Herleving in Noord-Friesland?!

In het Noorden van het land groeit de verwachting voor vernieuwing en herleving van de kerk. Binnen kerken en organisaties ontstaat hoop dat Gods Geest opnieuw leven blaast in de kerk en in het persoonlijke geloofsleven van duizenden christenen.
De afgelopen jaren zijn er diverse nieuwe initiatieven opgezet om christenen en kerken in de regio te dienen in geloofsopbouw en inspiratie. Er is een beweging te signaleren van hoop en nieuw perspectief. Een paar van die initiatieven zijn:
1) Noorder mannen (Unite in Christ) die op meer dan 10 locaties met mannengroepen maandelijkse bij elkaar komen om met elkaar te spreken over persoonlijke wandel met Jezus en relatie met God.
2) Er is een groeiend aantal gebedsgroepen die bestaan uit christenen die hebben ontdekt dat alleen door gebed, verootmoediging en voorbede overwinning komt en herleving kan plaats vinden. In het relatief kleine dorp De Westereen(Zwaagwesteinde) zijn bijvoorbeeld al 5 gebedsinitiatieven die wekelijks/maandelijks bij elkaar komen om te bidden voor de kerk in de regio.
3) Er worden door diverse organisaties (bijv. Kerygma, Evangelisch Werkverband en Vrijheid en Herstel) een toenemend aantal geloofsopbouw cursussen aangeboden om mensen te helpen groeien in Gods kracht en leven.
4) Vanuit Royal Mission zijn er ook diverse activiteiten om met name gevestigde kerken in Noord Friesland te ondersteunen en te helpen. Zo zijn er inmiddels 16 kerken met een Royal Mission jeugdwerker, organiseren we maandelijkse ‘Groeien in Geloof’ avonden/middagen en geven we 4 keer per jaar inspiratieavonden voor kinder- en jeugdleiders.

Hier komt in voorjaar van 2019 een evenement bij!
Met een draagkrachtig team zijn we tienerweekend GROW aan het opbouwen. Dit weekend dat zal plaatsvinden tijdens het hemelvaart (31 mei – 2 juni) in Damwoude. We willen met tieners in de leeftijd van 12-17 jaar uit de gevestigde kerken in de regio iets onvergetelijks beleven. Een weekend vol indrukwekkende activiteiten, maar ook met geloofsinhoud die hun leven zal raken en veranderen. Wat het weekend voor ons bijzondere kansen geeft, zijn de vele ongelovige tieners die zullen komen. Bijna elke kerk uit de dorpen in deze regio hebben jeugdclubs waar veel tieners uit het dorp, gelovig en ongelovig komen. Deze tienerclubs samen vormen de doelgroep van GROW.
Nieuwsgierig? Bekijk de promovideo. https://youtu.be/mEJROkxqEic
Binnenkort zal de website www.grow-tienerweekend.nl verder worden uitgebouwd.
Voor vragen over GROW kun je mailen naar grow@royalmission.nl

Dit weekend zal gelijktijdig plaats vinden met onder 3 andere, geweldige tienerweekenden: RAW (Vierhouten), SQUARE (Drachten) en IMPACT (Zoetermeer). Waarschijnlijk zullen er nog meer van deze tienerweekenden in het land zijn. Wat een zegen voor de tieners in Nederland dat deze evenementen worden georganiseerd. Zo kunnen we elkaar aanvullen en waar mogelijk versterken.

Wil je op dit moment even tijd nemen om mee te bidden dat hemelvaart 2019 voor tieners uit Nederland onvergetelijk gaat worden?
Bedankt!

Over Gerlof Wiersma

Man van Margreet - Vader van drie kanjers - Jeugdwerker, spreker en gepassioneerd voor de PKN

9 reacties

 1. Wat bemoedigend dat er zoveel gedaan wordt voor onze tieners. En wat sluit het feit dat er steeds meer gebedsgeoeoen overal ontstaan in Nederland, mooi aan, bij wat er ook geprofeteerd is over Nederland, voor de komende drie jaar, bij de there is More conferentie!!

  Zo gaaf om hier dan weer zo’n puzzelstukjes van te lezen !

 2. Geweldig om dit te lezen,Gerlof. Ook in Sneek komt het hele jaar door iedere week een groep gelovigen bijeen om te bidden voor de gemeente en de woonplaats.

 3. Gods rijke zegen, dank je wel dat we hier getuige van mogen zijn! Geweldig !
  God heeft grote plannen! We zien uit! Het is nu de tijd om de OOGST binnen te halen!

 4. Wat prcahtig en bemoedigend om dit te lezen!
  God s ZEGEN gewenstin alle voorbereidingen
  ….en ik “ voel” een oppas aanvraag aankomen uit tytsjerk😉👍🏻

 5. Prachtig om te horen dat zoveel mensen weer de Bijbel willen openslaan en God willen zoeken in Woord en Gebed. Ook bij ons in Ternaard loopt een interkerkelijke Bijbelstudie, en een “Fryske Bibel stuzje”
  Tevens komen we 2 keer per maand samen voor gebed en verootmoediging, en we pleitten in het bijzonder voor de vervolgde kerk.
  Laten we zo samen hopen en bidden voor een nieuw Reveil vanuit het Noorden over heel Nederland!!!
  Iedereen is van harte welkom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven