We zijn aan het veranderen!

In het voorbije jaar is Royal Mission in een nieuwe fase beland. Door de groei van de afgelopen tijd liepen we tegen de grenzen van onze organisatie aan. Redenen genoeg om op allerlei plekken processen en procedures tegen het licht te houden en te vernieuwen. Het lijkt wel of we alles opnieuw moeten uitdenken met elkaar, zodat we klaar zijn voor wat komen gaat.

We staan voor de invoering van een nieuw CRM-systeem, zodat we beter zorg kunnen dragen voor partners en eindeloze Excel-sheets in één database kunnen gieten. Achter de schermen wordt onze huisstijl flink aangepakt. Ons logo wordt gemoderniseerd en alle uitingen zoals de website en flyers krijgen in 2018 een nieuwe look. Maar ook het personeelsmanagement wordt anders georganiseerd, de ontwikkeling van onze parttime scholen is geactualiseerd en docenten anders ingedeeld, de visie op het werk in Noord-Friesland is vernieuwd, de interne trainingen krijgen een andere vorm en ga zo maar door. We zijn aan het veranderen en dat kost tijd én moeite.

Het zijn ingrijpende veranderingen, maar toch kunnen we zeggen dat de grootste transformatie ergens anders gaande is. Niet in de organisatie of de visie, niet is de gebruikte software of een nieuw kantoor, maar juist in ons eigen hart.

Vorig jaar september sprak God uitdrukkelijk dat ik vergeving moest vragen over mijn ‘oordeel’ over het gedrag van bepaalde mensen. Ik sputterde nog tegen, dat zulke individuen zich wel ‘misdroegen’. Toen antwoordde God: ‘Dat klopt soms wel, maar dan nog mag je ze niet veroordelen.’ Au! Terugkijkend begon daar een proces van snoeien én snijden in mijn hart, om ruimte te maken voor meer van Hem en meer kracht op onze bediening.

Afgelopen zomer in het jeugdprogramma op de Vrij Zijn Zomerweek was het hoogtepunt niet een doorbraak van kracht, vreugde of overwinning, maar juist het moment dat de heiligheid van God de tent binnenkwam. Het begon zachtjes tot we met 350 jongeren uitriepen: ‘Heilig, heilig, heilig is de Heer God Almachtig, die was, die is en komen zal’.

Twee maanden geleden was ik in Brazilië. Een unieke reis waarin ik mee mocht lopen met Randy Clark en ondergedompeld werd in de kracht van God. We waren getuige van honderden en honderden wonderen van genezing. Maar ook daar maakten de momenten van heiligheid opnieuw de meeste indruk op mij. Op een bepaald moment bad ik: ‘Kill me, Lord’. Daarmee verwoordde ik het overweldigende verlangen dat ‘mijn hartstochten’ zouden sterven en alleen Jezus over moest blijven. Opnieuw wees God iets aan waar ik niet recht in mijn schoenen stond. Mijn kijk op ‘Baptisten’ was onjuist en huilend op de grond vroeg ik vergeving. Bij terugkomst in Nederland heb ik dat ondertussen meerdere keren gedaan voor en tijdens preken in Baptistengemeentes. God heeft me veranderd!

Gods plan met ieder van ons is uniek en tegelijk is Gods bestemming voor ons allemaal hetzelfde: Een man of vrouw naar Zijn hart worden. Terwijl je de dromen najaagt die God je geeft, werkt Hij aan je hart en groeit er vrucht van de Geest in je karakter. Dat proces gaat langzaam, maar het resultaat is prachtig! God vraagt of Hij je hart mag breken, want dan komt Hij maximaal tot Zijn recht!

David beschrijft het prachtig op het diepste moment van zijn leven: ‘De ​offers​ voor God zijn een gebroken geest; een verbrijzeld en verslagen ​hart​ zult U, o God, niet verachten’ (Psalm 51:19 HSV).

Wij zijn aan het veranderen. Niet zozeer de processen en procedures, maar vooral de gesteldheid van ons hart is in beweging. Pijnlijk, maar tegelijk ook prachtig. Niet wij maken Royal Mission klaar voor de toekomst, maar God bereid ons voor op wat Hij ons wil toevertrouwen.

Mag Hij ook jouw hart veranderen? Dan word je klaargestoomd voor de volgende fase in Zijn avontuur met jou!

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

7 reacties

 1. Wauww wat is God met een bijzonder proces bezig. En wat missen we veel als we dit afwijzen. Vernieuwing en verandering brengt nog meer vruchten voort. God is goed!

  • Els, een prachtige reactie op een prachtige missie van Royal Mission! “Alleen de gebrokenen van hart kunnen God’s Kracht door Zijn Geest ervaren”!

 2. Hallo Martin, God is groot en goed. Ik moet denken aan wat Paulus schrijft: Ik leef niet meer maar Christus leeft in mij. We zijn gekocht en betaald en hebben geen recht meer op ons leven, het staat Hem ter beschikking. Ik wens jou en alle Royal Mission medewerkers de kracht van God toe, zodat jullie in 2018 dubbel tot zegen mogen zijn in alle nieuwe kansen die God jullie geeft.Het gaat om Hem!

 3. heerlijk om te lezen van veranderingen die wij mensen niet zien aankomen. alleen door 100% te vertrouwen op Hem die komen gaat.

 4. Geweldig. Sinds ik “de wonderlijke zondagen” in Veenendaal bijwoon lees ik dagelijks een hoofdstuk uit de Bijbel. Ook lees ik tijdens elke avondmaaltijd een stuk uit de Bijbel aan tafel. Het is zeer opbouwend en verdiepend. Je bent veel meer bezig met je geloofsleven. En je kennis van de inhoud van de complete Bijbel neemt enorm toe. Ook las ik in de nieuwsbrief van Evangelie & Moslims dat ook heel wat moslims zich bekeren tot het Christendom. Die gaan dan ook in discussie met andere moslims en evangeliseren in hun vroegere geloofsgenoten.

 5. Hallo Martin,
  Geweldig dit te lezen dat je kijk op ‘Baptisten is veranderd veel zegen gewenst nu en in het volgend jaar de heer zal je leiden.
  Ook nog gezegende feestdagen gewenst.
  Groet Sape kruit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven