Gods huiskamer

Het is soms vervelend als dingen anders lopen dan je had gepland, maar het kan uiteindelijk juist leiden tot iets heel bijzonders.

Deze week zijn schilders druk in de weer om het Royal Mission gebouw weer netjes in de verf te krijgen. Een nadelig gevolg hiervan is dat de lesruimte niet beschikbaar is op het moment dat ik daar les wil geven. Ik doe een poging om de les te starten in de woonkamer, maar dat gaat nogal stroef. Ik kijk naar buiten en zie dat het prachtig weer is. Ik stel voor dat we naar het bos gaan om daar de les voort te zetten. We gaan naar één van mijn favoriete plekjes, de Duurswouder Heide bij Wijnjewoude.

In colonne rijden we naar het prachtige natuurgebied. Er is veel onrust en ik daag daarom de studenten uit om in stilte naar een plek te lopen waar ik les ga geven. Daar aangekomen leg ik wat uit aan de hand van Psalm 131. In deze Psalm vertelt David dat hij zijn ziel tot rust heeft gebracht, doordat hij ervoor kiest niet trots te zijn en niets te willen grijpen wat te groot of voor hem te hoog gegrepen is. Zijn ziel is dan als een baby’tje dat net gedronken heeft en nog laveloos in de armen van z’n moeder ligt. Vertrouwen op God is daarbij de sleutel.

Ik stuur daarop de studenten ruim een uur alleen het natuurgebied in met opdrachten die helpen om heel bewust in Gods huiskamer (zo noem ik mijn favoriete wandelplek graag) rond te lopen. Het ‘grote’ loslaten en juist kleine details zien om zo in het nu te wandelen met Jezus. Ik vraag na afloop een aantal studenten hoe ze het hebben ervaren. Opmerkelijk om te horen hoeveel (bovennatuurlijke) rust dit hen heeft gegeven. Eén gebeurtenis springt er voor mij uit.

Een studente begint haar verhaal met iets wat vorige week op een avond plaatsvond. Er was een aanbiddingsmoment en tijdens die avond was er een medestudent die een ‘beeld’ voor haar had. Hij zag haar wandelen in het bos. In het bos was een lichtstraal en de student zei tegen haar dat God haar daar wilde ontmoeten. Ze vond het toen een mooi woord, maar kon het niet goed plaatsen.  Tot vandaag!

Terwijl ze over een pad aan het lopen is, ziet ze dieper in het bos een (zon)lichtstraal neervallen op de grond. Ze krijgt de overtuiging dat God tegen haar zegt dat Hij haar daar wil ontmoeten. Het is echter wel een uitdaging om daar te komen. Tussen haar en de lichtstraal zitten verraderlijke kuilen en dichte begroeiing. Het duurt dus een poosje voordat ze daar is, maar uiteindelijk staat ze in de strook van licht. Ze ervaart daar een diepe vrede en rust…

God doet soms onverwachte dingen om een bijzondere ontmoeting met ons te creëren. Het kost soms wat moeite en het lijkt af en toe omslachtig, maar als je er oog voor hebt dan zie je dat er een passie en een verlangen van God zelf achter schuil gaat. Hoe meer ik dat ervaar in mijn leven en om mij heen zie gebeuren bij anderen, hoe groter de drang om mensen hierover te vertellen en ze te helpen dat ook te ervaren.

Dat is ook de ‘drive’ achter het boek ‘Op zoek naar intimiteit met God’ dat ik heb geschreven. Ik wil zó graag dat mensen gaan ervaren dat ze zijn gemaakt om in Gods nabijheid te zijn. Dat vraagt soms oefening en zijn op plekken waar je wordt gestimuleerd God te zoeken. Daarom komt er naar aanleiding van het boek op 16 en 17 november een mini-conferentie, een inspiratieweekend. In een kleine intieme setting elkaar helpen te groeien in onze relatie met God. Ik ben er van overtuigd dat God daar zijn licht laat schijnen!

https://www.royalmission.nl/inspiratieweekenden/

https://www.royalmission.nl/shop/boeken/op-zoek-naar-intimiteit-met-god/

Over Martin Dol

Getrouwd met Annemarije en vader van 3. Hoofd Onderwijs binnen Royal Mission en gek van geo-cachen.

3 reacties

 1. Ik was vorige week aanwezig bij de aanbiddingsavond en zat achter de groep prachtige studenten. Ik ben geraakt door hen, geëmotioneerd. De vreugde en dankbaarheid dat zij op hun jonge leven zo vrij in God kunnen en mogen zijn, is enorm.Ik ben oprecht ontzettend trots op hoe zij daar (klaar) stonden voor vele mensen. Lieve studenten, groei, bloei, en veranker jullie wortels in de aarde. Zo vormen jullie samen de huiskamer van God💕

 2. Wauw. Ik ben juist begonnen in het boek op zoek naar intimiteit met God en ik merk zeker dat God spreekt. Maar merken we het ook op als we wat drukker zijn? Gods stem en daardoor ook Hem beter leren kennen dat is het mooiste wat er is! Een dikke aanrader het boek van Martin Dol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven