2019 is een jaar van Hoop

De feestdagen zijn achter de rug, we hopen dat je goede feestdagen hebt gehad waarin je Gods liefde persoonlijk hebt ervaren. Aan het begin van dit nieuwe jaar kijken we uit naar wat er komen gaat. Planningen staan klaar, activiteiten en cursussen zijn gepland. In alles dat we doen verlangen we naar meer van God. Ons te verdiepen in Zijn Woord, ontdekken hoe we dichtbij God kunnen en mogen leven of verlangend naar een persoonlijke doorbraak of aanraking van de Heilige Geest.

In april 2018 was ik op bezoek bij vrienden die als zendelingen in Noord Spanje wonen. Ze wonen in een klein dorpje waar ze uitzicht hebben over valleien vol met wijnranken. Wandelend door de vallei liep ik langs een grote wijnmakerij en verwonderde me over de ellenlange lanen van wijnranken. De bladeren ontpopten zicht net, ik zag voor me hoe in enkele maanden de trossen met druiven klaar waren voor de oogst.

Afgelopen week sprak ik dezelfde zendeling en hij gaf een korte inspiratie over Johannes 15. Het raakte me en zette me aan het denken voor het nieuwe jaar. Johannes verteld over de wijnstokken, Jezus zegt: ‘Ik ben de echte wijnstok en mijn Vader is de wijnbouwer’. Hoe zou de Vader een wijnbouwer zijn? Duidelijk is dat Hij weet dat snoeien nodig is, zowel bij ranken die geen vrucht dragen als ranken die wel vrucht dragen. Snoeien doet groeien en bloeien.

Nu het wintertijd is staan de wijnstokken gesnoeid en staan ze te wachten op het volgende seizoen. De takken zijn kaal, er is geen groei of bloei zichtbaar. De wijnstok, de basis, is volop zichtbaar. Hoe mooi is dat? Juist in een winterseizoen is Jezus, de echte wijnstok, volop zichtbaar. In de koude seizoenen van het leven, in moeilijke tijden is het Jezus die zichtbaar wordt in ons leven. Waar Jezus zichtbaar wordt komt hoop in beeld. Jezus daagt ons uit om veel vrucht te dragen. Om veel vrucht te dragen, is snoei een voorwaarde.

‘Blijf in Mij’, Jezus noemt tot 3 keer toe dat het nodig is dat we dichtbij Hem blijven. Niet altijd eenvoudig terwijl de vraag zo makkelijk lijkt. Blijf in Hem, laten we steeds weer terug gaan naar de bron van het leven: Jezus. Vol van Zijn liefde, als het leven uitdagend is. Hij geeft vrede in tijden van onrust of zorgen. Hij geeft hoop ten alle tijden. Nog zo’n mooi aspect uit dit voorbeeld van Jezus is dat in alle seizoenen God Zichzelf laat zien. Winter, Jezus is volop zichtbaar. De zomer laat de vruchten zien, dit is de glorie van God de Vader. In elk seizoen worden we gewezen op Jezus levend in ons. Niet uit onze eigen kracht maar Jezus onze Hoop, Hij is levend in ons.

Blijf in Hem en leef uit Zijn liefde, het jaar 2019 is een jaar van hoop!

Het team van Royal Mission verlangt ernaar dat in het komende jaar Jezus zichtbaar wordt, in alle kerken en in een ieder persoonlijk. Ongeacht het seizoen dat de kerk in is of het seizoen waar je in je eigen leven doorheen gaat. Kijk naar Jezus, zie waar Hij aan de basis staat. We bouwen op Hem. We laten ons snoeien, de dorre takken en de takken die veel vrucht dragen. We verlangen ernaar dat we met elkaar in 2019 in Jezus zullen blijven en Zijn liefde uitdelen aan de mensen om ons heen. Dat er in elk onderdeel van de kerk en van jouw persoonlijke leven je zal ervaren dat Jezus vernieuwing brengt door het geven van hoop. Hoop voor de kerk. Hoop voor de tieners. Hoop voor je kinderen. Hoop voor je huwelijk. Hoop in de dromen die wellicht zo ver weg lijken. Hoop in je pijn. Hoop in je successen. Jezus, de Hoopgever, levend in ons.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven