Er is altijd meer

Vorige week mocht is als vertaler opnieuw betrokken zijn bij de There is More conferentie. Het Evangelisch Werkverband (vernieuwingsbeweging in de PKN) had voor de tweede keer Randy Clark uitgenodigd voor deze dagen van vernieuwing. Naast Randy had men ditmaal de calvinist Sam Storms gevraagd als spreker.

De eerste editie van There is More was al historisch vanwege de unieke mix tussen traditionele en evangelische kerkleiders. Maar ook voor mezelf was het een aparte belevenis. Naast mooi onderwijs en prachtige verhalen was er zichtbare kracht van de Geest aan het werk. Tijdens een preek van Randy Clark werd ik zelf overweldigd door een enorme hemelse lachbui. Zomaar. Ik zat bulderend op de eerste rij, terwijl honderden conferentiegangers geconcentreerd naar het onderwijs van Randy zaten te luisteren. Het lachen werd zelfs zo erg dat ik van mijn stoel afgleed en op de grond doorging.

Terwijl ik gierend de grond zat, begon God tegen me te praten. Hij sprak me liefdevol maar streng toe. God herinnerde me aan de keren dat ik mensen veroordeeld had op basis van de uitingen en manifestaties die ik zag. Vaak had ik die gebeurtenissen bestempeld als mensenwerk en aandachttrekkerij. Ik verdedigde mezelf door te zeggen dat het toch klopt dat mensen zich soms laten gaan en zelf dingen in gang zetten en dat ik daar als leider zicht op moet houden. ‘Dat klopt’, zei God, ‘maar dan nog mag je ze niet veroordelen’. Als ik het nu weer opschrijf, lopen de tranen over mijn gezicht, omdat het zo’n indringend gesprek was.

Heb ik Bijbelse gronden voor zo’n ervaring? Weinig! Misschien Psalm 2, waarin God zelf lacht, maar verder is de Bijbelse onderbouwing hiervoor erg dun. Gelukkig weet ik dat de Gods Woord exemplatief is en niet limitatief. Er staan voorbeelden in van hoe Gods kracht zich uit, maar het is geen beperkende checklist. God is groter dan de Bijbel. Mijn lachbui staat er niet echt in beschreven, maar de vrucht in mijn leven is dat ik meer ontzag voor Jezus heb gekregen en Gods liefde voor mensen is toegenomen.

Terug naar afgelopen week. Opnieuw was daar de bijzondere mix tussen onderwijs en ervaringen. Sam nam vooral de rol van onderwijzer. Zijn sterke toespraak over ‘het huwelijk tussen Woord en Geest’ werd door iedereen gewaardeerd. Randy heeft vooral onnoemelijk veel verhalen en voorbeelden verteld over Gods wonderlijke kracht én over het uitblijven van wonderen.

Opnieuw heb ik een ervaring gehad, waar ik vroeger afstandelijk op reageerde. Gods Geest greep mij zo heftig aan, dat ik begon te schudden. Toen Randy me aanraakte en zei: ‘Electrocute him Lord’, stuiterde ik een paar meter verder om languit op de grond te eindigen. Ik heb daar meer dan een uur gelegen. In dat uur heeft God me zóveel laten zien en in herinnering gebracht, dat ik opstond als een ander mens.

Ik besef dat dit aparte verhalen zijn. Vind ik ook. Maar ik ben er meer dan ooit van overtuigd dat God machtig en ongewoon kan ingrijpen, als wij onvoorwaardelijk en intens naar Hem verlangen. Elke opwekkingsgeschiedenis beschrijft eigenaardige en overweldigende gebeurtenissen: Intens huilen, uren onbeweeglijk liggen, spontaan lachen, heen en weer rollen, niet kunnen bewegen of zomaar vallen.

Zoeken we die uitingen? Nee, we zoeken Gods aanwezigheid, meer van Zijn regie over ons leven en een machtige doorbraak in ons land. En blijkbaar wil God dan eerst ons verstand verbazen en onze wil uitschakelen. Want daar ontstaat meer ruimte voor Gods Geest om te werken. Wil je met mij verlangen naar ‘meer van God’? Mag God je overweldigen, zodat jij de controle verliest en Hij die meer dan ooit krijgt? Ik zeg JA!!

 

PS Over 10 dagen zit ik in het vliegtuig naar Sao Paulo, Brazilië. Ik mag 2 weken lang meelopen met Randy Clark tijdens genezingsdiensten en conferenties. Wil je bidden dat ik nóg meer dan ooit gegrepen word door de God die mij ver boven de pet gaat?

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

12 reacties

 1. We gaan zeker voor JOU bidden MARTIN.DE HEILIGE GEEST LEEFT IN JE.GENADE 👑EN VREDE 📝ZIJ MET JE, ALLE DAGEN, DIE JE NOG, IN
  ZIJN BEDIENING, MAG ZIJN.ZEGEN IN DE 10 BIJZONDERE DAGEN IN SAO PAULO , IN JEZUS NAAM, HIJ IS ERBIJ.ZEGEN 👐OOK VOOR JE PRACHTIGE STICHTING , ROYAL MISSION.GOD HOUDT VAN JULLIE, EN IK OOK , AMEN.TOTZIENS, KANJER💪❤👍.AMEN.

 2. Wat heerlijk om te lezen, Martin! Benieuwd naar je belevenissen straks met Randy. Ik ruik al een nieuw boek 😉 Shalom voor jou, je gezin en Royal Mission. Dankbaar voor jullie! Hartegroet Petra

 3. Hallo Martin
  Jouw verslag raakte mij ook emotioneel. Mensen die wellicht in onze ogen zich aanstellen zijn op zoek naar wat de ander daadwerkelijk door de Heilige Geest ervaart. One touch of heaven veranderd een mens op slag, los hoe God dit doet. Zal zeker voor jullie bidden in Israel waar ik 2 weken “aan de voeten van de Yeshua” mag gaan zitten, althans zo mag je dergelijke bijzondere reizen zeker typeren. Zijn aangezicht zoeken in rust en verootmoediging is voor ieder mens een zegen. Geniet met God en Randy en wij horen graag de wonderen!
  Gods zegen en Shalom!

 4. Beste Martin,

  Ik was de vrijdag op de conferentie. Er gebeurde echt heel veel. Ik zag dat jij ook werd aangeraakt en kreeg toen de indruk (lachend..)dat er op wozo ook nog meer zal gaan gebeuren (profetisch?)
  Wij runnen al een paar jaar een Real Life Cafe in Veenendaa (like op facebook). Toen Randy vertelde over dat soort cafe’s en over hoe ze daar werken kreeg ik een verwachting over me die zijn weerga niet kent. Ik zat (ook tijdens het verhaal van Randy) als een klein kind te snikken. Compleet overweldigd! Ik had het gevoel dat ik dagenlang minder woog. Ik was full of joy! God is goed!

  Ga met God Martin. Eigenlijk wil ik gewoon met je mee.

  Wil jij aan Randy vragen hoe die cafe’s functioneerden. Ik zou het echt heel graag willen weten!

  Nogmaals zegen!

 5. Wat prachtig Martin dat jij durft te vertellen hoe God jou aan het afpellen is en welke oordelen daardoor losgelaten mogen worden. Ik kan me voorstellen hoe veranderend dat moet zijn in jou leven en ik hoop ook op een moment in de mijne. Het kwetsbaar opstellen door hierover te getuigen, doet ook iets in mijn hart en daarvoor wil ik jou danken en wens jou een heerlijke tijd in Sao Paulo onder Zijn vleugels.

 6. Ga er voor bidden en zeker we verwachten ook veel zegen hiervan in Nederland waar we allemaal bij betrokken mogen zijn.
  Ga voor Meer van Gods Geest, Hij openbaart steeds meer aan ons zodat we Zijn Glorie door mogen geven aan onze naaste.
  De Schepping wacht op het openbaar worden van de kinderen Gods.
  daarbij het gebed wat Randy Clarks zei:
  gebruik mij als een muntstuk in Uw broekzak die U elk moment moment mag uitgeven.

 7. Geweldig mooi, Martin, wat je hebt meegemaakt. En ik dacht, dat jij al het een en ander had meegemaakt ;-). super ervaren in het bovennatuurlijke 😉 ! God is indrukwekkend. Ik ben ook op de There is More-conferentie geweest en zag hoe God jou aanraakte. Zo bijzonder! Ik wens je een hele mooie, gezegende tijd toe in Brazilië. Ik zou zo met je meewillen! Geniet ervan. Het is tijd die je apart mag zetten voor God. Hij gaat je bevestigen in je bediening! We horen graag je verhalen!!

 8. Wow wat gaaf om te lezen. Het is echt mijn verlangen dat God mensen in Veenendaal gaat gebruiken om via Gods Geest door profetie en genezing mensen bij Jezus te brengen. Mijn verlangen is dat wozo niet alleen binnen kerkmuren plaatsvind maar gewoon op een koopavond in het centrum. Dat Gods koninkrijk mag doorbreken beginnend in Veenendaal en verder in ons land. Laten we uit de boot stappen en vol gaan voor Jezus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven