Jezus gelooft in jou, geloof je dat?

De afgelopen maanden heb ik een aantal keer gesproken over ‘Jezus gelooft in jou’. Een indringende preek over ons gevecht met afwijzing, teleurstelling en falen. 

God nodigt de hele mensheid uit om geloof in Zijn Zoon uit te spreken: ‘Ik geloof in Jezus!’ Maar voor we dat deden of doen, roept de hemel ons al toe en spreekt God vertrouwen in ons uit. Het is belangrijk die woorden en de diepte van Gods geloof in ons steeds opnieuw te beseffen en te ervaren. In Johannes 21:3 zegt Petrus ‘Ik ga vissen.’ Dat doet hij niet omdat hij zijn hobby weer even oppakt, maar omdat hij zichzelf veroordeelt vanwege zijn verraad van Jezus. Petrus gaat terug naar zijn vroegere leven. Petrus heeft 3 jaar met Jezus meegelopen. Alles gehoord, elk wonder gezien. Zelfs de opgestane Jezus minimaal 2x ontmoet. En toch gaat hij terug de boot in… hij worstelt met zelfverwijt.

Roeping op zijn leven wordt groter

Jezus komt langs en herinnert Petrus aan zijn roeping door opnieuw een wonderbare visvangst te organiseren. Net als 3 jaar daarvoor. Petrus kan het niet houden en duikt zo goed als naakt het water in. ‘Zodra Simon Petrus dat hoorde, schortte hij zijn bovenkleed op – meer had hij niet aan – en sprong in het water’ (Johannes 21:7). Bij ene kampvuurtje vraagt Jezus aan Petrus of hij van Hem houdt. En bij elke ‘ja’ wordt de roeping op zijn leven groter. Van ‘Weid mijn lammeren’ naar ‘weid mijn schapen.’ Van kinderwerker tot de eerste kerkleider een paar weken later. 

Wanneer wij onszelf allerlei zaken verwijten of denken dat we niet voldoen, komt Jezus langs. Hij veroordeelt niet, maar herinnert je aan je roeping, bevestigt je bestemming en vraagt alleen of je van Hem houdt. Houd je van Hem? Laat je antwoord dan net als Petrus zijn: ‘U weet alles. Ook dat ik van U houd!’ 

Hier is de link naar de preek

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

5 reacties

 1. AMEN, GOD IS ALTIJD GOED,EEUWIG LIEFDE,EN EEUWIG TROUW !DAT IS WAAR IK VAN HOU.
  BEN MOMENTEEL STUDENT VAN DE ROYAL MISSION PARTIME SCHOOL.BEN ZEER DANKBAAR VOOR HET
  GEZEGENDE KONINKLIJKE ONDERWIJS. GA MEER EN MEER ONTDEKKEN VAN ZIJN KONINKRIJK,WE ZIJN NET GESTART MET MODULE 3;BIJZONDERE ASPECTEN VAN DE 3E PERSOON IN DE GODHEID,WAUW,WAT DE HEILIGE GEEST AL NIET DOET,WAT EEN TROOSTER,ALS PERSOON EN WERK,VERVULLING,GAVEN,EN GENEZENDE KRACHT,DAT IS MIJN VERLANGEN ,ONTVANGEN IN DIE KRACHT,WANT HET VERHEERLIJKT ONS,DOOR VAN HEM TE GETUIGEN.
  DEZE STUDIE VERANDERD MIJ,ONTDEK IK, VAN CHRISTEN, NAAR VOLGER VAN JEZUS….NAAR, NAVOLGER VAN JEZUS….. U BENT MIJN DOEL,HOUDT MIJ DICHT BIJ U,AMEN.
  IK WENS VANUIT GODS GENADE, DE ROYAL MISSION,VEEL ZEGEN,WIJSHEID EN KENNIS TOE,IN JEZUS NAAM,AMEN.
  Vr.GROETEN,Bert Spruit

 2. Dit is onze “GROTE MISSIE”. In het klein of in het groot, dat bepaalt GOD. Ik wil hierin meer groeien, het vraagt ook een stap te zetten, dat kan moeilijk zijn, of aanvoelen, maar als je het gedaan hebt, is er een overwinning. Daar willen we toch allemaal naartoe? Laten we voor elkaar bidden dat we dat doen!.
  God in all and in us, AMEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven