Kinderen hebben geen kleinere heilige Geest

Op zondag 1 oktober 2017 is er weer een Wonderlijke Zondag speciaal voor kinderen. Als gezin hebben we er echt zin in. Vanmiddag kregen we samen het idee om onderstaande video op te nemen. Scroll na het kijken even verder naar onderen, want ik wil je graag vertellen over drie ontdekkingen die ik deed!

httpss://www.facebook.com/whoddenbagh/posts/1514955568569648


Ontdekking 1: Kinderen hebben geen kleinere heilige Geest

Gods kracht wordt zichtbaar in kinderlijk geloof. Dat is best apart als je bedenkt dat die kracht overweldigend groot is: het is dezelfde kracht waardoor Christus opstond uit de dood (Efeze 1:19-20). Ons jongste zoontje is vier, bijna vijf. Als ik hem ’s ochtends naar school breng, hangen we eerst zijn Cars-tas aan de kapstok. Daarna gaat zijn jasje erachter aan. Hij loopt aan mijn hand de klas in, zegt ‘goedemorgen’ tegen de juf en zoekt zijn weg naar zijn stoeltje. Terwijl ik naar hem zwaai – drie turven hoog –  bedenk ik me dat Gods Geest in mijn ventje net zoveel kracht heeft als tijdens de opstanding van Jezus. De Geest is niet veranderd. En als kinderen geen kleinere heilige Geest hebben, dan is ook vandaag alles mogelijk in het leven van mijn zoon.

Ontdekking 2: Kinderen willen graag bij Jezus zijn

Toen Jezus op aarde was, voelden kinderen zich thuis bij Hem. De moeders vertrouwden Hem en brachten hun kinderen bij Jezus. Het ergste dat er kon gebeuren, was dat de leerlingen van Jezus hen verhinderden om bij Jezus te komen. Eigenlijk is het vandaag nog precies hetzelfde. Jezus houdt van kinderen en kinderen houden van Jezus. Ze voelen haarfijn aan dat ze veilig zijn bij Hem. Het enige dat God van ons vraagt, is dat we hen op schoot zetten bij Jezus en geen verhinderingen opwerpen. Kinderen voelen zich veilig bij Jezus.

Ontdekking 3: Voordoen is de beste manier van leren (maar dat werkt twee kanten op)

Als ik naar onze kinderen kijk, zie ik een uitvergroting van mezelf. Ik herken de mooie karaktertrekken – die zijn feestelijk en overvloedig aanwezig, soms op het baldadige af. Maar voor mijn zwakke kanten geldt hetzelfde. En dat is best pijnlijk om te zien. Kinderen leren het meest van het gedrag dat we laten zien. Het lastige is dat de herinnering aan je negatieve gedrag vaak makkelijker blijft hangen dan je positieve wandel met God. Daarom hebben we onszelf aangeleerd om expliciet te zijn in het benoemen en beschrijven van mooie dingen. Niet zachtjes bidden, maar gewoon hardop. De wonderen van het dagelijkse leven benoemen. Samen geld geven aan mooie doelen. Samen klussen doen. Als iemand valt of pijn heeft, leggen we elkaar de handen op, bidden we voor genezing en plakken we een pleister.

En als we komende zondag naar de kerk zijn geweest, lunchen we met elkaar.
Dan stappen we op de fiets om ’s middags naar de Wonderlijke Zondag te gaan.

Gewoon. Omdat we onze kinderen niet willen verhinderen om bij Jezus te zijn.
En omdat voordoen de beste manier van leren is.

Welke ontdekkingen heb jij gedaan over kinderen en God? Voel je vrij om te reageren!

7 reacties

 1. Ik heb zo veel geleerd van kinderen. De onbevangenheid die we als volwassenen zo kwijt kunnen zijn om God eindeloos te vertrouwen. Het doorzettingsvermogen om niet zo snel op te geven om voor anderen te bidden tot Gods wil in hun leven verhoort is. De genade die ze puur geven aan de ander nadat ze net met elkaar op de vuist hebben gelegen en hun gevoelens zijn gehoord. Maar ook de verbrokenheid die onbezorgd kind-zijn verstoort als hen dingen worden aangedaan die niet tijdig onder Gods genezende hand worden gebracht. Hoe lang dit doorwerkt aan impact op het volwassen leven. Dus geef kinderen op tijd ruimte voor opruiming van hun hart.

 2. Mooi WIM, KINDEREN ZIJN DIKWIJLS EEN VOORBEELD VOOR VELEN, ZALS JIJ EN IK.EEN GEZEGDE LUID:’DRONKEN MENSEN EN KINDEREN, SPREKEN DE WAARHEID’IK KIJK VOL VERWACHTING UIT NAAR MORGENMIDDAG, WONDERLIJKE KIDS, LAAT ZE TOT MIJ KOMEN, EN VERHINDER ZE NIET, SPRAK ONZE LIEVE HEER.AMEN.WE BIDDEN OM DE ZEGEN👐VOOR DE BEDIENINGEN, GOD GEBRUIKT DE ROYAL MISSION , OM KINDEREN TOT HEM☝TE LATEN KOMEN, MORGEN IN VEENENDAAL.HIJ IS NABIJ, WE BIDDEN DAAROM , VOOR ZIJN WONDERLIJKE KRACHT IN LIEFDE.HIJ OVERWON, OOK VOOR DE KIDS, IN JEZUS NAAM.AMEN.

 3. Ha lieve familie,
  Heerlijk om het column te lezen, daar worden wij enthousiast van. Van de week kwam onze dochter van 6 thuis van school. “Mam ik heb op het schoolplein gebeden voor een meisje dat oorontsteking had en ik heb ook heb ik nog voor mijn vriendin gebeden zij moest overgeven.” De dag daarna sprak ik de moeder van het zieke meisje, “zo apart ik haalde mijn dochter op van school omdat ze had overgeven maar ze wilde graag wat eten en buiten spelen ze vertelde dat Joelle voor haar gebeden had”. Ik gaf een smile, gebed werkt!! De dag erop kwam onze dochter uit school: “Mam ik heb een nieuwe hobby: bidden voor mensen! Daarom een hele gave middag gewenst. En Merle en Lente, jullie zijn toppers! Toffe videoboodschap, laten er maar lekker veel kinderen komen en genezen!

 4. Ik bracht hem naar de kleuterschool, 5 min. lopen. Dikke mist. We keken achterom en en ik merkte op: we kunnen ons huis niet meer zien. Hij reageerde: Zo is met God ook: Je ziet Hem niet maar Hij is er wel.
  Ik had mij eerste les alweer te pakken.

  • Inderdaad. Heb het ook pasgeleden gelezen, super! Heb het nu uitgeleend. Ik koop nog een boekje: er is een wachtrij om het te lezen!:)

 5. Op de kinderkerk staat bij ons altijd een ‘ lege ‘ stoel. Ik heb de khndeen geleerd dat Jezus daar zit.
  De kinderen vertellen nu smorgens aan de ouders Jezus altijd bij ons is en daar op die stoel zit.je ziet Hem niet maar Hij is er wel. De eerste keer dat een van de kinderen per ongeluk op die stoel ging zitten reageerde een jongetje ; daar mag he niet zitten, dat is de stoel van Jezus. Nadat ik had uitgelegd dat ze daar juist best eens even mogen zitten, ze dan ahw bij Jezus op schoot zitten Zo nu en dan gaan ze op die stoel zitten. Je ziet dat het voor hen een speciale plekje is. Ze zeggen ook eerlijk : ik wil even bij de ZHere Jezus op schoot zitten. Ik leer van de kinderen dat ik ook zo nu en dan gewoon bij Jezus op schoot mag gaan zitten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven