Verlangen naar God

Afgelopen weekend reed ik richting één van de mooie dorpen in het uiterste noorden van Friesland. Tijdens de rit was ik aan het bidden voor de kerken in dit gebied. Ik bad God om Zijn liefde voor deze kerken uit te storten en zichtbaar te maken. Ik smeekte Hem Zijn trouw te tonen, en niet los te laten wat Zijn hand ooit is begonnen in mensen in deze dorpen en steden.
Je moet weten dat in de meeste van deze kerken Jezus nog steeds als Gods Zoon en Redder van de wereld centraal staat. Je kunt misschien wat vinden van manier waarop kerkzijn en geloof wordt beleefd, je kunt processen benoemen waarin blijkt dat de jeugd niet meer naar de kerk wil, en gezinnen steeds minder komen, maar Jezus staat nog wel centraal. Dat is in veel kerken op andere plaatsten in het land wel anders.
Terwijl ik nog aan het bidden ben, ontstaat tijdens het rijden over het Friese landschap de mooiste regenboog die ik ooit heb gezien. Het was zo’n complete heldere dubbele boog die links van mij in het weiland begon en helemaal rechts aan de andere kant van de weg in het andere weiland eindigde. (Onderaan deze blog staat een linkje naar mijn Facebookpagina waarop ik een video heb gezet)
Het raakte mij zo, dat ik begon te huilen. Ik werd overweldigd door Gods timing en het ontzagwekkende moment. Ik zette de auto aan de kant en heb nog een paar minuten gekeken, gedankt en gehuild. Op dat moment groeide er een vernieuwd en vergroot verlangen naar God, naar meer van Zijn kracht en tastbare aanwezigheid in deze kerken.

Doordat ik de afgelopen jaren steeds hoopgevende verhalen hoor van mensen uit verschillende dorpen en plaatsen in deze regio, groeit de overtuiging dat God met iets nieuws bezig is.
Dit zijn bijvoorbeeld verhalen van mensen die uit de Randstad, of de andere kant van het land een specifieke roeping ervaren naar Friesland (daar wil je toch niet heen !? 😉 ) te komen. Een heel aantal andere mensen die hier zelf wonen, ontvangen beelden en visioenen over wat God van plan is voor het Noorden van het land en vervolgens voor heel Nederland. Er ontstaan nieuwe activiteiten en er groeit honger en verwachting.
Zelf ben ik altijd ook wel wat kritisch naar dit soort verhalen, in de zin van, dat ik vaak check of deze mensen elkaar kennen of hebben gesproken. Ik ben namelijk wat allergisch voor het creëren van een soort van self-fulfilling-prophecy. Telkens blijkt dat dit niet het geval is en dat het unieke ontmoetingen zijn met de Heer.
Ook het aantal gebedsgroepen groeit in aantal en omvang. Een mooi voorbeeld vind ik Zwaagwesteinde, waar de 3 kerken (Volle evangelie, PKN en CGK) al een paar jaar tijdens de gebedsweek in januari met 50-70 bidders bij elkaar komen om te bidden voor het dorp en de verschillende kerken.
De PKN heeft een wekelijkse gebedsgroep alsook de volle evangelie gemeente die (zeer) goed bezocht worden. De Predikanten ontmoeten elkaar regelmatig om met elkaar te bidden en elkaar te zegenen.

Ook mogen we vanuit Royal Mission dit najaar in inmiddels 15 kerken (grotendeels PKN) in noord Friesland jeugdwerkers stationeren (6-16 uur per week) om te ondersteunen in jeugdwerk en kerkvernieuwing. Elke maand komen er nog nieuwe vragen binnen..
Je begrijpt wel dat mijn verlangen naar God groeit. Ik hoop dat dit, door de dingen die ik vertel, bij jouw ook groeit! God wil op de plaats waar jij bent ook nieuwe dingen doen. Hij wil door jouw heen, als ambassadeur, Zijn Koninkrijk zichtbaar maken. Jij mag Hem vertegenwoordigen op de plaats waar jij bent. Vraag God om jouw verlangen naar Hem groter te maken. Vraag Hem Zijn kerk in Nederland te vernieuwen en te vervullen met Zijn Geest. Bid voor een herleving van Zijn gemeente!

https://www.facebook.com/100003046320360/posts/1656515867793275/

 

Over Gerlof Wiersma

Man van Margreet - Vader van drie kanjers - Jeugdwerker, spreker en gepassioneerd voor de PKN

14 reacties

 1. Prachtig Gerlof,deze regenboog zag ik ook in Drachten; wat een bemoediging: Gods Trouw in de wolken.
  Bid ook voor jouw werk in het Noorden van Friesland en ook voor de kerken en predikanten in Drachten.

 2. Wat een prachtige getuigenis. En wat is God geweldig om Zijn grootheid en trouw aan jou te tonen door de regenbogen enn jou werk daarin te bevestigen. Super Gerlof. Ga door. Wat bemoedigend.

  Petra

 3. Hoi Gerlof, ik heb jouw artikel gelezen , wonderlijk hoe God nog met mensen bezig is, mensen die wat meemaken onderweg , en daarom moeten huilen. is volgens mij dat de heilige geest in hun harten aanwezig zijn, ik heb zelf ook God in mijn leven opnieuw mogen ervaren , en Ds de vries had bericht gehad van de friesch dagblad. dat hij ook mensen kende die bijna zouden bedanken voor de kerk , en toch op een wonderlijke manier weer de draad weer hebben opgepakt, om een stuk te schrijven over zijn leven , en god weer in zijn leven is gekomen , het artikel staat met foto van mij in de friesch dagblad van 21 juli 2018. heb veel positieve reactie gehad van heel Fryslan,

 4. Hallo Gerlof,en natuurlijk Margreet,en kids,ik las jou stukje en ik werd er ook door geraakt,maar vooral door jou prachtige foto met die 2 regenbogen,waarvan eentje zeer duidelijk is te zien,Gods beloften en trouw zijn ondoorgrondelijk voor wie gelooft!Prachtig palet zo met die regenboog,maar God is ook een creatieve en kleurrijke Kunstenaar,de Allergrootste der Hemelen en Aarde,Amen!

 5. Wat een prachtige ervaring. Kom net thuis van de conferentie in Ede over wie wij zijn in Christus van Wilkin van de Kamp. Was zo goed om daar te zijn en gesterkt te worden in mijn weg met God.

 6. Beste Gerlof,

  U vanochtend gehoord op EW dag voor groeigroepleiders in Harderwijk.
  Zou u mij die zinnen kunnen toesturen om te zeggen hoeveel letters f erin staan, velen ook ik dachten 3 maar het waren er 6.

  Alvast mijn hartelijke dank,

  Hartelijke groeten, Kees

 7. Prachtig Gerlof,
  Zag deze week ook die bijzondere regenboog; Gods Trouw in de wolken.
  ik bid ook voor jouw werk in het Noorden van Friesland en ook voor de kerken in onze woonplaats Drachten.

 8. Hoopvol bericht voor (Noord) Friesland!
  Het was inderdaad een prachtige regenboog, nu weet ik voor wie die was..

  We bidden mee!

  Alle eer aan Jezus.

 9. Dankjewel Gerlof voor deze overweldigende foto en je bemoedigende bericht.God is groot !ik ervaar dit ook zo dichtbij momenteel.
  Hij heeft mij na een diep dal van 2 jaar zo enorm gezegend .en ik had een tekst gekregen begin dit jaar uit jesaja 43 vers 18-19 op de w.z bij martin die maakt God helemaal waar.Hij is de almachtige dat is zeker!

  • Dit zijn de woorden van Een vrouw die de vader van haar kinderen haat en geen geluk gunt terwijl ze zelf niet de liefde kon / wilde geven aan haar man
   Hoe zou Jezus hier over denken?

 10. Ha Gerlof,
  Inderdaad hebben wij hier in Veenendaal ook staan kijken naar die prachtige boog. Nu lees ik uit dit beeld dat jij, jullie en wij hier in Veenendaal met elkaar verbonden zijn en de nabijheid van God in het bijzonder mogen ervaren. God is trouwens bij iedereen die Hem liefheeft, mooi he.
  Maar ook bijzonder is in de reacties dat we niet gebonden zijn aan de plekken waar we wonen, maar dat God ons bindt tot een volk wat Hem eert en aanbidt. Jouw getuigenis maakt me blij en diep dankbaar voor wat Hij doet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven