Groeien in kracht én karakter

Zoals velen weten, ben ik opgegroeid met wonderen*. De foto’s van wonderbaarlijk genezen mensen hingen als gedenkstenen van Gods kracht aan de muur in mijn ouderlijk huis. Marie Mills had MS en stond na een kort moment van gebed op uit haar rolstoel. Naast haar hing Marry O’Neill die blind was en door een bovennatuurlijke ingreep haar gezichtsvermogen compleet terugkreeg. Ergens in mijn jeugd is, o.a. door deze getuigenissen, de hunkering naar Gods kracht ontstoken in mijn hart. Destijds liep ik uren en uren biddend door de velden omdat ik al Gods wonderen wilde meemaken.

We zijn nu heel wat jaren verder. Terugkijkend ben ik ondertussen zelf getuige geweest van unieke genezingen en goddelijke interventies in samenkomsten waar ik mocht spreken en op plekken waar ik voor mensen ging bidden. Toch is wat we op dat gebied meemaken nog ver verwijderd van de realiteit van Gods beloften en het voorbeeld van Jezus. Daarom ervaar ik te midden van alle dankbaarheid ook altijd een intense roep om meer kracht. Bijzonder is dat we de laatste twee jaar ‘plots’ een toename van het aantal en de grootte van de wonderen zien. Het lijkt wel op een doorbraak of groeispurt in het samenwerken met de Heilige Geest.

Maar waarom nu ineens? Wat is de aanleiding voor zo’n plotse ontwikkeling? Die vragen heb ik mezelf natuurlijk ook gesteld. Allereerst geloof ik in het principe: ‘Als je trouw bent in het kleine, zal God je meer toevertrouwen’. God beloont trouw en volharding. Daarnaast kunnen we zeker niet alles beredeneren en in systemen gieten. Toch ervaarde ik in deze fase aan den lijve een waarheid, die ik zelf onderwijs aan anderen: ‘Het gaat om karakter én kracht!’ Als God ons gaat snoeien, dan komt er meer vrucht. God heeft door verschillende intense en moeilijke momenten mijn hart veranderd en parallel daaraan is de kracht toegenomen. Een van de recentste snoeimomenten is mijn blog ‘Omgaan met halve of tijdelijke genezingen’.

Dit voorjaar hebben we met een team van Royal Mission naar aanleiding van deze ontwikkelingen voor het eerst de cursus ‘Groeien in geesteskracht’ gegeven in Veenendaal. Ik wil de ervaringen en ontdekkingen van de afgelopen tijd zo graag uitdelen en mensen zegenen met dezelfde groei in kracht. Een kort promofilmpje voor de cursus leverde binnen no time een overvolle cursus op. We besloten de cursus te herhalen en de aanmeldingen voor ronde 2 stroomden nog sneller binnen, zodat we mensen moesten afzeggen.

Letterlijk vanuit het hele land kwamen deelnemers 3 avonden naar Veenendaal gereden. Soms meer dan 2 uur heen en later die avond weer terug. De geestelijke honger was overweldigend. Ondertussen komen getuigenissen binnen van deelnemers die een enorme groei en geestelijke vernieuwing hebben meegemaakt door deze cursus. Bijvoorbeeld van een uitgebluste voorganger, die op het punt stond alles los te laten. Hij is nu weer on fire voor God en overweldigd door de liefde van Jezus.

De kern van de cursus bestaat niet uit tips & tricks voor meer kracht, maar juist uit principes voor groei in je karakter. We vertellen de verhalen over onze weg van discipelschap achter Jezus aan. We zaaien honger naar meer toewijding en zien het verlangen naar een leven vol van Gods Geest toenemen. Natuurlijk leggen we de laatste avond alle deelnemers persoonlijk de handen op, zodat er meer geesteskracht op hun leven komt. Het zijn heilige momenten, waar kracht neerdaalt op mensen die zo graag op Jezus willen lijken.

Als jij droomt van meer kracht van God op je leven, investeer dan in je karakter. Dan maak je jezelf klaar voor wat God zomaar kan geven. Karakter groeit langzaam, want het is vrucht. Kracht kan zomaar komen, want het is een gave. Laat je gebed daarom zijn: ‘Heer, laat mijn karakter zo groeien dat het de toename aan kracht kan dragen!’ Zo zullen we op een goede, gebalanceerde en gezonde wijze de kracht van de hemel zien doorbreken op aarde!

 

 • Als je de cursus ‘Groeien in geesteskracht’ wilt volgen, houd dan onze website in de gaten. Dit najaar gaan we hem herhalen in Veenendaal.
 • Als je niet zolang kunt wachten, kom dan op 2 juni naar onze gratis trainingsdag over ‘Wonderen van het Koninkrijk’ in Leeuwarden. Hier lees je de info.

*Hier kun je meer over lezen in mijn boek ‘Wonderen van het Koninkrijk’ dat verkrijgbaar is via onze webshop.

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven