Een terugblik op 2017

Het is een voorrecht om met jullie terug te kijken op een uniek en zeer gezegend Royal Mission jaar. Onze droom van reformatie in de volle breedte van de kerk heeft ons opnieuw aangevuurd om gepassioneerd het Koninkrijk van God te verkondigen en anderen te trainen hetzelfde te doen. Ik wil jullie meenemen in de bijzondere avonturen en enorme kansen die God ons gegeven heeft en de vrucht die we mochten zien in mensen en kerken.

Gepassioneerd het Koninkrijk van God verkondigen

Spreekbeurten
Het afgelopen jaar hebben onze sprekers in honderden kerken mogen dienen. We waren welkom bij Baptisten en de PKN, bij Vrije Evangelie Gemeenten en de Vergadering van Gelovigen, bij de NGK en Pinkstergemeenten en nog veel meer. Onze inclusieve visie op het Koninkrijk van God geeft ons de ruimte om te prediken in de veelkleurigheid van de kerk. Daarnaast mochten we spreken op conferenties en events als Transformed, Heartbeat, Mannendagen, Tentdiensten, Vrij Zijn weekenden en de Vrij Zijn zomerweek. We hebben tientallen getuigenissen van luisteraars en kerkleiders ontvangen over de zegen die we mochten brengen. Naast al deze open deuren zijn er 4 nieuwe sprekers aangesloten bij ons sprekersteam: Wim Hoddenbagh, Robbie van Veen, Ramon Plakke en Hester Zoutman, zodat we nu met 10 Royal Mission sprekers zijn.

Trainingsdagen
Al meer dan 7 jaar verzorgen we elke maand een gratis trainingsdag ergens in het land. Met een team van 25 Royal Mission kanjers verzamelen we ’s morgens om 8.00 uur op de locatie. We bouwen op, verzorgen de dag, ruimen alles weer op en sluiten als team af in de McDonalds. Feest en ideale teambuilding! De thema’s van deze dagen liggen dicht bij de kern van Royal Mission en voor dit jaar waren dat: Kinder- en Jeugdwerk, Winnen voor de Koning en Intimiteit met God. Meer dan 1.500 deelnemers bezochten één van deze inspirerende dagen. Voor komende jaar voegen we het thema ‘Wonderen van het Koninkrijk’ toe. Reacties van deelnemers zijn: ‘verfrissend’, ‘confronterend’ en ‘hoe kan ik lid worden van jullie club?’

Wonderlijke Zondag
Bijna 3 jaar geleden hielden we onze eerste Wonderlijke Zondag met ruim 200 mensen. Ondertussen is het een maandelijkse ‘avond vol van de Geest’ geworden met 500 á 600 bezoekers in Veenendaal. Dit jaar hebben we enorme wonderen gezien, zoals een vrouw die uit een rolstoel stapte en anderen die hun rollator niet meer nodig hadden. Maar ook accurate woorden van profetie, krachtige aanrakingen door de Geest, aangrijpende bevrijdingen en bovenmatige zegen van God. Ook hebben we een prachtige Wonderlijke Zondag voor kids gehad. 500 kinderen en ouders beleefden een geweldige middag over aanbidden, zegenen en gezegend worden.
Naast de diensten in Veenendaal zijn we door het land gaan toeren met de Wonderlijke Zondag On Tour. Dordrecht, Maassluis, Harderwijk, Veenendaal, Notter, Aalsmeer, Steenbergen en Gouda hebben ons gastvrij ontvangen. Elke keer weer mooi en soms echt overweldigend. Mensen komen tot bekering en de laatste maanden neemt de openbaring en de genezingskracht enorm toe. Voor komend jaar staan er heel wat Wonderlijke diensten gepland, waaronder in Woerden, Rotterdam, Loppersum en op Urk. Hieronder de foto van het enorme ‘Wonderlijke Zondag Team’.

MEGAkids en Royal Adventure
Honderden kinderen konden weer genieten van heerlijke kinderdiensten en leerzame activiteiten tijdens de meivakantie en 6 zomerweken op De Betteld. Onder leiding van een ervaren team coaches van Royal Mission konden meer dan 250 vrijwilligers meewerken en groeien in het kinderwerk. Sommige ouders ‘klagen’ bij ons, dat ze niet meer naar Frankrijk of Spanje op vakantie kunnen, omdat hun kind perse naar MEGAkids wil. Geweldig!
Royal Adventure is werkelijk een heerlijke week voor tieners en een kweekvijver voor jonge leiders. 900 tieners en leiders hebben deze zomer genoten van schuimspelen en opblaasbanen, maar ook van momenten van overgave aan God en ervaringen met Zijn kracht. Heel wat pubers hebben zich (opnieuw) aan God toegewijd op De Betteld dit jaar.

RAW
Het 4de RAW event vond plaats op een nieuwe locatie: De Paasheuvel in Vierhouten. Ruim 400 deelnemers en medewerkers hebben in een zonovergoten weekend genoten van hoogstaande activiteiten en diepgaande ontmoetingen. Schuim, water, survivalbanen, ballonnen of sumopakken… het was er allemaal. Maar ook intense momenten in Gods aanwezigheid en diepe gesprekken over Jezus en de impact van Jezus op je leven. Komend jaar vieren we ons lustrum: 5 jaar RAW. Het wordt weergaloos van 11 t/m 13 mei 2018.

Boeken
Voor het eerst hebben we 2 boeken tegelijk uitgebracht. Karin Koornstra heeft 30 jaar ervaring met kinderen en kinderwerk op papier gezet in een prachtig vormgegeven boek. Het resultaat is ‘Aanstekelijk kinderwerk in jouw kerk!’ Martin heeft na 25 jaar bidden voor zieken zijn boek ‘Wonderen van het Koninkrijk’ geschreven. Prachtige lessen en unieke ervaringsverhalen over de zoektocht naar meer kracht van God.

            

Business Trip
Voor de 5de gingen we met een kleine groep ondernemers naar Frankrijk voor een intense trainingssessie. In een ontspannen setting, weg van alle drukte, was er ruimte voor nieuwe inzichten en diepgaande gesprekken. Komend seizoen gaan we opnieuw op reis onder leiding van Wim Hoddenbagh en Martin Koornstra.

Reizen
Martin Koornstra is op reis geweest naar Brazilië en een Arabisch land. De eerste reis was een unieke ‘leerreis’ door mee te lopen met Randy Clark en het team van Global Awakening. Martin heeft prachtige wonderen gezien en meegemaakt, maar vooral veel geleerd dat toepasbaar is in Nederland. De vrucht daarvan is al te zien in ons team en in het land. De andere reis was op een heel andere manier indrukwekkend, maar daarover kunnen we niet veel delen via deze weg. Voor komend jaar staat een reis naar Suriname op de planning.

We trainen anderen om hetzelfde te doen

Fulltime school
In juni kregen 20 jongeren hun certificaat na een intens en indrukwekkend vormingsjaar. Terwijl de school op volle kracht liep, hebben we met een vernieuwd schoolteam vanaf januari een visietraject opgestart om de school te herdefiniëren. Het resultaat is meer focus op onze roeping, een verbeterd onderwijsconcept, meer gepassioneerde schoolteamleden en een betere koninkrijkscultuur in de school. In september zijn 21 jongeren gestart in dit nieuwe concept en meer dan ooit zien we de vrucht van discipelschap in hun levens. Naast deze studenten doorloopt 1 oud-student een stagejaar en 2 andere helpen mee als vrijwilligers in de administratie. Ook dat is nieuwe vrucht!

Parttime school
Meer dan 300 studenten uit het hele land en uit allerlei kerkelijke achtergronden waren student op onze parttime school in Drachten of Veenendaal. Na indrukwekkende slotavonden met ontroerende getuigenissen over groei, verandering en nieuwe keuzes, zijn we in september weer met 300 studenten aan de slag gegaan.
Parallel hieraan zijn we ingegaan op de unieke vraag van De Wijngaard in Leeuwarden, om onder leiding van Martin Dol met de hele gemeente dit onderwijs te doorlopen. Deze weken sluiten we dit unieke kerktraject met bijna 250 deelnemers af, waarin zoveel gezaaid is en de eerste oogst al te zien is. De volgende kerk staat al in de startblokken om een gelijkaardig traject in te gaan met ons.

Kinderwerk- en Jeugdwerkopleiding
35 mensen namen deel aan de kinder- of jeugdwerkopleiding en kregen hun certificaat. In september is ene nieuwe groep van bijna 40 begonnen aan de nieuwe cyclus o.l.v. Karin Koornstra en Gerlof Wiersma. Zo mogen we direct investeren in mensen en indirect honderden kids en jongeren zegenen en kerken versterken.

Cursussen
Afgelopen jaar is er slechts 1 losse cursus geweest: ‘Cursus (s)preken’. Bijna 30 hongerige studenten kregen onderwijs in Verantwoord Bijbelgebruik, preekopbouw, analyseren, communiceren en presenteren. Komend jaar starten we met de cursus ‘Groeien in Geesteskracht’ en de eerste cyclus is al volgeboekt.

Kerkenwerk in Noord-Friesland
Gerlof Wiersma heeft visie voor Noord-Friesland en is bezig om een netwerk van kerken te beïnvloeden met het Koninkrijk van God. Ondertussen zijn er 9 jeugdwerkers gedetacheerd via Royal Mission in 10 kerken en zijn we in gesprek met 6 nieuwe kerken. 2 jeugdwerkers staan klaar om aan de slag te gaan en ons bestuur heeft € 25.000 ter beschikking gesteld om kerken te sponsoren in het jeugdwerk. Naast het jeugdwerk zijn er gebedsavonden ontstaan en de maandelijkse Royal Meetings. Dit is het begin van een vernieuwingsbeweging in deze regio van het land.

We investeren in mensen
Karin Koornstra en Hilde Sikkema zijn dragers en bewaarders van de cultuur binnen Royal Mission. Passie, Discipelschap, Teams, Koninklijk en Kracht zijn onze waarden en zij vertegenwoordigen en verspreiden dit DNA helemaal. We investeren veel in relatie, waardering en willen de mens altijd centraal stellen. Mede daardoor zijn we gezegend met meer dan 150 vaste vrijwilligers in ene kantoorteam, jeugdwerkteam, RAW-team, Vrij Zijn team, hosts bij de parttime school, coaches bij de fulltime school… Het is een voorrecht om met zoveel mooie mensen samen te werken en samen te bouwen aan Gods Koninkrijk!
Naast alle prachtige vrijwilligers zijn 3 nieuwe mensen in dienst gekomen: Shandra Willemse (Office manager Drachten), Diana Fredriks (Office manager Veenendaal) en Wim Hoddenbagh (Spreker & Trainer). We zien de vrucht van hun inzet en zijn enorm blij met zie ze zijn.

We hebben ook geleden

Als je alles zo leest, lijkt het of alles goed is gegaan. Dat is op veel vlakken ook het geval, maar tegelijk hebben we ook verdriet gehad en soms flink geleden. Hilde Sikkema verloor haar vader door een plotse ziekte en anderen van ons team werden zelf ziek of moesten een flinke operatie ondergaan. We hebben recent afscheid genomen van 2 medewerkers, die jarenlang met volle kracht meegebouwd hebben aan Royal Mission. Er was soms flinke onrust of we hadden pittige gesprekken. Huwelijken kwamen onder druk te staan of medewerkers liepen tegen hun eigen grenzen aan. Het is een heftig jaar geweest en toch kunnen we het afsluiten met vreugde en met enorme dankbaarheid voor wat God gedaan heeft.

We willen je bedanken

Nu we aan het einde van het jaar gekomen zijn, willen we bewust al onze vrienden, supporters, sponsoren, vrijwilligers, partners, voorbidders en bemoedigers bedanken. Jullie dragen ons, inspireren ons, duwen ons vooruit en helpen ons om verder te bouwen aan de visie die God ons gaf: ‘Reformatie in de kerk’. We zien ook voor 2018 uit naar een geweldige samenwerking en geloven dat de vrucht op ons werk, ook de vrucht op jouw leven is. BEDANKT!

Nieuwe stappen

We zien uit naar 2018 waarin we meer dan ooit volle kracht vooruit willen in de richting die God ons wijst. We zullen gepassioneerd het Koninkrijk van God verkondigen en doorgaan met andere daarin te trainen. Op de achtergrond zijn we aan de slag met de vernieuwing van onze huisstijl en de invoering van CRM-systeem. Naast de bestaande activiteiten gaan we starten met een leidersschool (21-35 jaar) in Veenendaal en een parttime school in Steenbergen. Het avontuur is pas net begonnen. Ga mee, bid mee en geloof mee voor een reformatie in de kerk in Nederland!

Wil je ons extra supporten met een kerst- of eindejaarsgift?
Help ons (financieel) sterk te starten in 2018 en maak je gift over naar:
Stichting Royal Mission – NL27 INGB0004498297 – o.v.v. Eindejaarsgift

 

Gods zegen, prachtige kerstdagen en een geweldig 2018 gewenst namens de staf van Royal Mission!

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

3 reacties

 1. Wat een prachtig en gezegend jaar was het als je zo terug kijkt! We danken God en prijzen Hem voor Zijn Goedheid en Grootheid!
  Ook in het nieuwe jaar mogen we Zijn Zegen op ons weten en wensen we iedereen van Royal Mission een bijzonder gezegend jaar toe!

  Corine en Jan

 2. GEWELDIG OM ER VAN TE GETUIGEN,HOE GOD DOOR DE ROYAL MISSION HEEN WERKT.AMEN.
  JULLIE PASSIE VOOR ONDERWIJS EN INSPIRATIE,RAAKT MIJ TELKENS WEER.
  DAAROM DANK IK GOD VOOR JULLIE MISSIE,EN BID IK VOOR EEN ZEGENRIJK EN WONDERLIJK NIEUWJAAR 2018,GODS ZEGEN, DOE JE BEST ,GOD DOET OOK VOOR JULLIE; DE REST .AMEN.
  p.s. MARTIN,DANK VOOR JE ZALVING, TIJDENS MODULE 1 ,VrijZijn BIJBELSCHOOL 2016/2017 .
  MIJN RUGTAS RAAKT VOLLER,WAT JE VERTELDE,TIJDENS DE ZALVING.JEZUS LEEFT,OOK IN MIJ,DAAROM BEN IK ZO BLIJ,DE VREUGDE VAN DE HEER, IS ONZE KRACHT.AMEN.GLORIE AAN DE VADER,ZOON EN HEILIGE GEEST. GEZEGENDE KERST,DAT HET LICHT MAG BLIJVEN SCHIJNEN IN ONZE HARTEN,DAT BID IK OOK VOOR JULLIE GEWELDIGE GELIEFDE STICHTING,IN JEZUS NAAM.AMEN.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven