Op avontuur naar… Friesland!

Als kleine meid droomde ik van verre reizen. Ik ben opgegroeid in het midden van het land. Nederland, dat was toch niet een avonturen land? Nee, ik droomde van verre oorden. Latijns Amerika, Afrika, daar waar de nood echt was en de avonturen groot. Friesland was zeker niet een ‘land’ dat op mijn lijstje stond. In Nederland en buiten de randstad, dat waren 2 dingen die mij absoluut niet aanspraken.

Twee jaar geleden waren we na een kampeervakantie als gezin onderweg naar ons huis in Amsterdam. Ik hoorde een fluistering: ‘Hilde, wil je je trots afleggen?’. Ik herkende de stem van de Heilige Geest. Trots is een eigenschap waar ik me niet erg in herken en toch zijn er van die momenten dat ik erg graag mijn eigen weg volg. Vol overtuiging dat ik het echt het beste weet. Vol trots ontdek ik dat die plannen ook vaak goed uitpakken. Maar ja dat was het nou juist, die trots. Vooral nieuwsgierig naar wat er komen ging, dacht ik: ‘ja ik leg mijn trots af’. Helder hoorde ik: ‘Wat als Friesland goed voor jullie is?’. Ik was sprakeloos. Vele ja maar’s volgden in mijn gedachten. Ik worstelde, ik had vele bezwaren. Dit was niet mijn droom. Dit was niet wat ik van plan was. Dit was niet hoe ik mijn leven had bedacht. En toch.. die vraag bleef mijn nieuwsgierigheid aanwakkeren, want wat als Friesland goed voor ons was?

Thuis aangekomen stond ik middenin alle kampeertroep een kop koffie te zetten voor mijn man en stelde hem simpelweg dezelfde vraag: wat als Friesland goed voor ons is? Hij kon zich niet voorstellen dat ik overwoog om uberhaupt na te denken over het antwoord op deze vraag. Die week hebben we veel gepraat, gedroomd maar vooral veel gebeden. De vraag bleef onbeantwoord.

We besloten om een stap te nemen, 1 stap: we gingen ons huis te koop zetten. De huizen bij ons in de buurt gingen niet als warme broodjes over de toonbank, dus dat was niet een spannende stap. Het duurde vast minstens 1 of 2 jaar voordat we ons huis verkochten en dan konden wij in die tijd rustig orienteren in Friesland. Onze verwachtingen waren duidelijk niet zo hoog. Twee weken nadat we ons huis te koop hadden gezet was het huis verkocht. Er was wel 1 voorwaarde, we moesten binnen 2,5 maand ons huis uit. De zoektocht begon direct naar een huis in Friesland.

We vonden een leegstaand huis en het verhuisgedruis was in volle gang. Hier werd de stap toch wel heel echt en ook erg spannend. Spullen inpakken, van alles regelen en soms overviel me de realiteit van onze stap. Ik zag het niet voor me, ik droomde hier niet van, ik wist nog steeds niet wat ik mocht verwachten. Pling! Ik kreeg een appje binnen, van mijn tante. Ze had een vacature gezien in Drachten, misschien was het wat voor mij? Een vacature bij Royal Mission, dat bezorgde me een slapeloze nacht. Dit was een vacature die mij op het lijf was geschreven, alles dat ik leuk vind stond in 1 vacature. Diezelfde week verstuurde ik mijn brief en CV naar Royal Mission.

Op een ochtend kwam ik thuis, onze oudste had ik naar zijn nieuwe school gebracht. De aannemer was ondertussen bezig in huis en hij zag een boek liggen op tafel ‘Leef Koninklijk’ van Martin Koornstra. Hij vroeg zich af of ik de schrijver ook kende? Voorzichtig vertelde ik dat ik de dag ervoor mijn 2e gesprek had gehad als onderdeel van een sollicitatieprocedure. Breed glimlachend zei hij: ‘dat komt wel goed, vertrouw maar op God. Hij leidt jou op deze weg.’ In de week erna ontdekte ik, al lezend, dat dezelfde aannemer het huis van Martin en Karin had verbouwd in Veenendaal.

Het leven in Friesland settled zich steeds meer. De kinderen hebben vriendjes in het dorp, voetballen en spelen op straat. Mijn man heeft een mooie baan gevonden in de buurt. En ja, ik werd aangenomen bij Royal Mission op de locatie in Drachten. Wat als Friesland goed voor je is? Die vraag is de eerste vallende dominosteen geweest in een rij van veranderingen, in een rij van zegeningen waarin we Gods hand duidelijk herkennen. Friesland is goed voor ons, want God is goed voor ons en Zijn plannen overtreffen onze eigen plannen. Wat een ontdekkingstocht waarin God de leiding heeft genomen en ons op avontuur heeft genomen naar de plek die Hij wist dat bij ons zou passen. Ons leven kwam na turbulente jaren in rustiger vaarwater, stap voor stap. Het leven hier is zoveel mooier dan wat ik ooit heb gedroomd als kleine meid. Het heeft alles waar ik van droomde en nog zo veel meer. God is goed en Hij is trouw! Hij daagt ons uit om uit te stappen, Hij daagt ons uit om Hem te vertrouwen. Ook voorbij onze eigen trots, dromen of ideeen. Ga op avontuur met Hem en luister naar Zijn fluistering. Hij is je vertrouwen meer dan waard!

12 reacties

  • Lieve Hilde,

   Wat prachtig is het om te mogen werken voor Royal Mission in God’s Koninkrijk. Ik wens je alle zegen toe.

 1. Geweldig, dat GOD Jullie de weg leid, waar jullie nu zijn.Een ZEGE VOOR JULLIE ALLEBEI,EEN BAAN VOOR BEDIENING, ZO MOOI.DANK GOD ERVOOR.AAN HEM ALLE LOF EN EER.ZING VAN ZIJN GLORIE IN JEZUS NAAM.AMEN.DAT JULLIE SPOEDIG JE ‘DRAAI’GEVONDEN HEBT.JE BENT GEZEGEND DAT GOD JE BIJ DE ROYAL MISSION HEEFT GEPLAATST.ZO GROOT IS ONZE GOD.WE BIDDEN VOOR DE STICHTING, OM TOCH STEEDS MEER, IN HET KONINGKRIJK VAN GOD TE MOGEN WERKEN.GOD HOUDT VAN JULLIE, EN IK OOK.GEZEGENDE TIJD, HIJ IS ERBIJ! HOU VOL, HOU VOL, HIJ LAAT NIET LOS, JE BENT GODS GELIEFDE KIND.AMEN.

 2. Dikke tranen hier, met als reden hoe goed God is… Ik ben zo onder de indruk van Zijn weg met ons, dat wordt voor mij steeds meer zichtbaar en voelbaar. Geweldig is dat! Mooi dat je dit uitschrijft, dank je wel! Dikke bemoediging, getuigen van grote en kleine dingen is zo waardevol… Het leert je te Zien <3 Het raakt ook een vette emoitionele snaar 🙂 maar een positieve! Tranen van Dankbaarheid die aanzetten tot volledig vertrouwen. Fijn weekeind!

 3. Gods wegen zijn ondoorgrondelijk.
  Enkel Geloven en vertrouwen en luisteren naar zijn stem.
  Hij leid jullie de weg

 4. Gods plannen zijn veel hoger dan onze plannen n Zijn gedachten en wegen ook.
  Het raakt me wel dit verhaal en hoe God voorziet en alles op rolletjes lijkt te lopen.

  Op een of andere manier zit ik in de hoek van onrecht en dat loopt niet op rolletjes.
  Het is vechten met de bierkaai en voelt meer eronder dan erop ,maar met lang genoeg adem hebben en volhouden waar ik al duizend keer denk om ermee te kappen en innerlijk ook besluit dit gaat toch niet meer !, komen er uiteindelijk wel openingen.

  Tsja dit was ook niet het avontuur wat mij voor ogen stond en volgens mij moeten hier ook teams in komen om recht te buigen wat krom is zodat niet iedereen zelf het wiel hoeft uit te vinden in onrecht wat je tegenkomt.

  God zal wel connecten vroeg of laat en bovendien geloof ik dat na de Elia generatie er een Elisageneratie komt. Die ontstaat al… en dan kunnen de herders nu ook hun posities in gaan nemen dan gaat de bruid mooi en stralend en bloeiend en herstellend en goed geworteld worden.

  Bedankt dat je er deel van uit wlt maken!

  • Wat heb je het moeilijk , An, dat valt ook niet mee.
   Je schrijft, God zal wel connecten vroeg of laat, Hij is er ALTIJD .
   Ik bid je Zijn kracht rust en vrede toe.
   In Christus verbonden !

 5. Wat begon met een fluistering is een prachtig ontroerende werkelijk heid geworden, wat een zegen is hiermee gestart, geluisterd naar de fluistering van God !

 6. Wauw Hilde, mooie vrouw. Wat een bijzonder verhaal. Wat ontzettend knap dat jullie naar Zijn stem geluisterd hebben en het avontuur zijn aangegaan.
  Liefs Rianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven