Durf te dromen!

Durf je dat? Dromen van Gods plan voor jouw leven?

Ik heb de droom voor mijn leven in de afgelopen jaren mogen leren ontdekken en ben volop bezig die te verwezenlijken. God heeft iedereen gemaakt met een plan, met een doel.
Voor de een is dat zorgen voor je buurman in nood, voor de ander opkomen voor mensen die door mensenhandel in de seksindustrie terecht komen. Weer een ander geeft Hij hart en passie voor evangelisatie of zorg te dragen voor zwervers in de binnenstad.
Samen vormen we de complete puzzel van Gods hemelse droom voor ons op aarde. We bidden regelmatig in het Onze Vader dat ‘Zijn wil zal geschieden in de hemel alsook op aarde’. Daar vragen we eigenlijk om Zijn prachtige plan door ons heen op aarde uit te voeren.
Toen ik God een paar jaar geleden vroeg of ik op de plek was die Hij voor mij bedacht had, opende Hij een nieuwe weg en openbaarde stap voor stap mijn deel van Zijn droom. Deze droom is inmiddels heel concreet en heel duidelijk.
Ik droom van een herleving van de kerk in Noord Friesland.

Toen ik een jaar geleden het boek “De Droomgever” van Bruce Wilkinson las vond ik nieuwe inspiratie om deze droom nog sterker na te jagen dan ik al deed. Bruce geeft in dit inspirerende boek krachtige aanmoedigingen om je droom na te jagen. Hij schets de uitdagingen en moeilijke situaties die op je pad komen en hoe je die kunt overwinnen. Hij stimuleert je om je droom uit te leven. Dit boek wil ik je dan ook van harte aanbevelen!

Ik wil je meenemen in mijn droom. Bedenk hierbij wel dat dit inmiddels een proces is van 10 jaar zoeken, proberen, vallen en weer opstaan!
Noord Friesland is aan de ene kant een relatief klein dunbevolkt gebied. Aan de andere kant is het een gebied waar meer dan 300.000 mensen leven. Er zijn veel dorpen en steden en minstens evenveel kerken. Veel van deze kerken verkeren in nood. Teruglopende bezoekersaantallen, weinig levend geloof en gebrek aan visie maken dat er weinig hoop is. Ik merk een grote passie in mij om kerken opnieuw die hoop te geven en te helpen te komen tot hun bestemming. Om het doel waarvoor ze bestaan te hervinden en opnieuw uit te leven. We hebben hiervoor op dit moment 3 middelen die we uitvoeren en nog eens 2 waar we mee aan het dromen zijn.

We mogen bij 8 kerken jeugdwerkers inzetten om zo te helpen bij het bereiken en inspireren van tieners en jongeren met Gods fantastische boodschap. Daarbij helpen we hen vaak ook in het invullen van zondagse diensten met nieuwe inspirerende vormen of het bereiken van ouders en het optrekken met jongvolwassenen.

Daarnaast trainen we jeugdleiders, jeugdouderlingen en jeugdwerkers in onze jeugdwerkopleiding in Drachten waarbij de belangrijkste principes van goed jeugdwerk voorbij laten komen. De opleiding richt zich op jeugdleiders uit het hele land en niet speciaal Noord Friesland.

Vanaf deze maand beginnen we in Zwaagwesteinde onder de vleugels van het Evangelisch Werkverband van de PKN  met een maandelijkse gebedsontmoeting waar we God willen gaan bidden om Zijn droom in Noord Friesland te gaan verwezenlijken. Gebed is een belangrijke sleutels die God heeft gegeven en die we met passie en enthousiasme willen gebruiken. (https://www.ewv.nl/agenda/gebedsavond-zwaagwestereinde)

Ook starten we dit voorjaar met periodieke meetings waar we jongeren en volwassenen willen gaan aanmoedigen in hun geloof en hen inspireren in hun eigen gemeente mee te bouwen.

Tot slot dromen we van de mogelijkheid om sponsoren te vinden die het mogelijk willen maken om jeugdwerkers voor zeer laag bedrag of een gift te kunnen plaats bij kerken met gebrek aan geld en/of visie. We onderzoeken hierin de komende tijd of dit mogelijk is.

Hoe ontdek je Gods droom voor jouw leven?

Het is nodig om situaties te creëren waar God tot je kan spreken en je droom aanwakkeren. Misschien moet je het lef hebben om de TV op bepaalde momenten uit te zetten en te gaan bidden. Misschien moet je gaan luisteren naar een preek over het zoeken van je droom op internet of een conferentie bezoeken waarvan het thema je aanspreekt. Vraag anderen om voor je te bidden als je verlangt om jouw droom te vinden. Dit laatste lijkt makkelijk maar vergt durf om dit aan andere te vragen. Je droom bevind zich meestal buiten je comfortzone dus begin bij deze eerste stap.
Vaak is het ook zo dat de droom die God in je heeft gelegd je al bekend is maar dat je hem negeert of wegduwt in je hoofd omdat je denkt dat het te groot is. Misschien denk je dat het niet bij je past of je ben je bang voor de gevolgen als je er achteraan gaat. Je mag weten dat wanneer je onderweg gaat en stappen zet God je heel duidelijk zal bevestigen als je op de juiste koers zit, maar Hij je ook kan bijsturen wanneer de koers nog iets moet worden gewijzigd. Als je dan je eerste stap gaat zetten wil ik je aanmoedigen God je verlangens bekend te maken en Hem te vertrouwen. Hij zorgt voor je en wil je voor jouw de weg banen! (Psalm 37:3,4, Spr 3:5,6). Hij weet wat je nodig hebt om te komen waarvoor Hij je gemaakt heeft. En reken maar dat Hij heel goed weet in welk omstandigheden jij je bevind en ook hoe Hij je van A naar B kan brengen. Alles is mogelijk voor wie geloofd! (Mark 9:22-24). Deze tekst staat er niet om krampachtig te moeten gaan geloven dat God je leid, maar om je aan te moedigen te geloven in de grootheid van God.

Durf te dromen!

Over Gerlof Wiersma

Man van Margreet - Vader van drie kanjers - Jeugdwerker, spreker en gepassioneerd voor de PKN

7 reacties

 1. Hoi Gerlof,

  Bedankt voor je inspirerende blog. We zijn weer bemoedigd om in onze droom te blijven bewegen.

 2. Hallo Gerlof,

  Heel mooi en we moeten inderdaad ons bewust zijn van de grootheid van God.
  dit wordt wel eens vergeten in moeilijke situaties. maar God is groot en wat eens zijn hand begon zal hij niet los laten , dat is mijn bemoediging.

 3. Beste broeder Gerlof, prachtig dat jouw roeping/Gods plan ook duidelijk wordt voor jouw leven! Wij zijn er ook van overtuigd dat onze Vader voor ieder van ons Zijn Plan klaar heeft liggen! Wij zijn het als echtpaar ook nader aan het onderzoeken🙌🏻. Een broeder uit Harlingen heeft in de jaren 90 een droom of visioen gehad waarin hij zag dat er een grote opwekking in Friesland zou komen. In onze eigen omgeving zien we ook prachtige dingen gebeuren. We wensen dat er vele deuren voor je zullen opengaan en dat er veel Kinderen mogen worden gered (groot en klein). We wensen je Gods Rijke Zegen voor je werk voor Hem! Hartelijke groeten, Wim en Gea Bonefaas, Harlingen

 4. Het is een bemoedigende brief, zo lees ik jouw weg Gerlof, wandelend met God. Op zoek naar jouw bestemming, en kans neemt ons daar deelgenoot van te maken, en te lezen dat een stap in geloof nodig is. De weg te vinden naar wat Ons doel voor ons leven, mag worden of al bezig is vorm te krijgen. Dank voor jouw bemoediging en advies, zoek en je zult je weg vinden, omdat we bedoelt zijn ons doel waar te maken, waarvoor we gebruikt mogen en kunnen worden, in Zijn Koninkrijk. Zelf heb ik stappen ondernomen en weet dat God het wil zegenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven