Laatste update Project Ethiopië

‘Shalla in ontwikkeling’ (Door Berdien Coster)

De afgelopen 8 maanden is er heel wat afgetimmerd in het Senbete Shalla Health Center! Aansluitend op het voedselprogramma van 2016-2017 dat via Royal Mission gefinancierd werd, is er een vervolgproject ingezet voor de Shalla Community. De relatie met de plaatselijke moslimgemeenschap was zo bijzonder geworden, dat we deze unieke kans wilden benutten om verder te investeren in deze omgeving.

Nu de droogte voorbij is, zijn we aan de slag gegaan met gezondheidszorg. We hebben het lokale Health Center uitgebreid en gerenoveerd. Er zijn verbindingsgangen voor reeds bestaande blokken gerealiseerd en een uitbreiding met een centrale receptie, onderzoekskamer en wachtruimte. Een voor ons bekende man van het voormalige voedselprogramma slaakte een zucht van verwondering en riep uit: ‘Shalla groeit’!

Alle bestaande gebouwen zijn opnieuw van verf voorzien, de gebroken ramen vernieuwd en wat helemaal een vooruitgang was: nadat het Health Center jaren in het donker heeft gezeten vanwege een doorgebrand elektrisch systeem, staat het nu weer in het volle licht.

Ik vond het een mooie gedachte: we hebben letterlijk het licht gebracht. Maar het is een symbool voor het Licht. Tussen alle bedrijven door hebben we de ruimte gekregen om met vrouwen over het evangelie te spreken, we hebben ze de liefde van Jezus proberen te laten zien door een open hart en oor te hebben voor al hun problemen en daar waar nodig persoonlijke support gegeven. Het is zo’n geestelijk donker gebied met zoveel problemen.

Er zijn heel wat gebeden opgestegen voor dit gebied. Er is zaad gestrooid. We hopen en bidden op de vruchten van de oogst!

Acht maanden geleden was de compound nog vol met koeien, honden, ezels en geiten. Dat is nu verleden tijd. De compound is voorzien van een prachtig ijzeren hek. Dit geeft veiligheid en draagt bij aan de hygiëne. Het afval heeft zijn plaats gevonden in het voorzien van een placenta put en een verbrandingsoven.

 

Al met al: het vergeten Senbete Shalla Health Center is op de kaart gezet. Het is, vanwege de bouwwerkzaamheden geselecteerd tot het beste Health Center van het gebied. Dit betekent dat er ook andere organisaties op af gaan komen om hun zorg te verlenen, denk aan bijvoorbeeld oog zorg.

Ja, we hebben wat te vieren! Hier hebben we de geit al geslacht welke ons werd aangeboden door de community leiders. Dit was slechts het vervolgproject. Maar we vertrouwen dat er nog veel meer gaat gebeuren!

Anderhalf jaar geleden zetten we voor het eerst onze voet in dit voor ons onbekende moslimgebied om de mensen in hongersnood van voedsel te voorzien. Nog steeds horen we de getuigenissen van de mensen hoe het hun leven en dat van hun kinderen gered heeft van de dood. Nu staat er een prachtig Health Center, compleet met een bloementuin en fruitbomen.

 

Mooi om te vertellen is dat, nadat de balans is opgemaakt van de financiële administratie, er echt 97% van het budget direct naar het project is gegaan. Onze grote dank gaat uit naar iedereen die hieraan heeft bijgedragen door middel van een gift!

 

Nee, we sluiten het nog niet af. Senbete Shalla heeft ons hart. En onze God is een God die onmogelijke dingen mogelijk maakt. Zijn Geest kan dit gebied totaal in bloei zetten. De volgende stap is om het gebied van (drink)water te voorzien. Ziet u het al voor zich? Een droog gebied wat verandert in een groen en vruchtbaar gebied? Dat is onze droom. Bid u mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven