leiding en aanwezigheid zal er zijn’. Dit hebben we tastbaar ervaren tijdens de reis. Door uit te stappen uit onze veilige omgeving, verdween angst en hebben we Zijn liefde, leiding en aanwezigheid krachtig ervaren!

Een doel
Één verhaal wil ik graag met je delen, ons bezoek aan Goodnews.za dat geleid wordt door Theo en Jinke de Jong in Knysna. In de bergen van Karatara huren zij een stuk grond, waar een tent op staat. De week dat wij er waren draaiden ze een programma voor een vakantie Bijbelschool voor de kinderen uit de omgeving. De kinderen leven duidelijk in armoede en FAS (Foetaal Alcohol Syndroom) is veel voorkomend. De groep varieerde van 4 jaar tot 15 jaar. Elke leeftijdsgroep kreeg een eigen stukje programma, met oog voor het kind en met 1 doel: laten weten dat wij hen zien en dat Jezus eindeloos veel van hen houdt! 

Overweldig door Gods liefde
‘s Ochtends vroeg reden we een klein dorpje binnen, klaar om te beginnen. Hoe zou de tent zich vullen met kinderen als we in zo’n klein dorpje zijn? Al snel bleek dat er in busjes langs de dorpen in de omgeving gereden werd om de kinderen op te halen. Volgeladen met kinderen kwamen ze terug voor de start van het programma. Aan het einde van de dag kregen alle kinderen eerst eten voordat ze naar huis gebracht werden, luidkeels zongen de kinderen: ‘Bambelela! Hold on to Jesus!’ In the middle of nowhere, dorpen vol met gezinnen, veel kinderen, waarvan veel kinderen van tienermoeders. Al deze kinderen, al deze gezinnen en God verliest er geen uit het oog! Hij kent ze allemaal, er ontgaat Hem niks. Ik was onder de indruk van de passie en liefde die Theo en Jinke elke dag delen met de mensen en overweldigd door Gods liefde voor al deze prachtige kinderen.

Dromen zijn wakker geschud
De studenten hebben tijdens de reis mogen proeven van het werk dat God doet in Zuid Afrika, Zijn liefde kent geen grenzen. Sommige studenten kunnen niet wachten om terug te gaan. Hoe bijzonder is het om op zo’n jonge leeftijd je geroepen te voelen door God. Zoals ik jaren geleden mijn eerste droom begon te dromen, staan de studenten nu aan het begin van hun avontuur met God, de droom voor hun leven. Mijn dromen zijn zeker weten wakker geschud door deze reis!

Uitdagen
Laten we ons steeds opnieuw laten uitdagen om uit onze eigen comfortabele wereld te stappen. Al is de angst er om je te ontmoedigen, stap uit je comfortzone door Gods liefde uit te delen aan de mensen om je heen, waar je ook bent. Wees een zegen voor de mensen om je heen! Wees geïnspireerd door de kinderen zingend in de bus: ‘Bambelela, hold on to Jesus!’

7 reacties

 1. Wat een geweldig verhaal Hilde. Super dat je de stap hebt gezet. Gods zgen toegewenst bij alles wat je verder nog gaat en mag ondernemen.

 2. Whauwww wat mooi en fijn dat je dit deelt martin. Zo krijg ik iets mee an wat voor mooi werk onze broers en zussen in deze moeilijke landen doen. Ondans de armoede, verdriet etc. Mogen deze kids met vreugde door het leven en dat door de liefde van Jezus❤️❤️❤️🙏

 3. Karatara a special place. Echt super om daar eens te zijn. Een aantal jaren geleden was er nog geen tent.Maar het rotsvaste vertrouwen en het enthousiame voor de kids hebben ze altijd gehad.Feestje om mee te maken

 4. Hoi Hilde,

  Hoe bijzonder dat je daar bent geweest met een hele groupe studenten ! En hoe moedig dat je zoals je zegt uit het “ vertrouwde” bent gestapt.

  Ik Ben vorig jaar in Knysna geweest bij een project dichtbij samen met mijn gezin! Indrukwekkend is de armoede daar! Maar mooi wat mensen die ook uit de boot stappen daar zo mooi Werk mogen doen!
  God zegene jou en je gezin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven