Wat een jaar!

Het is een zegen om met jou terug te kijken op een bijzonder en bewogen Royal Mission jaar. Onze droom voor herleving in de volle breedte van de kerk heeft ons opnieuw aangevuurd om gepassioneerd het Koninkrijk van God te verkondigen (ONDERWIJS) en anderen te trainen hetzelfde te doen (INSPIRATIE). We willen jullie meenemen in de uitdagende avonturen en enorme kansen die God ons gegeven heeft en de vrucht die we mochten zien in mensen en kerken.

Onderwijs voor de koninklijke kerk

De fulltime School

Na een indrukwekkend vormingsjaar kregen 22 jongeren in juni hun certificaat uitgereikt op een sfeervolle slotavond. Het was de afronding van een jaar vol hoogte- en dieptepunten. Het was schrikken toen onze coördinator Dienen plots afscheid van onze school nam en het was genieten om ouders te horen vertellen hoe hun zoon of dochter compleet veranderd is gedurende het jaar. Er gebeurt zoveel met de studenten, dat het bijna niet te beschrijven is.

In september zijn 23 jongeren, waaronder 14 jongens (!), gestart met hun ‘jaar van het leven’. Je ziet ze genieten, soms flink geconfronteerd worden en enorm groeien.

Naast deze prachtige groep loopt Danielle, oud-student, mee in een stagejaar gericht op jeugdwerk en zijn meer oud-studenten betrokken bij de ondersteuning van de school. En dan hebben we het nog niet eens over het coachteam, zorgteam, aanbiddingsteam, praktisch team… De fulltime school is een plek vol prachtige vrijwilligers en met enorm veel vrucht.

De studenten van de fulltime school 2018-2019

De Parttime School

Afgelopen voorjaar hebben we op de verschillende slotavonden meer dan 300 deelnemers hun certificaat overhandigd na 1 of 2 jaar parttime school. In september zijn we voor het vijfde jaar op rij gestart met de parttime scholen in Drachten en Veenendaal. Daarnaast is er op een zeer bijzondere manier een nieuwe locatie bijgekomen in Steenbergen. We zetten maximaal in op 1 jaar parttime onderwijs en hebben besloten om de inhoud van jaar 2 aan te bieden in losse groei-cursussen.

Naast deze locaties zijn we in Heerhugowaard begonnen met de kerktraining ‘Koninklijk leven’. Een jaar lang zullen we met 4 gereformeerde kerken onderweg zijn om hen onderwijs te geven over het koninkrijk van God en hen te helpen om daar vanuit te gaan leven. Uniek!

Gor Khatchikyan geeft les op de parttime school

Kinderwerk- en Jeugdwerkopleiding

Afgelopen jaar volgden bijna 40 mensen de kinder- of jeugdwerkopleiding. Een prachtige investering in de lokale kerk en de nieuwe generatie. In september zijn iets meer dan 30 cursisten begonnen aan de nieuwe cyclus o.l.v. Karin Koornstra en Gerlof Wiersma. Zo mogen we direct investeren in mensen en indirect honderden kids en jongeren zegenen en kerken versterken.

Een lesdag bij de jeugdwerkopleiding

Groei- cursussen

Afgelopen jaar zijn we gestart de cursus ‘Groeien in Geesteskracht’ met een overweldigende respons. Ondertussen hebben we deze cursus als 4 keer verzorgd en hebben 270 deelnemers hem gevolgd.

Sinds september hebben we het aanbod uitgebreid en zijn dit onze groei-cursussen geworden. Korte trainingen van 3 avonden, waarin we theorie direct koppelen aan de praktijk. Vanaf januari volgen onderwerpen als ‘Groeien in wonderen van genezing’, ‘Groeien in intimiteit met God’, ‘Groeien in discipelschap’, ‘Groeien in Bijbelgebruik’ en ‘Groeien in geloofsopvoeding’.

Martin Koornstra geeft les bij Groeien in Geesteskracht

School voor Leiders

Na jaren van verlangen, dromen en voorbereidingen zijn we in september gestart met onze nieuwe School voor Leiders. 50 deelnemers uit verschillende plekken van leiderschap (kerk, onderneming, stichting, organisatie, politiek) zijn ingestroomd en we zien een prachtig proces van leren, ontdekken, reflecteren en groeien voor onze ogen plaatsvinden. We zien uit naar de resultaten aan het einde van het schooljaar.

Leren en reflecteren als leider

Inspiratie voor de koninklijke kerk

Wonderlijke Zondagen

Op 4 januari 2015 begonnen we met onze eerst Wonderlijke Zondag in Veenendaal. Ondertussen zijn we 4 jaar en 40 avonden ‘vol van de kracht van de Geest’ verder. Elke eerste zondag van de maand komen 500 á 600 mensen bij elkaar voor een dienst waarin profetie, genezing, bevrijding, bemoediging of inspiratie door Gods kracht en liefde centraal staan.

We hebben tientallen getuigenissen ontvangen van genezing van astma, epilepsie, hernia’s, slapeloosheid, angsten, depressie… naast prachtige verhalen over herstel in relaties, duidelijke roeping, rake woorden van God, troost en vernieuwing. Het is een stroom van zegen en genade!

Recent was er opnieuw een Wonderlijke Zondag voor kids waar 450 ouders en kinderen genoten van visueel onderwijs over het verstaan van Gods stem.

We zijn sinds 2 jaar ook ‘op tour’ met de Wonderlijke Zondagen. Dit jaar waren we in Woerden, Loppersum, Dordrecht, Culemborg, Leeuwarden, Langedijk, Haarlem, Ede, Aalsmeer en op Urk. Komend jaar zijn we elke maand weer ergens anders.

Wonderlijke Zondag in Veenendaal

Inspiratiedagen

Na 9 jaar hebben we de naam van onze maandelijkse trainingsdagen omgedoopt tot ‘Inspiratiedagen’. Het zijn gratis dagen waarin we mensen uitdagen en inspireren met onderwerpen die dicht bij het hart van Royal Mission zijn. Met een team van 20 Royal Mission kanjers verzamelen we ’s morgens om 8.00 uur op de locatie. We bouwen op, verzorgen de dag, ruimen alles weer op en sluiten als team af in de McDonalds. Feest en ideale teambuilding! De thema’s van deze dagen begin 2019 zijn: Kinder- & Jeugdwerk en het Koninkrijk van God.

Karin Koornstra geeft onderwijs over kinderwerk!

Spreken

Opnieuw hebben onze Royal Mission sprekers tientallen keren mogen dienen in kerken en jeugddiensten, op conferenties en events. We waren welkom bij Baptisten en de PKN, bij Vrije Evangelie Gemeenten en de Vergadering van Gelovigen, bij de NGK en Pinkstergemeenten en nog veel meer. Onze inclusieve visie op het Koninkrijk van God geeft ons de ruimte om te prediken in de veelkleurigheid van de kerk.

Daarnaast mochten we meewerken tijdens Opwekking, Heartbeat, Vrij Zijn, Soul Survivor… We hebben tientallen getuigenissen van luisteraars en kerkleiders ontvangen over de zegen die we mochten brengen.

Robbie van veen is één van onze sprekers

MEGAkids en Royal Adventure

Dé vakantieweek waar ouders van kids en teens in Nederland voor blijven. Rond de 1.000 kinderen (groep 1-8) konden weer genieten van heerlijke kinderdiensten en leerzame activiteiten tijdens de meivakantie en 6 zomerweken op De Betteld. Onder leiding van een ervaren team coaches van Royal Mission konden meer dan 250 vrijwilligers meewerken en groeien in het kinderwerk. Sommige ouders ‘klagen’ bij ons, dat ze niet meer naar Frankrijk of Spanje op vakantie kunnen, omdat hun kind per se naar MEGAkids wil. Geweldig!

Royal Adventure is deze zomer uitgebreid naar 2 leeftijdsgroepen (11-15 jaar en 16-19 jaar). Het zijn spetterende weken voor tieners en een kweekvijver voor jonge leiders. 1.000 tieners en leiders hebben deze zomer genoten van schuimspelen en opblaasbanen, maar ook van momenten van overgave aan God en ervaringen met Zijn kracht. Heel wat pubers hebben zich (opnieuw) aan God toegewijd op De Betteld dit jaar.

Kartonnen bootjes bouwen tijden Royal Adventure

RAW

Het 5de RAW event vond opnieuw plaats op De Paasheuvel in Vierhouten. 350 deelnemers en medewerkers kampeerden gezellig rondom het meer en genoten van een zonovergoten weekend vol feest, gekkigheid, sport, gezelligheid, vriendschap, geloof en van Gods aanwezigheid. Iedereen die erbij was zal de overweldigende aanwezigheid van God op zaterdagavond nooit meer vergeten. We eindigden stil en vol ontzag op de grond in aanbidding voor de Allerhoogste. Komend jaar gaan we opnieuw naar De Paasheuvel, dus zet 30 mei t/m 2 juni 2019 vast in je agenda.

Overweldigende momenten tijdens RAW 2018

Ondernemersreis

4 dagen onderweg in Frankrijk met 10 ondernemers, 2 begeleiders en 2 inspirators. Voor de 6de gingen we met ondernemers naar Frankrijk voor een intense tijd van reflectie, verhalen en inspiratie. Wat hebben we veel gejankt met elkaar en hoe bijzonder was het om de avonden af te sluiten in het kerkje van het dorp. De groep deelnemers zijn diep geraakt, zijn vrienden geworden en ontmoeten elkaar nog steeds. Komend seizoen gaan we opnieuw op reis onder leiding van Martin Koornstra en Piet van Walsem.

Gezellig ontbijten tijdens de ondernemersreis in Frankrijk

Reizen

Een team is naar Suriname geweest om kinder/jeugdwerkers te trainen, kerken te inspireren en een conferentie te verzorgen. Een ander team is naar Zweden gevlogen om les te geven op de ‘School of the Supernatural’. Een prachtige trip vol zegen en bemoediging voor onze contacten in Zweden. Karin en Martin hebben in Frankrijk plaatselijke leiders toegesproken en getraind.

Het team dat naar Zweden ging

Boek

Dit jaar heeft Martin Dol zijn eerste boek uitgebracht: ‘Op zoek naar intimiteit met God’. Na jaren van lesgeven over dit onderwerp en honderden mensen meenemen naar het hart van God, is hier eindelijk het boek. Het boek wordt zo goed ontvangen dat we binnen 4 maanden een 2de druk hebben laten maken. We verwachten komende jaar 2 tot 4 boeken uit te brengen.

Het prachtige boek van Martin Dol

Kerkontwikkeling Noord-Friesland

Gerlof Wiersma heeft al jaren een enorm grote visie voor Noord-Friesland. Waar hij zelf 5 jaar geleden begon in de eerste PKN kerk in Jistrum zijn er nu 9 jeugdwerkers gedetacheerd in 16 kerken en de volgende 2 kerken staan in de rij.

Daarnaast is er een fonds opgericht om kerken met minder financiën te helpen om een jeugdwerker te betalen. Royal Mission heeft zelf € 25.000 in dit fonds gestopt en ondertussen stappen ook een aantal ondernemers in.

Verder zijn er meerdere gebedsinitiavieven, maandelijkse Groeien in Geloof avonden, regionale inspiratieavonden voor kinder- en jeugdwerk en komt daar in 2019 het GROW-weekend bij.

Gerlof verwacht Gods kracht in de PKN

We investeren in mensen

Royal Mission is vooral een ‘mensenclub’. Onze focus is gericht op de gezondheid, de groei en het geloof van mensen. Naar buiten toe en óók intern. We zijn enorm gezegend met en trots op onze vaste groep van 250 vrijwilligers in het land. Wat een eer om samen te werken en constructief te bouwen aan Gods Koninkrijk.

Onze vrijwilligersdag bij de start van het seizoen

We hebben ook geleden

Als je alles zo leest, lijkt het of alles goed is gegaan. Dat is op veel vlakken ook het geval, maar tegelijk hebben we ook verdriet gehad. Naast alle zegen, vooruitgang en groei hebben ook geleden. Het vertrek van Wim Hoddenbagh hebben we als een enorm verlies ervaren, waarin we moesten dealen deze onverwachte wending in onze samenwerking. Gelukkig kunnen we volmondig zeggen, dat we bevriend gebleven zijn en beiden deze storm doorstaan hebben. De commotie rondom ‘de halve genezing op Urk’ heeft veel onrust gebracht en hebben we ook ervaren als ‘extra druk’ op het onderwerp en de bediening van genezing. En recent heeft onze office manager in Veenendaal besloten om meer thuis te zijn voor haar kinderen, waardoor we afscheid van haar moeten nemen. Begrijpelijk, maar wel erg jammer.

Er was soms flinke onrust of we hadden pittige gesprekken. Huwelijken kwamen onder druk te staan of medewerkers liepen tegen hun eigen grenzen aan. Het is een intensief jaar geweest en toch kunnen we het afsluiten met de vreugde over wie Jezus is, over de enorme vrucht op ons werk en vooral dat God altijd goed is!

Een onvoorstelbaar nieuw avontuur

In december 2017 sprak God in Afghanistan tegen Martin Koornstra dat er in oktober 2018 een nieuw gebouw zou komen voor Royal Mission in Veenendaal. Ondertussen is er een onvoorstelbaar pand aangeschaft en zal op 1 april 2019 de overdracht plaatsvinden.

Het financiële avontuur is een wonderlijke reis. Op dit moment is er al meer dan 1 miljoen Euro toegezegd of gegeven, wat maakt dat er nog ‘slechts’ 5,5 ton nodig is voor de aanschaf en verbouwing/herinrichting. We geloven dat God in alles zal voorzien, omdat Hij ons beloofde dat we een pand zouden krijgen.

Een gebouw is maar een berg stenen, geld is slechts een berg Euro’s, maar wat God van plan is dat is eeuwig! Bid je mee dat dat Gods plannen duidelijk worden en we samen intensiever en effectiever mogen bouwen aan Zijn Koninkrijk?!

Het nieuwe opleidingscentrum van Royal Mission

We willen je bedanken

Nu we aan het einde van het jaar gekomen zijn, willen we bewust al onze vrienden, supporters, sponsoren, vrijwilligers, partners, voorbidders en bemoedigers bedanken. Jullie dragen ons, inspireren ons, duwen ons vooruit en helpen ons om verder te bouwen aan de visie die God ons gaf: ‘Reformatie in de kerk’. We zien ook voor 2019 uit naar een geweldige samenwerking en geloven dat de vrucht op ons werk, ook de vrucht op jouw leven is. BEDANKT!

We zien uit naar 2019 waarin we meer dan ooit volle kracht vooruit willen in de richting die God ons wijst. We zullen gepassioneerd het Koninkrijk van God verkondigen en doorgaan met andere daarin te trainen. Het avontuur is eigenlijk pas net begonnen. Ga mee, bid mee en geloof mee voor een reformatie in de kerk in Nederland!

Wil je ons extra steunen voor het nieuwe ‘Opleidingscentrum in Veenendaal’ of ons bemoedigen met een eindejaarsgift? 
Help ons (financieel) sterk te starten in 2019 en maak je gift over naar:
Stichting Royal Mission – NL27 INGB0004498297 – o.v.v. Eindejaarsgift

Gods zegen, prachtige feestdagen en een geweldig 2019 gewenst
namens bestuur, staf, teams en vrijwilligers van Royal Mission.

Karin en Martin Koornstra

Bestuur en MT van Royal Mission

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven