Omgaan met halve of tijdelijke genezingen

Hoe het begon

Op zaterdag 10 februari waren we met een team van Royal Mission te gast in VEG De Morgenster op Urk. Op uitnodiging van deze gemeente hebben we met en voor hen een Wonderlijke Zondag verzorgd. Die avond heb ik gebeden voor Albert Bos, die op krukken naar voren gebracht werd. Het bleek dat zijn linkerbeen zo beschadigd was, dat verbrijzelde botten niet meer aan elkaar groeiden en hij al ongeveer vier jaar voortdurend pijn had. Ik moedigde de zaal aan om met mij mee te bidden. We zongen en spraken in Jezus’ naam genezing uit. Toen deed ik een paar stappen naar achteren en liep Albert verbaasd achter mij aan. Na enkele meters tilde hij zijn krukken omhoog, belastte zijn beschadigde been volledig en voelde geen pijn. In mijn enthousiasme nam ik de krukken van hem over, hief ze in de lucht en liet de mensen in de zaal zien dat er iets bijzonders gebeurde. Verschillende keren vroeg ik hem of hij nog pijn had en telkens bevestigde hij me dat hij niets voelde. Ik juichte uitbundig van vreugde om dit wonder en om God eer te geven. Bijna de hele zaal ging daarin mee.
Wat hierboven beschreven staat, werd door één van onze teamleden op zijn telefoon gefilmd. Onderweg naar huis ontvingen wij al een ander filmpje waarin Albert zelf zonder pijn door zijn eigen huis loopt te dansen. Zijn been nog in het gips, maar zonder krukken en zonder pijn. Vol van wat er gebeurd was, heb ik die zondag het ‘genezingsfilmpje van Albert’ op mijn Facebook gepost.

Een stroom aan reacties

Meteen volgt er dan een explosie aan reacties en lezers die het bericht delen. Wat mensen schrijven gaat van ontzag voor God en dankbaarheid voor wat gebeurd is tot terechte vragen over betrouwbaarheid en verwijten aan mijn én Gods adres. Ik begrijp helemaal dat mensen dit op zeer verschillende manieren beleven en van daaruit reageren.
Twee dagen na die bewuste avond op Urk vertrokken wij met een team voor twee weken naar Suriname. Net voor onze terugreis had ik weer contact met Carla, de vrouw van Albert. Ze liet me weten dat de teleurstelling groot was na controle door de arts. Het bot bleek niet aan elkaar gegroeid en de pijn was gedeeltelijk teruggekomen. Toch was ze niet cynisch of boos, want ze benoemde ook een paar mooie gevolgen van die avond. ‘De pijn is beduidend minder, Albert loopt na jaren weer stukjes door het huis en het geestelijk leven in ons gezin is enorm verdiept.’
Toch moeten we concluderen dat wat het filmpje laat zien, mijn reactie daarop en hoe ik het gepost heb op Facebook niet overeenkomt met de werkelijkheid van nu.

Groeien, leren en excuses

Ik bid al 25 jaar voor genezing in samenkomsten als deze. Ik geloof dat God nog steeds wonderen doet en de opdracht om voor zieken te bidden ook vandaag geldt. Tegelijk besef ik dat er zeker niet altijd een wonder plaatsvindt. Bidden voor genezing is niet makkelijk, het is een avontuur. Daarin ben ik een leerling in het Koninkrijk van God. Wat hier gebeurd is, is een les voor me.
Als ik een genezingsdienst leid, moedig ik mensen altijd aan om hun ‘genezing’ of ‘herstel’ te laten checken bij een arts. Ik heb dit zelf niet toegepast: zonder controle van een dokter of specialist heb ik dit filmpje online gezet en beweerd dat deze man compleet genezen is. Daar ben ik echt de fout in gegaan en daar bied ik supporters én critici volmondig mijn excuses voor aan. Ik heb in mijn regelmatige contacten met Albert en Carla ook vergeving gevraagd voor mijn ‘te snelle publicatie’.
Na de eerste medische update die via Carla kwam, hebben we als team in Suriname, waar een hoogopgeleide arts deel van uitmaakte, meteen overleg gehad. We besloten direct om als Royal Mission geen filmpjes van ‘genezingen’ meer te posten direct na een dienst. Als blijkt dat het wonder echt, compleet en blijvend is, dan kunnen we het filmpje net zo goed een half jaar later posten. Het getuigenis van Gods kracht blijft even duidelijk en de betrouwbaarheid wordt veel groter.
Eigenlijk was er die avond in Urk de kans om juist dát te doen. Voor mijn preek getuigde Edi, een jonge vrouw uit Urk, van wat God acht maanden daarvoor gedaan had. Tijdens de genezingsdienst van de Opwekkingsconferentie in het pinksterweekend van 2017 werd ze door God in tien minuten tijd genezen van scoliose en een bochel in haar rug. Ondertussen was ze bij de fysiotherapeut geweest, die haar genezen verklaard heeft. Na bijna driekwart jaar is haar genezing nog steeds compleet en haar rug helemaal recht. Dat filmpje had ik wel mogen posten, maar ik koos voor de sensatie van Alberts verhaal. Nogmaals mijn oprechte excuses.

Worstelen met wonderen

Waarom de pijn bij Albert gedeeltelijk is teruggekomen, weet ik niet. Hoe het kan dat het bot nog niet aan elkaar gegroeid is, begrijp ik niet. Hoe meer ik bid voor genezing, hoe meer vragen ik heb. Toch blijft de opdracht van Jezus om zieken de handen op te leggen staan.
Op zaterdag 13 januari hadden we onze trainingsdag ‘Wonderen van het Koninkrijk’ n.a.v. mijn boek. Op die dag lieten we o.a. een filmpje zien van een vrouw die al 28 jaar zenuwpijn had en zich alleen moeizaam met een rollator kon voortbewegen. Op het filmpje zie je dat ik voor haar bid, ze gaat wandelen zonder hulpmiddel en uiteindelijk huppelt door de zaal. De deelnemers aan de trainingsdag begonnen te klappen. Maar toen vertelde ik hen het vervolg van het filmpje.
Na twee dagen kwam bij deze vrouw alle pijn terug. De mail die ik daarover van haar ontving en mijn reactie daarop, heb ik gedeeld met ons team. Het hele proces hebben we open besproken, om te leren en te beseffen dat we niet alle antwoorden hebben. Het eindresultaat is dat ze nog steeds pijn heeft. Wel veel minder dan vroeger. Ze slaapt ook beter, is veranderd in haar levenshouding en is ondanks alles meer van Jezus gaan houden. Dat hele verhaal heb ik gedeeld met de deelnemers van die trainingsdag om te laten zien dat we niet alles begrijpen. Toch blijven de vragen staan en is de worsteling niet minder.
Toen ik hoorde van Carla dat Albert slechts zeer gedeeltelijk genezen is, heb ik eerst flink gehuild. Mijn verdriet ging over de schade die dit toe zou brengen aan het Koninkrijk van God. Ik zag de kritiek al komen en voelde me machteloos, terwijl ik altijd probeer om eerlijk en transparant te zijn. In elke genezingsdienst benoem ik duidelijk dat lang niet iedereen geneest en dat ik oprecht meeleef met degenen die ziek naar huis gaan. Mensen die me kennen, weten hoe ik dit ervaar als ‘mijn kruis’ in het volgen van Jezus. Maar ik zag bovendien direct mijn misser.
Mijn tranen waren ook voor Albert, Carla en hun gezin. ‘Heer, houd ze vast!’ Ik heb meteen voor ze gebeden dat de teleurstelling hen niet verder van God af zou brengen. Gelukkig is dat niet gebeurd. Dank U Jezus!

Het mysterie blijft

Waarom de pijn teruggekomen is, weet ik niet. Jezus legt de verantwoordelijkheid voor het uitblijven van een wonder nooit bij een zieke, maar spreekt zijn discipelen erop aan.
Tegelijk moeten we niet verlangen naar een ‘antwoord-theologie’, waarin we voor elke vraag een pasklare oplossing hebben. Ik weet het niet. God is groter dan ons verstand en gelukkig blijft Hij in vele opzichten een mysterie. Daarom kies ik er steeds voor om te gaan voor een ‘relatie-theologie’, waarin Jezus zelf hét antwoord is. Hij is het die ons de kracht geeft om op te staan, weer te gaan bidden en een doorbraak van Zijn Koninkrijk te verwachten.

Kill me, Lord!

Je mag kritiek op me hebben. Als het gaat om het ‘overroepen van een wonder’, dan is je commentaar helemaal terecht en bied ik ook jou mijn excuses aan.
Toen ik vorige week aan het bidden was voor deze situatie, was ik vooral bezorgd over de impact op Gods werk. Eigenlijk zei ik tegen God: ‘Ik red me wel, maar komt het wel goed met Uw Koninkrijk?’ Direct leek het of God me antwoordde: ‘Maak je maar geen zorgen over Mij. Ik red me wel. Jij moet hierdoor heen en veranderen!’
Recent heb ik een aantal keren gebeden dat God mijn hart zou veranderen. Letterlijk bad ik een paar keer ‘Kill me, Lord’. Niet omdat ik dood wil, maar ik verlang ernaar dat steeds minder van mij en steeds meer van Hem zichtbaar wordt. God lijkt me in deze fase te herinneren aan mijn eigen gebed. Ik moet hier doorheen!
Vanmorgen moest ik denken aan het oude lied ‘Volle verzeek’ring, Jezus in mijn’. We zongen het afgelopen zondag ‘toevallig’ in de kerk waar ik sprak. In het tweede couplet staat de zin ‘’t Eigen ik doden, zijn wil alleen, rijk in mijn Heiland, leven voor God.’ God redt het wel. Hij heeft alles in Zijn hand. Ik moet afleggen wat eigen eer, over-enthousiasme en ondoordacht is. Zijn wil alleen!

Genezing is en blijft een ingewikkeld thema. Theologisch én pastoraal. Toch is de opdracht van Jezus duidelijk: ‘Genees de zieken’. Ik hoop dat dit voorval geen aversie of lauwheid ten opzichte van de herstellende kracht van God heeft voortgebracht. Jezus is gisteren, vandaag én morgen Dezelfde!

Laten we ook (blijven) bidden voor Albert en Carla.

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

69 reacties

  • Geweldig om dit te benoemen en tergelijkertijd beseffen we met z’n allen dat God wil dat we altijd in gebed blijven, en dat we puur en alleen afhankelijk zijn van hem,! Hij heeft het eerste en het laatste woord en Hij is bij machte om oneindig veel meer te kunnen doen dan wij kunnen of denken🙏🙏🙏

  • Wat eerlijk en nederig. Dat is de valkuil denk ik bij elke christen…het overenthousiasme. Daar leren we weer van. Ik vind het dapper en moedig om het toe te geven dat het fout was en zegt genoeg over je hartsgesteldheid. Gods zegen

  • Tof dat je open en oprecht omgaat met deze situatie. In je kwetsbaarheid ben je het sterkst en lijk je steeds meer op Hem!
   We mogen ons realiseren dat God geneest naar lichaam, ziel en geest. Vaak focussen we op het lichaam maar geneest God soms eerst de ziel en de geest.
   Zeg heb ik dit mogen ervaren in 2016 waarbij de artsen mij genezen verklaarde van een heftige ziekte. Maar de drie jaar ervoor werd ik eerst genezen van ziel en geest. God is goed!

  • Jezus heeft mij persoonlijk geraakt en aangemoedigd door je verhaal. Gaaf Martin dat je zo oprecht zoekt en speurt naar zijn openbaring!!

  • Als God zelf geneest dan is het ook meteen genezen.
   Niet zo halfbakken .Het is onze opdracht om de mensen van de Here Jezus te vertellen en niet altijd maar weer die genezing..En wat dan nog.Je kan genezen zijn,maar de vraag is heb je de Here Jezus in je hart.
   Word een beetje moe van dit alles.
   God kan best genezen zonder Martin en bv Jan zijlstra.
   Vreemd toch dat ze het zo doen.Waarom volle zalen trekken met dit alles.Laat mensen liever een woord horen en beseffen dat de Heiland voor hun zonde aan het kruis is gestorven.

    • Helemaal mee eens,. Het populariteitsgehalte speelt in dit soort diensten een grote rol. Gods woord, de blijde boodschap, is veel breder dan alleen maar dit soort van diensten. De aandacht wordt verlegd en leidt af van de zo vele mooie Bijbelverhalen waarin Gods almacht tot uiting komt. De eenzijdige populistische genezingsdiensten leiden mij teveel af van wat er allemaal nog veel meer in Gods woord staat, en het over enthousiasme van de leiders leidt me enorm af en begint me tegen te staan. Ik houdt me afzijdig en Bid in stilte tot God, voor genezing en nog veel meer!

 1. Mooi Martin! Eerlijk en oprecht! Ik begrijp dat je zo’n filmpje op fb zet, je bent enthousiast en wilt God alle eer geven, daar is niks mis mee! Maar als dan blijkt dat het wonder niet geheel geschied is dan is het inderdaad goed om na te denken over wat je een volgende keer anders kunt doen. Dat je bang bent voor schade aan Gods Koninkrijk is begrijpelijk, maar God staat daar boven en gaat heus Zijn weg wel! Gods zegen Martin!

 2. Martin, wat heb je dit mooi opgeschreven; zo open en eerlijk en kwetsbaar! Maar ook vol van jouw passie voor Jezus en vol van jouw passie voor jouw genezingsbediening! Ga er mee door! <3 Gods zegen!

 3. Juist hierom ben je zo’n prachtkerel en vertrouwt God je steeds (meer) mooie dingen toe! Er kan van alles over je gezegd worden, maar God ziet je hart. En ik denk dat veel mensen jouw bewogen hart ook zien en kennen. Dank voor je kwetsbaarheid, openheid, eerlijkheid. Juist hierdoor ben je een toegankelijk mens en tot zegen voor velen! Bless you

 4. Dank je wel voor je openheid Martin. Hier leer ik van. Ook om mij te blijven uitstrekken naar wat Jezus Zelf zegt. Maar ook om voorzichtig te zijn. Zegen voor jou, jouw gezin en je bediening. Kwetsbaarheid = kracht. Hoe moeilijk soms ook.

 5. koninkrijkwerker en geliefde dienaar van God . Dank voor je kwetsbaarheid en eerlijkheid.
  Laat je niet ontmoedigen in je bediening, je enthousiaste karakter En je vurigheid. Ik leer en geniet van jullie bediening. Soms zijn er vragen…maar een stuk genezing is de genezing die een ieder ontvangt in zijn ziel. Gods business hoe iemand geneest. Mijn vader is verlamd totale dwarslaesie.. ..ik bid vaker voor zijn ziel..dat ontmoediging, verbittering niet de overhand krijgt ipv. Sta op en wandel ( al heb ik daar geloof voor) vernieuw je denken…bid ik vaak omdat dat vaak nog een ‘ zieker gebied is dan de lichamelijke klacht.
  Wij hebben al jullie boeken en leren en worden opgebouwd! Dank U Heer voor deze Dienaars.

 6. Ik ben van dit bericht onder de indruk. Ik kan me al je vragen ook invoeren, zeker die ene over of je het Koninkrijk schade hebt toegebracht en Gods antwoord daarop. God heeft en houdt de regie en ik ben denkbaar dat jij in al je oprechtheid en verlangen dingen probeert omdat je ze van God verwacht, niet als eis maar als ambassadeur van Zijn Koninkrijk. Het feit dat er een wagonlading kritiek is zegt over het algemeen soms meer over die ander dan over jou. Toch is het goed en noodzakelijk te blijven reflecteren en daarin tot hernieuwingen te komen. En dat heb je gedaan waarin God Albert Carla en jijzelf het belangrijkst waren en zijn. Petje af voor je kwetsbaarheid. En laat je moed om dingen te proberen in Gods Koninkrijk niet roven en behoud en vermeerder je liefde en wijsheid dingen in te zien en te herstellen. Gods rijke zegen in alles wat je naar Zijn inzicht nodig hebt voor jou en je gezin en kijk met RM weer vooruit. Satan en andere oordelers zullen je op dit punt proberen te houden zodat je inkrimpt. Je hebt gedaan wat moest en wenselijk was. Nu weer verder. Dikke knuffel.

 7. Martin ik ken je al zolang samen met Karin. Wat is jou liefde groot voor God en de mensen om jou heen.Gelukkig ben jij ook maar een mens. En God heeft jou bijna Goddelijk gemaakt dat staat in zijn woord.Jij bent zo transparant.Martin ga door. Sta op en SCHITTER!

  • Martin ik ken je al zolang samen met Karin. Wat is jou liefde groot voor God en de mensen om jou heen.Gelukkig ben jij ook maar een mens. En God heeft jou bijna Goddelijk gemaakt dat staat in zijn woord.Jij bent zo transparant.Martin ga door. Sta op en SCHITTER!

 8. Hallo Martin Koornstra, een hart dat open en eerlijk is en dat de realiteit onder ogen durft te zien, dat is het hart waar God naar verlangt, een open en eerlijke relatie, het werkelijke offer waar God op zit te wachten. Mooi dat je je zo kwetsbaar durft op te stellen, dit geeft mij weer een beetje respect voor jou want eerlijk gezegd had ik dat niet. Ik heb een enorme hekel aan “genezingsdiensten” en populair gedrag op een groot podium waarbij de focus ligt op een groot wonder van genezing. God heeft dat soort “diensten” niet nodig maar roept ons veelmeer op om op bijvoorbeeld de huiskring open en eerlijk tegen elkaar te zijn en elkaar onze zonden te belijden, lees Jacobus maar wat daar het gevolg van kan zijn. De grootste genezing is dat je de vrede en rust van God in jouw hart hebt ondanks de omstandigheden waarin je je bevindt. We mogen alles vragen aan God als we er maar achteraan bidden, doch niet mijn wil maar Uw wil geschiedde, zoals Jezus ons zelf heeft geleerd. Het leven heeft mij getekend, ik kamp inmiddels 7 jaar met hevige zenuwpijnen en ben volledig afgekeurd op mijn 44 e. Mijn vrouw kampt om de 3 dagen met vreselijke hoofdpijn en er is en wordt nog steeds gebeden maar zichtbare genezing blijft tot nu toe uit. We moeten accepteren dat God ons Zelf tijdelijk buiten het paradijs heeft gesteld en daar is ziekte, dood onrecht, oorlog en ga zo maar door. De hele schepping ziet reikhalzend uit en wacht kreunend op de dag dat Jezus terug komt en wij weer in het paradijs geplaatst zullen worden. Zieken de handen opleggen betekent niet altijd letterlijk iemand de handen opleggen, ik moet er niet aan denken met mijn zenuwpijn! Iemand de hand opleggen betekent volgens mij ook gewoon bij een zieke langs gaan en naast hem of haar gaan staan en de realiteit onder ogen durven te zien. Zo`n bezoekje werkt bij mij althans al heel helend. Beste Martin, ik wens jou Gods vrede en rust in jouw hart toe en heel veel wijsheid gewenst. Bedankt voor jouw openheid, respect daarvoor. Zonder vallen hoef je niet op te staan en leer je ook nooit lopen dus geniet van deze leer momenten.

  Hartelijke groet,

  Arjan van der Hoek.

 9. ❤ ik bid mee, in de meest ruime zin vh woord.

  En ik ben oprecht blij met God s Woord waarin God s vrienden ook leerlomenten hadden -net als wij allemaal- die werden niet verzwegen, juist niet.

  Ik dank Hem voor jou en jullie als gezin Martin en voor zo veel andere voorgangers die met heel hun hart Jezus willen volgen 🙏😍 geweldig is dat!

  Juist in oprechte kwetsbaarheid ligt zo veel kracht. Ik merk dat in jongeren werk, maar daar verlangen we toch allemaal naar 🙂 geliefd zijn, kwetsbaar kunnen zijn, eerlijk zijn, zegenvol en vrij verder 🙏 aan Zijn hand.

  Ik bid voor mildheid bij mensen 🙂

  Voor Albert en Carla: wat onwijs fijn dat het jullie verdiept bij God heeft gebracht. God zorgt. blessings!! Hou vol, hou vol, Hij laat niet los ❤ wie weet wat Hij nog voor plannen heeft! Als Hij iets in gang zet, dan gaat Hij door, op welke manier ook..! Ook nu ben je tot zegen samen! Prachtig.

 10. He Martin, wat ben je eerlijk en oprecht dat je dit ook op fb zet! En wat erg voor Albert dat hij niet volledig genezen is maar God laat hem niet los!

  Met opwekking onder de genezingsdienst waarin jij sprak.is er ook voor mijn bekkeninstabiliteit gebeden. Ik stapte uit mijn rolstoel had geen pijn meer en is nooit weer terug gekomen. In September is ook onze prachtige zoon Ezra gezond geboren.
  Bemoediging voor jou Martin!

  Waarom de 1 wel genezen wordt en de ander niet of niet helemaal krijgen we geen and woord op. Maar God ziet een ieder van ons uniek en laat ons nooit los. En vragen hebben en dingen niet kunnen begrijpen Daar mag je altijd mee naar hem toe komen.

  Lieve groet Jolanda Kwant

 11. Prachtig hoe kwetsbaar je bent en toch vurig in de Geest van God. Als mens willen we dingen verklaren. En wat een arts zegt lijkt belangrijker dan wat God heeft volbracht. Naar welke waarheid willen we luisteren? Als Satan je na het bezoek aan de arts influistert: ‘je kan nou wel lekker rond huppelen, maar die botten van jou zijn nog steeds even verbrijzeld als daarvoor’. Wat is dan waarheid? Zou het in Gods wegen niet zo kunnen zijn dat de fysieke genezing volgt op de geestelijke genezing? Geloven dat de genezing ontvangen is, ook al moet het in de materie van de röntgenfoto nog gebeuren? Weet je trouwens dat dragen van last botten sterker kan maken? Alleen met gebroken botten moet je wijselijk wel oppassen met verschuiving van de te helen oppervlakten.
  Advies: blijf geloven, wees wijs en vertrouw in alles op God, hoe het genezingsproces ook verloopt. Persoonlijk heb ik moeite met het uitstellen van een jubelzang, er mag gefeest worden op de overwinning in God ook al heeft Satan je de volgende dag alweer te grazen genomen en denk je ‘wat ben ik toch een onnozel wicht’. Die strijd in hemelse gewesten blijft toch wel doorgaan. Laat God bepalen of iets publicatie waardig is of niet.
  Anneke, arts en Christen.

 12. Martin wat ben je toch een mooi eerlijk en puur mens !!! Maar vooral ook een aanstekelijk mens !
  Aanstekelijk in je enthousiasme, aanstekelijk in je kwetsbaarheid. Een aanstekelijk bouwer aan en in Gods Koninkrijk. Bless & be blessed !

 13. Martin,

  ook, juist, in situaties waarin je ervaart dat je een fout hebt gemaakt, komt je ware karakter en je ware relatie met God aan het licht.
  Voor mij ben je een echte David. Een man naar Gods hart.

 14. Heel mooi Martin!
  Je laat hier mee zien dat jij ook gewoon mens bent en dat jij ook God nodig hebt, Hij reed zich inderdaad wel.
  En wat ben je een mooi mens dat je je kwetsbaarheid zo durft te tonen en om vergeving vraagt. God zal je hiervoor zegenen! Gods onmisbare zegen in dit stuk belangrijk werk.

 15. Erg treffend verwoord Martin. Dank je!

  Het doet me goed en moedigt me aan om door te gaan met het bidden voor de zieken! Het ontsteekt meer vuur in me om het Evangelie te verkondigen, te genieten en te erkennen van wat ik voor mijn ogen zie gebeuren. En het niet als garantie voor de toekomst te gebruiken. Bekeerden kunnen terugvallen, mensen die pijnverlichting ervaren kunnen kunnen weer ziek worden en bevrijdde mensen kunnen weer vast komen te zitten. Het allerbeste moet nog komen. Maar Heer, laat ons nooit en te nimmer sarcastisch en cynisch worden! Martin ik bid je Gods nimmer falende Tegenwoordigheid toe! Bedankt dat je naar Hem luistert!

 16. Wat fijn dat je dit deelt. Moedigt me om na een tijdelijke genezing niet ontmoedigd te raken! Soms is dit veel fijner om te horen dan alleen de succes verhalen. Het geeft mij een wat ruimer perspectief dan de ‘druk’ ervaren dat het jelemaal genezen moet. Aoms gebeurt satvdus niet zo. Juist in verdriet vinden we God en elkaar. Mag het naast elkaar staan? Tegelijkertijd (ver) wonderen en elkaar bemeosigen ala het anders loopt?
  Van mij wel!

  • Goed nederlands dit haha. Iets the enthousiast. Enne: ik merk dat juist als er alleen succesvolle genezingen besproken worden dit een deur dicht kan doen voor mensen die dit niet hebben ervaren. Een blog of schrijven als dit maakt dat er ook ruimte is voor teleurstelling en verdriet. Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal wat en zijn toch broertjes en zusjes.

 17. Respect voor uw bericht! Erg fijn dat u dit zo open en eerlijk met ons deelt. Dank u wel! “Zo zal Hij alles maken.. dat ‘g u verwondren moet…..”

 18. Martin, veel is al gezegd in de reacties hierboven. Ik bid dat jij en het team van Royal Mission bemoedigd worden om jullie werk voor Gods Koninkrijk met dezelfde passie door te zetten. Dank voor je eerlijk en kwetsbare reactie!

  Houd vol, hou vol en laat niet los! God is voor ons, God is naast ons God is altijd om ons heen. Laat maar komen wat hierna komt want Hij laat ons nooit alleen.

 19. Lieve Martin,
  Jouw passie, ook op bijbelschool, heeft mijn geloof zo veranderd. Zo aangewakkerd. En zoveel liefde en enthousiasme losgemaakt voor het werk van de Heilige Geest.
  Ik heb durven uitstappen en ben ook qua werk in mijn bestemming gaan wandelen.
  Jij hebt het niet fout gedaan….jij bent jij. Enthousiast en vol liefde voor Jezus. Jij stapt uit….jij durft…en God juicht over jou.
  We kennen halve wonderen, maar ook grote overtuigende genezingen zoals bij mijn dochter Janine en mijn vader Jan. Die ook in jouw boek genoemd staat.
  Ik ben God iedere dag dankbaar dat de verandering in mijn leven, via Royal Mission is verlopen.
  Je bent een voorbeeld voor mij en voor velen.
  Als jij juicht, juich ik mee. Als jij over het podium springt vol vuur, stuiter ik stiekem een beetje op mijn stoel. En als jij huilt voel ik bewogenheid.
  Ik vond t een geweldig filmpje…..daar op dat moment liep iemand na jaren….natuurlijk zijn we dan onder de indruk…
  Volgens mij heb jij ons ooit ook verteld dat het volharden in gebed is……ik geloof in een volledige genezing van deze meneer. Omdat God doet wat hij heeft belooft. Op zijn tijd…
  En tot die tijd. Tot die tijd gaan we door… zijn we soms stil van verwondering. Hebben we tranen van teleurstelling maar zullen we vooral juichen over iedere overwinning die Jezus geeft in de bouw van Zijn koninkrijk.
  Houd vol.

 20. Dankjewel voor je verhaal hierboven. Je openheid en kwetsbaarheid raken me. Dit is voor mij juist een getuigenis van je oprechte geloof en je afhankelijkheid van onze Heer. Dankjewel hiervoor!

 21. Dank je wel Martin voor je inspirerende woorden. Diep respect heb ik voor de manier waarop jij je opensteld en kwetsbaar opsteld. Gods liefde is in jou en je inspireert me nog meer om op God te vertrouwen in alles! Alle eer aan onze God die mannen en vrouwen gebruikt tot eer van Zijn Naam! Zo gebruikt hij ook jou! Wees gezegend lieve Martin!! Voor jou en je gezin bid ik jullie Gods zegen toe!!

 22. Ik weet wie je bent en kende jou houding al, nu ik deze reactie lees ben ik nog stiller geworden. Wat eerlijk, wat een moed wat een afhankelijkheid. Als je zo afhankelijk en eerlijk blijft zal God nog veel grotere dingen door jou heen gaan doen Martin. Gods rijke zegen gewenst!
  Hgr. Hans

 23. Bedankt voor je eerlijkheid Martin! Het is een leerschool voor ons allemaal. Ik bid je Gods wijsheid toe!

 24. God geneest daar twijfel ik niet aan, alleen de manier waarop is misschien anders dan wat wij wensen/verwachten. Ik lees in het verhaal van Albert dat de lichamelijke genezing niet volledig is, maar ze houden wel meer van Jezus dus volgens mij ziel wel genezen en ze zijn niet verbitterd geworden. Dus is de genezing compleet?? Voor ons mensen ogen misschien niet maar er is wel degelijk verbetering en genezing van een vermoeid hart volgens mij. Respect voor je kwetsbaarheid Martin.

 25. Wat gaaf dat je zo open en eerlijk bent. Maar ook zo gewoon mens die zich mee liet slepen door enthousiasme. Respect dat je er zo eerlijk over bent. God komt wel aan Zijn eer. Daar doet niets aan af. En door zo open en eerlijk te zijn….blijf je voor mij geloofwaardig en oprecht. Fijn Martin!

 26. We kennen allemaal wel ” bid en u zal gegeven worden” mijn ervaring in mijn persoonlijk leven is dat hoeveel je ook bidt, God niet altijd doet wat wij verwachten. Mijn echtgenote was 38 jaar oud toen zij overleden is adgv borstkanker, wat hebben er veel mensen gebeden voor haar genezing, het mocht niet baten. Natuurlijk was ik boos en nog steeds begrijp ik het nietl.
  We maken best wel vaak van ons plan Gods plan.
  Paulus had een “doorn” in zijn vlees en bad om verlossing, het antwoord dat hij kreeg was niet mis “míjn genade is u genoeg”. Daar kon hij het mee doe. Daarom zal niet ieder gebed verhoord worden maar wat we mogen weten is dat het wel gehoord wordt.

 27. Geef de moed niet op, blijf een discipel en doe Zijn werk; Hij doet ermee wat Hem goeddunkt !
  🙌🏼🙌🏼

 28. God reageert op verwachting, vertrouwen en volharding …Hij raakt je altijd aan …hoe dan ook …Op ZIJN TIJD .
  Respect voor jouw durf op elk vlak van je discipelschap .Je bent een inspiratie voor me om “gewoon”beschikbaar te zijn voor God .
  God gebruikt jou meer dan je ooit zult beseffen.
  Je laat je gebruiken door God ,in Jezus’naam en in de kracht van de Heilige Geest .
  Je bent tot Zegen en dat is het allerbelangrijkste !
  dus laat maar weer los en wandel verder in Zijn Voetsporen <3 GBU

 29. Ik hoorde gisteravond dit lied met een getuigenis! Zo mooi en daarom wil ik jullie ermee bemoedigen, lieve mensen van Royal Mission! Komende zondag is er wonderlijke zondag in de Levend Evangelie Gemeente in Aalsmeerderbrug waar ik aanwezig hoop te zijn (in het koortje) en ik bid jullie de woorden van dit lied toe!

  https://youtu.be/pV6-QqitjOc
  Miracles , geschreven door Chris Quilala van Jesus Culture.

 30. Lieve Martin,

  Je bent een man naar Gods hart ! Een voorbeeld voor van hoe ik ook wil zijn. Ik ben zelf aan het herstellen van een hersentumor. Zonder mijn Heer zou ik het niet kunnen. Ik wens je Gods’ rijke zegen !

 31. Hi martin
  Vergeet niet God heeft ook in suriname toen jullie er waren wonderen gedaan!
  Gado blessie joe
  Deborah

 32. Respect en amen!
  Door jouw kwetsbaarheid zo te laten zien, laat je Gods licht zien! Wij mogen allemaal Jezus’ voorbeeld volgen…. Met vallen en opstaan.

 33. Mooi verwoord. De worstelingen in het Koninkrijk maken mij ook klein. Zo klein als een kleine prins die mag groeien, vallen en weer opstaan. Hartelijk dank Martin voor deze prachtige, open, eerlijke en Koninklijke reactie. Veel zegen maar vooral aanmoedigingen van de Koning zelf. Hij heeft alle macht….

 34. Hallo Martin,
  Ik ben dankbaar dat je ondanks alle kritiek van vele mensen nog steeds vertrouwen hebt in God. Geef nooit maar dan ook nooit op!
  Die avond op urk was geweldig alle eer aan Jezus. Ik wilde je nog vertellen dat die avond mijn man volledig is genezen van de ziekte van crown. sinds die avond heeft hij geen krampen of bloed gehad.

  Blijf je vast houden aan waar jij in gelooft een levende God die wonderen doet!

 35. Goed dat je dit bericht schrijft hoor. Maar ik denk ook aan al die keren dat mensen worden genezen en dat mensen denken dat het niet door het geloof in Jezus is gebeurd. Door zo’n houding staat men bij een volgende ziekte er weer ongelovig in. Dat is pas echt jammer.

  Het is ook mooier als de bediening van genezing gewoon in de plaatselijke gemeente is. Dan is de ‘nazorg’ allemaal wat natuurlijk. En kan de gemeenschap ook in geloof blijven staan.

 36. Lieve Martin, bedankt! Toevallig…..nou ja ik denk door God zo gestuurd type ik jou naam in omdat nu ruim een jaar geleden ik tijdens een genezingsdienst genezing mocht ontangen en ook daarna ging dat nog door. Deze maand kwam ik weer bij je en mocht nog meer genezing en bevrijding ontvangen. Dank God. Ik vertelde jou dat ik nu fiets ipv in mijn scootmobiel te rijden, ik heb ruim 20 jaar niet meer gefietst! Een geweldig gevoel……maar ik zat er nu even doorheen vooral geestelijk omdat ik toch weer meer last en pijn en hinder ondervind. Ik las in mijn bijbel en ging bidden…..ik heb er moeite mee en vroeg mij af waarom ik eerst zoveel genezing en verbetering ervaarde en nu het gevoel heb dat ik bijna weer terug ben bij af…..toen ik voor de eerste keer bij jou was. Toen zag ik de titel van jou brief en las die…..heel open en eerlijk, duidelijk….net zo goed en mens met vragen waar niet altijd antwoorden op zijn te vinden als ik….soms maakt dat mij verdrietig en onzeker. Maar dan denk ik aan Jezus….Hij is de Overwinnaar….Hij is met zijn Geest in mij(ons) en wij zijn ook overwinnaar met Hem. Het zijn de leugens en de negativiteit an Satan die mij te neer drukken en doet mij wankelen in mijn geloof en vertrouwen op Jezus Christus mijn Verlosser. Er staat duidelijk in Gods Woord dat Zijn striemen onze genezing zijn. Maar in Zijn wijsheid en tijd zal dat gebeuren. Ook ik ben geestelijk veel veranderd n genezen, niet alleen lichaamlijk. Hij werkt in mij en door mij en met mij, hand in hand ga ik met Hem een weg die alleen Hij weet. Ik niet maar ik wil toch met Hem gaan waar Hij wil dat ik gaan zal. Dat is ook met jou zo….Hij gebruikt jou op een mooie inspirende wonderlijke manier blijf vol vertrouwen je weg gaan met Hem. Eens zal je geen antwoorden meer nodig hebben want dan zijn we bij Hem…..wat een geweldig vooruitzicht!!!

 37. Koninklijke reactie!

  Deze zin kwam bij mij even binnen:
  ” Jezus legt de verantwoordelijkheid voor het uitblijven van een wonder nooit bij een zieke, maar spreekt zijn discipelen erop aan.” Vanmiddag heb ik voor 2 mensen gebeden. Een ontving genezing. De ander niet. Ik heb toen iets gezegd over een blokkade bij die persoon en schoof verantwoordelijkheid naar diegene. Toen ik deze blog zojuist las, heb ik een bericht gestuurd om mijn verontschuldigingen aan te bieden.

 38. Blijkbaar ben ik te nuchter na bijna 40 jaar geleden tot geloof te zijn gekomen. Wat erg opvalt is dat de Bijbel in vele preken maar erg weinig opengaat en een diepgaande uitleg vanuit de context wordt er niet gegeven. Blijkbaar willen vele gelovigen een bepaald soort aaibaar evangelie horen.

  Begrijp mij goed, ik wens eigenlijk iedereen genezing van God toe, vanuit de bron. De grootste genezing die wij volgens mij hebben is de genezing over onze zonde. Dat wij vrij toegang mogen hebben tot de Vader door het verlossingswerk van Jezus die de wil van de Vader aflegde.

  Ik heb in die 40 jaar nog nooit iemand tot genezing zien komen. Nee, niet dat ik daarop speciaal voor naar het zoeken was of zo.

  In het gebed van onze Vader, in mijn ogen zelfs een meer profetische gebed dan we denken, lees vooral de context daarvoor en daarna nog eens erom heen van het gebed, dan gaan we de diepgang ervan ontdekken.

  In het gebed van het onze Vader, komt in het geheel niet iets voor van genezing. En ja, vergeef onze schulden. Het grootste wonder en genezing voor onze ziel.

  En als ik nu even flauw mag doen, zo je kunt opvatten met wat lichte ironie is dat de meeste zgn lichamelijke genezingen bestaande uit:
  – benen
  – hoofdpijn
  -nekpijn
  -rugpijn
  – verschillende lengtes van benen

  Volgens mij hebben wij hier en nu in onze huidige tijdperk nog niets met een Koninkrijk van God te maken alsof wij die hier op aarde zouden moeten bewerkstelligen.

  Hoe vaak heb ik niet in de plaatselijke (grote) gemeente niet van bepaalde sprekers dan altijd zoveel verhalen gehoord tijdens hun preken ( na jou preken) van ervaringen dat elders God zo aan het werk was.

  En als ik heel eerlijk ben. Ik denk zelfs dat de plaatselijke gemeente waar ik kom, dan wellicht dé gemeente is van landelijke Nederland waar dan de minste of bijna geen genezingen plaatsvinden.

  Zijn we dan daarvoor te nuchter, hebben we onvoldoende (wonder) geloof, geloven we dan niet meer in Gods woord of zijn er zelfs gemeenteleden waaronder dan mijzelf die dit dan door een soort van (on)geloof op dit gebied dan tegenwerken?

  Ik laat dit aan de lezer over. Ik gun ieder echt genezing van God. Als God dit doet, dan doet hij dit soeverein. op zijn wijze. Het is als het ware een stukje proeven van de werken die bij het Koninkrijk van God horen. Iets dat Jezus en de discipelen juist moesten brengen aan Israël.

  Maar ook die tekenen hielpen Israël later niet om zich te bekeren. En met het ontstaan van de Bijbel, hebben wij dus eigenlijk alleen te maken met het blijde evangelie. Het goede nieuws dat Jezus voor onze zonder gestorven is.

  Spyfromthesky

 39. Hi Spyfromthesky!
  Je reactie bracht mij bij mijn eigen “doubts” over MATTEUS 27 : 52,53. Waarom is Matteüs de enige die meldt dat de lichamen van heiligen werden opgewekt toen Jezus stierf? Wat bedoelt hij als hij schrijft dat ze de heilige stad ingingen toen Jezus opstond? Waarom niet gewoon “Jeruzalem”? Enz. Enz.
  Maar Matteüs laat hier wel zien dat het sterven en de opstanding van Jezus effect heeft op de lichamen van mensen. Hij stierf voor onze zonden, maar Hij stond ook op – opdat we zouden leven voor Hem.

  • @ Kees Sinke,

   Heel eerlijk gezegd fascineert mij tegen passage al een lange tijd. Ik denk nog steeds niet de diepgang gevonden te hebben.

   Vooraf ging er nogal wat aan vooraf. Zalving, Pascha (boord en wijn), verraad, verloochening, angst bij Jezus etc. Alles wees op zijn door, maar ook de opstanding. Het lijkt alsof we al vooraf zien van wat nog te wachten staat in Openbaringen. Waren zij de eerstelingen van de eerste opstanding?!. De heiligen werden pas opgewekt nadat Jezus zelf eerst was opgewekt zo lezen we in vers 53, dus na 3 dagen.

   Volgens mij schrijft Mattheus het meest over de wonderwerken van het Koninkrijk van God om dit met als grote doel het huis van Israël te bereiken. Net als Jezus wonderen, dat zijn dood en vooral de opstanding van Jezus zulke werken deed en naderhand ook nog de discipelen om dezelfde opdracht aan het huis van Israël het Koninkrijk van God te laten zien. Want ook toen nog kon Israël zich laten bekeren.

   Na de Hemelvaart en Pinksteren, toen kwam de focus te liggen op de heidenen die geënt zijn op de edele tak en dat is het huis van Juda en het huis van Israël. Eigenlijk hadden we toen dus te maken met de vorming van het blijde evangelie toen de wondewerken ophielden. Lees handelingen maar eens na. Er werden steeds minder wonderwerken beschreven.

   Laat je niet zomaar misleiden door de bekende bewering dat wij /ons Handelingen 29 vormen. A) Dit is niet Bijbels en niet in de context uit te leggen.
   B) Er bestaat wel degelijk een Handelingen 29. Het is een apocriefe boek, maar wel erkend! Het is in zijn geheel niet gnostisch.

   Groet,

   Spyfromthesky

   De Bijbel schrijft niet waarom, waartoe enz. Dus het is ook moeilijk daarover iets te kunnen zeggen.

   De heilige stad is Jeruzalem. Als je via de digitale HSV zoekt op de woorden “heilige stad”, dan kom je dit totaal 10 keer tegen, dus inclusief Mattheus. 10 staat voor de Jod. En “de heilige stad” is de 6 van het totaal van 10 of te wel de eerste van de 2e rij.

   Het lijkt wel of de Bijbel al profetisch aangaf waarom voor de “heilige stad” dit voor 10 staat.

   De vorsten van het volk woonden in Jeruzalem, maar de rest van het volk wierp het lot om één op de tien van het volk naar voren te brengen om in Jeruzalem, de heilige stad, te gaan wonen, en negen op de tien in de andere steden.

   Lees de passage ” negen op de tien”!

   Blijkbaar is Jeruzalem dus de heilige stad. Daarmee is volgens ook je vraag (deels) beantwoord. Nog verder interessant kan zijn, waar was de tempel in Jeruzalem?

   In Mattheus eerder lezen we:
   Toen nam de duivel Hem mee naar de heilige stad en zette Hem op het hoogste gedeelte van de tempel,

   De tempel van de heilige stad. Altijd was gedacht, ook in vele boeken geschreven, dat het de plek van de gouden rotskoepel moest zijn. De laatste 7 jaar is gebleken dat de tempel hoogst waarschijnlijk zich bevond in de stad van David. Dat is een zuidelijk onderdeel van Jeruzalem. Vanuit spectaculaire opgravingen heeft men zoveel al gevonden en bewijs dat men alleen maar met de Bijbelse teksten zijn te verklaren.

   In dit zin komt het oude profetische woord van Daniël meer tot leven dat bepaalde “geheimenissen” verborgen waren tot de bestemde tijd. Hoogstwaarschijnlijk in onze tijd. Daarom is dit best wel interessant. Hoe precies is het profetische woord van God.

 40. Het evangelie: het herstel van een mens naar het beeld en gelijkenis van God, zoals het bedoeld was voor de val, mogelijk gemaakt door het bloed en heilige geest van Jezus.

  Dat is een proces van groeien naar de volheid van God. Wij komen uit een gevallen natuur en leren pas na onze ontmoeting met Jezus God en Zijn plan echt kennen. 2 Kor 3:18.

  Ik zit er zelf ook middenin. Duizenden wonderen meegemaakt. Maar ook duizenden keren (nog) niet.

  Doorgaan. Bewustworden dat Kol 1:13, 1:22, 2:8-10, 2 pet 1:3-4 en Joh 17 gaan over ons.
  We zijn niet gemaakt om te prutsen in onze gevallen natuur, maar om door de geest verandert te leven naar Zijn beeld en geljkenis. Wandeld als Hem in liefde en kracht

  Heel veel vragen en antwoorden om mn site: http://www.anewcreationinchrist.nl

  Bless you all!

 41. Is uiterlijke genezing nou echt wel de wil van God? Of wil God juist dat we geloven zonder al die uiterlijkheden van schijnbare genezingen. Ik bedoel de innerlijke mens die heeft geestelijk juist de behoefte aan genezing en bevrijding, innerlijk moeten we wedergeboren worden ook de kerkganger en ons bekeren en laten dopen. Zegt de bijbel niet dat we moeten geloven en niet ons blind staren op het gevoel en zogenaamde zichtbare zaken, want de duivel kan ook zogenaamd wonderen doen om ons weg te houden van de Here Jezus en het eeuwige leven met Hem. Worden we niet juist misleidt door ons gevoel om ons zogenaamd te laten denken dat we genezen zijn terwijl wij geen geestelijke weerstand meer hebben en de gezonde geestelijke relatie met de Here Jezus vele malen belangerijker is dan al dit uiterlijke vertoon van genezingsdiensten enz. Zegt de bijbel ook niet dat het oordeel aan het huis begint. We moeten ons juist bekeren en weer gaan geloven in de Here God die doet wat Hij doet en niet ons nodig heeft om te genezen. Ware genezing doet God in het niet zichtbare in ons hart daar begint genezing. Wij zijn meer bezig met ons gevoel, ons gevoel zegt dat God er is, ons gevoeld zegt dat er wonderen gebeuren enz en we willen alles beleven, doet de wereld dit ook niet, alles uit gevoel en beleving enz. Wij christenen moeten ons bekeren en weer gaan geloven in de enige ware God van Abraham,Izaak en Jacob de God van Israël. God heeft onze genezingsdiensten niet nodig en die hele circus er om heen. Wij moeten geloven in God dan hebben we deze ervaringen echt niet nodig. Ik geloof in wonderen maar dan in geestelijke zin waar genezing begint en die zal uiteindelijk zichtbaar worden, door de wedergeboorte. En God heeft ons niet nodig om te bepalen wie er geneest. Laten we weer gaan geloven in de grootheid van God en ons weer verwonderen in wie Hij is de Heilige , almachtige God die hemel en aarde heeft gemaakt en alles wat er leeft. We moeten de Here Jezus weerspiegelen en mensen aan ons zien dat Hij waarlijk leeft, dat is onze opdracht dat mensen Hem gaan geloven en Hem Jezus willen volgen. Ik geloof in een wonderbaarlijke en heilige God, mijn leven getuigt ervan, en ik werd niet lichamelijk genezen zoals men dit nu doet geloven, maar God heeft mijn ziel genezen en mijn leven van binnenuit vrijgemaakt en genezen ook in al mijn geestelijke nood heeft Hij voorzien en niet lichamelijk alleen, genees mensen eerst hun ziel inplaats te richten op het lichamelijk, daar hebben we artsen voor gekregen van God, ik ben vrij en dit niet door mensen of door zulke diensten zoals bij jullie, maar Hij die mij genade geschonken heeft , heeft grote wonderen gedaan en alleen Hem komt toe alle eer en aanbidding en niemand anders. Dat is wat ik wilde zeggen. Ik heb God letterlijk horen spreken en het was Zijn keuze om mijn leven weer op de rots te zetten psalm 40. Ik heb wonderen met God meegemaakt in mijn binnenkamer van mijn huis. Ik geloof in wonderen ja zeker, iedere morgen is een wonder, elke zonnestraal en zijn warmte is een wonder, maar niet zoals men het nu laat zien. Excuses dat ik het zeg, maar ik gruwel ervan, zo wil God dit niet, denk ik, maar dat weet ik niet , dat weet God alleen. God is Heilig en wij moeten weer leren ontzag te hebben voor Hem en Hem weer gaan vrezen ( ontzag ) hebben om wie Hij is. Hij is tenslotte de enige ware God die waarlijk leeft.

 42. Nog even dit; laten wij ons richten en God vragen wat zijn plannen zijn met ons leven en de gemeente.
  Laten wij ons richten op het wonder dat bekering heet, onze opdracht is; dat mensen zich bekeren en zich laten dopen en vervuld worden met de Heilige Geest en weder geboren worden opdat zij gered zijn en samen met God voor eeuwig zullen leven. Dat moet ons doel zijn en niks anders.

 43. Dag Erik,
  Een korte reactie vanaf de zijlijn.
  1. De apostelen zijn anders dan alle andere getuigen van Jezus, want zij hebben Hem in levende lijve gekend: nog van vóór zijn lijden en sterven. Zij – juist zij – zijn de officieel aangestelde ooggetuigen van zijn opstanding en leven nu.
  2. Jezus gaf niet alleen aan hen de opdracht om getuigen van Hem te zijn. Die opdracht is doorgegeven van generatie op generatie.
  3. Bij de opdracht aan de apostelen beloofde Jezus dat hun getuigenis bevestigd zou worden door de tekenen die er op zouden volgden. Dat zijn ook tekenen van genezing.
  4. Christenen zijn van Jezus blijven getuigen en zijn Vader blijft dat bevestigen met tekenen en wonderen. En net als bij de apostelen doet Hij dat niet zonder ons. Hij laat ons dingen doen die aan die tekenen vooraf gaan: bidden, handen opleggen, enz.
  5. De manier waarop we zijn getuigen zijn verschilt per persoon en ook tussen groepen christenen. Één van die manieren zijn gemeentediensten.
  6. En dan is er ook nog de goedheid van de Vader. Hij zorgt voor ons. Hij weet wat we nodig hebben. We maken onze wensen bij hem bekend en Hij voorziet in onze noden. Hij kan genezen en Hij is onze eigenlijke geneesheer.
  Hartelijke groet, Kees

  • Aanvulling: met “gemeentediensten” bedoelde ik natuurlijk “genezingsdiensten” en alle andere samenkomsten waarin de gemeente van onze Heer Jezus Christus ruimte krijgt voor de dienst der genezing.

  • God is onze genees Heer, ja helemaal waar. Maar als men gaat zeggen dat God een tandje bij moet gaan zetten of gaat zeggen dat je met een halve genezing moet leren leven, dan gaan bij mij de nek haren overeind bij zulke uitspraken. Als God geneest , geneest Hij aller eerst de ziel en kan in combinatie ook te gelijk het lichaam aan raken, en dat gebeurt niet half. Als je geneest gebeurt dit van binnen in het gebroken hart waar pijn geleden word in de geest. God maakt stinkende wonden open om alle onreinheid weg te nemen en met het bloed van Jezus en neemt alles weg wat er door zonde is aangericht en dat kan een pijnlijk proces zijn en dat gebeurt niet half en God neemt geen halve maatregelen.
   De eerste stap naar dat proces is dat men opgewekt word in een nieuw lichaam het lichaam van Christus, men word wedergeboren en staat op uit de geestelijke dood. We worden een nieuwe schepping in geest , ziel en lichaam en gaan leven met Christus onze Heer. Ik ben niet tegen genezing maar God alleen bepaalt hoe dit allemaal tot stand komt en wat er nodig is dat weet God alleen. De bijbel echter leert dat wij moeten geloven met andere woorden, God leren vertrouwen en dat gebeurt niet alleen door wonderen, of door gevoel of beleving zo werkt dit niet. Het is geen circus act of een programma die even afgewerkt moet worden. Maar leren mensen nog in God te geloven en kunnen zij vertrouwen dat Hij weet wat Hij doet zonder al die zogenaamde genezingen? Een relatie is gebouwd op vertrouwen hebben in de ander en wetend dat je op de ander aan kunt, zo werkt geloof ook, vertrouwen dat God weet wat Hij doet. De duivel zit ook niet stil en kan door demonen van alles bewerken ook zichtbare genezingen. Maar hij is gelukkig niet alwetend dat is God alleen. Laten wij onze knieën buigen en God zoeken en Hem alle eer en aanbidding geven die alleen Hem toekomt.

 44. Halve of tijdelijke genezing, de vraag die bij mij opkomt is: wanneer moet je stoppen met bidden voor genezing? Als ik bedenk dat mijn vader kort geleden te horen kreeg dat hij nog 4 tot 6 maanden had, waarna hij ervoor koos om geen chemotherapie te doen maar voor een kwalitatief goed laatste stuk te kiezen. Hij werd steeds zieker en kwam naar huis om te sterven, hij sprak met zeer groot verlangen over het moment dat Hij Jezus in de ogen zou kijken, na dit gesprek besloot ik niet meer te bidden voor genezing, maar voor een korte lijdensweg. De maanden werden al snel weken en zelfs dagen, het bleek totaal 2 weken lijden te zijn. Het verdriet is groot maar hij is thuis gehaald, bidden voor genezing was voor mij dus totaal nutteloos geworden als iemand zo moet lijden kan je beter naar boven gaan volgens mij

  • Op dit moment lees ik een eerlijk boek over ; zal God mij genezen? Het gevaar van al die zogenaamde genezingsdiensten is toch wel dit. Het brengt je in verwarring, het zorgt dat je gaat twijfelen op de een of andere manier , het brengt je geloof aan het wankelen in een soevereine God die wel degelijk geneest en nog steeds wonderen doet. Maar we mogen ook realistisch zijn , God gebruikt de arts om jouw te helpen en te genezen. Ik blijf ver van deze diensten , want waar zijn al die mensen die beweren dat zij zijn genezen in zulke diensten en hun wonderen ?? Daar krijg je geen antw op. En dit heeft niks te maken dat jouw geloof niet goed is ect, want vaak komen zij daarmee aanzetten en brengen een oprecht hart aan het twijfelen. Een arts heeft als spreuk God doet wonderen en ik schrijf de rekening / of , ik leg het verband aan en God geneest…… mensen die niet genezen zo schreef je heeft niets te maken met een zwak geloof… wij mogen en jij ook Martin weten dat jouw vader thuis is in een volmaakt lichaam zonder pijn en of gebreken…. vaak bidden wij om genezing en er gebeurt niets helemaal niets , Maar wij zouden ook mogen bidden : Vader Uw wil geschiede of Hemelse Vader wat is uw wil op dit moment en help ons door de HG te ontdekken wat die wil is en we danken U voor troost en kracht, en dit gebeurt vaak niet in diensten waar men van beweert dat God wonderbaarlijke genezingen doet en dat is frustrerend en geeft een hoop strijd in je denken en hart…. laten wij God loven en prijzen en op Hem vertrouwen dat wat Hij doet ook juist is en goed. Jouw geloof heeft niets te maken met het al dan niet genezen worden of aangeraakt worden. Geloof heeft alles te maken met een innig vertrouwen in God de Vader ook met het sterven of al Dan niet genezing hebben ontvangen mogen wij God vertrouwen dat Hij jouw Vader welkom thuis heet en daar mogen wij in berusten en dan is het goed. Dit kan Royal mission jouw niet geven dat kan God wel. Op wie vertrouwen wij? Beste Martin vertrouw met je gehele hart op God de Vader , Hij weet als geen ander welk maaksel wij zijn en komt ons ook te hulp door de Heilige Geest, houd jij je daar maar aan vast oké en dan mogen we weten , Hij is nabij in alles.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven