Groeten uit Uganda, Suriname en Zuid Afrika

We zijn gepassioneerd om anderen te zegenen met wat we zelf ontvangen hebben weer door te geven aan anderen. We mogen zowel in Nederland als ook daar buiten het goede nieuws van het Koninkrijk uitdragen.

Suriname: Stoere mannen die huilen en stichting Royal Mission Suriname is een feit! 

Afgelopen twee weken stonden in teken van een bijzondere reis naar Suriname door een team van RM bestaande uit Benjamin, Ina, Theo, Martin Dol, Lieselot, Martin en Karin. Na een jaar van voorbereiding kunnen we nu eindelijk zeggen: Royal Mission Suriname is een feit! Per 19 – 3 – 2019. Met Gloria Lie Kwie Sjoe, Hanneke Tanck en Karin Koornstra als bestuur! Een sterk team van een Nederlands en Surinaams echtpaar vormen de spil en dit team wordt de komende jaren uitgebreid.

Dit kernteam en alle betrokken Surinaamse vrijwilligers werden klaargestoomd in de afgelopen weken om komende herfst al te starten met de Parttime school in Suriname.  Nu al zijn er 25 deelnemers en 3 betrokken kerken. Daarnaast kon het RM team deze weken veel investeren bij het kinderdagverblijf, bij de radio, in het kinderhuis, in een jeugddienst, tijdens de conferentie en in mooie gesprekken. Op het programma stond ook een Inspiratiedag over kinder- en jeugdwerk met 100 mensen. Diverse kerken werden bezocht waar we mochten spreken en veel mensen mochten bemoedigen. Soms voor allemaal volwassen soms voor tientallen kinderen. 
Martin Koornstra: Een bezoek aan de gevangenis waar we mochten bidden en zingen voor en met de gevangenen was erg indrukwekkend. Grote stoere mannen die ter plekke in huilen uitbarstten.

Indianen
Ook was er een hartverwarmende ontmoeting met de oud-leerlingen van het Indiaans kinderhuis waar Karin twee jaar gewoond en gewerkt heeft en met alle familie van Indianen. Karin Koornstra:. Het is altijd  weer emotioneel als ik hen zie. Ik heb hen leren zwemmen, fietsen, gitaarspelen en basketballen en ook zelf veel geleerd van hen. Zo’n belangrijke tijd voor mij en er gaat nog zoveel van ze uit”.
Tijdens de vele ontmoetingen werden veel nuttige spullen en cadeaus achterlaten en was er ook even tijd om dolfijnen te spotten, naar  de jungle te gaan en het sponsorkind ontmoeten. Kortom het was zegen en gezegend worden bij onze medebroeders en zusters in Suriname! Gado boeng!  

Uganda: “Het lijkt wel de tijd van handelingen”

Onder leiding van Jan de Haan (Rotsvast Bijbelschool) en RM Coördinator Dienen Henk Rozema heeft de groep fulltime studenten, die naar Uganda gegaan is, een reis vol prachtige contacten en wonderen meegemaakt. Jan de Haan: “Afrika en haar inwoners hebben echt een transformerend effect gehad. Ze hebben scholen, ziekenhuizen, weeshuizen en gevangenissen bezocht met missie als doel. Een aantal highlights in woord en beeld:

We waren te gast op een begrafenis van een familielid van één van de leiders van Firm Foundation. Daar hebben ze kunnen bidden voor een heleboel mensen. Er werd een jongen naar hen toegdragen omdat hij niet zelfstandig kon lopen en na het gebed kon hij aan de hand lopen. De dag erna checkten ze of het nog steeds ging en hij loopt korte stukjes zelfstandig. Daarna deed student Jaco een hele krachtige getuigenis en kwamen er op de oproep van Jan meerdere volwassenen en vele kinderen naar voren om hun leven aan Jezus te geven en gebed te ontvangen. We zijn naar Amina weeshuis geweest om kleren en speelgoed te brengen. Dit werd met tranen van geluk ontvangen. Ook waren ze in de gevangenissen, waarbij vooral het eerste bezoek bijzonder was. 120 mannen en 4 vrouwen gaven hun hart voor het eerst of voor de zoveelste keer aan Jezus.

Gevangenis
Bij de tweede gevangenis kwamen er jongeren en kids bij onze bus te staan en kreeg Jan het op zijn hart om naar hen toe te gaan en het verhaal van Zacheüs te vertellen. Dit veroorzaakte een stormloop en uiteindelijk zaten er meer dan 70 kinderen en volwassenen te luisteren naar het verhaal. Op de vraag of Jezus ook in hun binnenste huis mocht komen zeiden velen ja en daarna mochten ze voor mensen bidden. In totaal zijn er meer dan 400 mensen tot geloof (voor het eerst of opnieuw) gekomen, meerdere mensen op spectaculaire wijze genezen, 19 mensen werden gedoopt en rond de 20 baby’s opgedragen. Daarnaast zijn er vriendschappen voor het leven gemaakt. “

Zuid Afrika: “De atmosfeer veranderde in het huis”

Een team van 11 fulltime studenten en 3 begeleiders, Ruth Wortel, Sjoerd Devor en Hilde Sikkema bezochten in de afgelopen weken verschillende projecten in Zuid Afrika. Hilde Sikkema: “We hebben niet alleen prachtige mensen ontmoet en veel mogen zien, we hebben de afgelopen periode ook praktisch de handen uit de mouwen kunnen steken.

Van ICT klussen tot muren verven, schoonmaken of een schuur verbouwen, spelletjes en knutselen met kinderen in het kinderwerk in Knysna. We zijn onder de indruk van de vele dingen die God heeft gedaan. één van de projecten die we bezochten is Beth Uriel in Kaapstad, een opvanghuis voor jongens. Tijdens het klussen hebben de jongens van ons team een goede band gekregen met de jongens in het opvanghuis. De beneden verdieping is grondig schoongemaakt en grotendeels geverfd. Een bijzonder moment dat me bijblijft is dat we als groep voor Melvin mochten bidden, Melvin is de leider van Beth Uriel. Het was een heel krachtig en ontroerend moment waarin de atmosfeer in het huis veranderde. Licht in de duisternis door Gods liefde!”  

Over Martin Dol

Getrouwd met Annemarije en vader van 3. Hoofd Onderwijs binnen Royal Mission en gek van geo-cachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven