Verlangen naar wonderen!

Ik ben opgegroeid met wonderen. De afgelopen jaren realiseer ik me steeds meer hoe bijzonder dat is. De herinneringen aan bovennatuurlijke gebeurtenissen gaan ver terug. Als kind stond ik al onbevangen met mijn neus bovenop wonderbaarlijke aanrakingen van God tijdens samenkomsten en beleefde ik hemelse interventies in crisissituaties. Ik ben God én mijn ouders daar enorm dankbaar voor. Toen werd het intense verlangen naar Gods kracht in mij al geboren.

Tegen het einde van mijn tienertijd begon de honger naar de tastbare kracht van God me te verteren. Extra aangevuurd en geïnspireerd door mijn jeugdleiders, die echte geestelijke avonturiers waren, groeide het verlangen naar de kracht van Gods Geest met de dag. Soms liep ik uren te bidden, roepend en vragend om een nieuwe aanraking. Na schooltijd gooide ik mijn tas in een hoek, ging op de grond zitten en zei: ‘Heer, ik ben er weer’. En steeds weer leek het of God gewoon naast me kwam zitten. Als ik hieraan terugdenk, lopen de tranen over mij gezicht en heb ik heimwee naar die tijd.

Mijn geestelijke honger zette me aan tot het lezen van tientallen biografieën van mannen en vrouwen die machtig door God gebruikt werden. Vooral de boeken van John G. Lake, Smith Wigglesworth, John Alexander Dowie en Kathryn Kuhlman hebben diepe indruk op mij gemaakt. Ik keek dan altijd bewust naar de leeftijd waarop bepaalde doorbraken in hun levens plaatsvonden om te bepalen of het voor mijn leven nog haalbaar was. Ik wilde gewoon niet achterlopen. Verder zocht ik voortdurend naar literatuur over opwekkingen uit de recente geschiedenis. Verslagen uit Zuid-Amerika, Azië en Afrika. Het is gewoon mindblowing om al die verhalen te lezen.

Soms hoorden we dat er een bijzondere spreker in Nederland was. Met wat vrienden sprong ik dan in de auto en reed ernaartoe. Zo werden we getuige van allerlei soorten samenkomsten. Soms indrukwekkend, soms een zware tegenvaller. Maar de honger naar meer van God bleef maar groeien. Het heilig vuur werd steeds verder aangewakkerd.

Mijn hunkering naar een krachtige fulltime bediening in Gods Koninkrijk was gewekt. Ik kon me eigenlijk geen andere zinvolle invulling van mijn leven meer voorstellen. Na mijn studie en een paar jaar werken, zou ik aan de slag gaan als een krachtige prediker. Vanaf die tijd stond vooral het rijtje van de negen geestelijke gaven uit 1 Korintiërs 12 hoog op mijn verlanglijstje. Ik moest en zou een bovennatuurlijk leven krijgen.

Als tiener was ik verantwoordelijk voor het maaien van het gras in onze tuin. Omdat we een Bijbelschool aan huis hadden, was het een behoorlijke tuin en elke keer weer een klus van minstens twee uur. Ideale tijden om ondertussen God aan te roepen en mijn verlangen naar wonderen onder woorden te brengen. Door het lawaai van de grasmaaier kon ik naar hartenlust mijn passie en dromen uitschreeuwen naar God. Niemand die er last van had!

‘Laat gaven van genezing sterk worden in mijn leven, Heer. Geef me openbaringen door woorden van kennis en profetieën om mensen te bemoedigen.’ Zo stortte ik mijn hart uit en riep ik God geruime tijd aan. De hele rij van Geestesgaven kwam meerdere keren langs. Ziekten noemde ik bij naam en verklaarde dat ze overwonnen zijn. Geregeld liep ik te janken terwijl ik achter die machine aanliep. Grasmaaien werd op die manier een wandeling met God en een vurige bidstond in de tuin. Heerlijk en voor dat ‘werk’ kreeg ik ook nog eens betaald!

Later ontdekte ik dat mijn vader meerdere malen had staan kijken. Op mijn trouwdag las hij een brief voor waarin hij anekdotes uit mijn leven had verzameld. Dat heeft hij voor al zijn vier kinderen gedaan. In één van die anekdotes beschreef hij hoe hij mij grasmaaiend had zien uitroepen naar God. Hij voegde eraan toe dat hij er toen al van overtuigd was dat wat ik bad realiteit zou worden in mijn leven. Terwijl hij dit deel voorlas, liepen de tranen over zijn gezicht. We wisten het beiden: God zou komen met zijn kracht!

Ondertussen mag ik na jaren van groei, teleurstellingen en volharding steeds meer van Gods (genezende) kracht zien. Ik wens je toe dat je ook op avontuur blijft gaan en mag ontdekken dat Gods beloften echt waar zijn. Ook voor jou!

Deze tekst komt uit Martin Koornstra’s boek ‘Wonderen van het Koninkrijk‘. Daarin beschrijft Martin een unieke reis in het ontdekken van Gods kracht en het avontuur om daarin uit te stappen. Bestel het boek hier!

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

12 reacties

 1. Lieve Martin, wat een geweldig verhaal!
  God wil ons zo tegemoet komen.
  Ook mij daagt dit weer uit om mijn hart te blijven uitstorten voor Hem!

 2. Wat een prachtige nieuwsbrief Martin en van je boek smul ik. We gaan elkaar ontmoeten tijdens het slotfeest in Veenendaal. En het mooie is dat mijn kinderen meekomen. Bid dat ze God leren kennen zoals wij Hem kennen.

 3. Beste/ LIEVE Martin, GOD LAAT MIJ,JE nieuwste boek lezen, daardoor is mijn/de kogel door de kerk, om het zo maar te zeggen.ik ben aan het bidden geslagen voor ongelovige zieke mensen.ik kon het niet meer tegenhouden.ik zie mensen opbranden, in mijn omgeving.gebed en genezing hard nodig in SCHOONHOVEN.ik bid God om jou te verzoeken , VOOR een wonderlijke zondag of zo.ik spreek morgen iemand van de Rafaelgemeente hier.we moeten/mogen jou een keer uit gaan nodigen.GOD vind dat vast wel goed.ZEGEN in de bediening, ZEGEN voor ROYAL MISSION.TOTZIENS EN HOPELIJK TOT DAN.😙

 4. Wat een geweldige en inspirerende man bent u Martin. Dit floepte ik eruit bij het lezen van deze nieuwsbrief en dacht: dan kan ik het u net zo goed laten weten, aangezien complimenten de mens goed doen 😉 . Veel zegen!

 5. Mijn vriend van 27 jaar Shah Husseini is gelovig gworden en woont in de Gemeente Noordenveld Drente. Maar hij lijdt voortduren heel erg aan hoofdpijn ,komend vanuit zijn nek. Ik heb uw boek gelezen over wonderen. Mijn vraag is : Wilt u alstublieft ook voor hem bidden tot Jezus Christus.
  Ik geloof,dat U hem daarmee kunt helpen,om beter te worden. Ik ben zeer onder de indruk van uw boek meneer Martin,dat ik onlangs bij jullie gekocht heb. Bel met mij,als het nodig is

  Peter

 6. Waarom staat de agenda van Martin Koornstra niet meer op de website? Maar daar zullen wel redenen voor zijn. Soms heb ik dat wel fijn gevonden om te weten waar hij spreekt in mijn buurt. Groetjes!

   • Oké dankjewel! Ik kan mij nog herinneren dat je een keer in een preek zei: ‘Hg doet wat het belooft’. Nu telkens als ik die reclame hoor van het merk HG (net ook weer) moet ik daar aan denken en kan ik niet meer neutraal luisteren naar die reclame haha. Vond ik even leuk om te laten weten. Groetjes! 🙂

 7. De vreselijke hoofdpijn van Shah is teruggekomen helaas,nadat het een paar dagen was weggeweest. Zijn broer van 18 jaaar Sayed moet weer terug naar Afganistan. Dat heeft de hoofdpijn door deze nieuwe zorgen teruggebracht. Kunnen wij U in Drachten ontmoeten ?

  Groeten Peter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven