Schoentjes op de eerste rij!

Ieder jaar gaan er honderden gezinnen, tieners en jongeren naar camping De Betteld. Een prachtig conferentiecentrum en vakantiepark met alles wat daar bij hoort. Een meertje, een zwembad, een restaurant, een winkel… Voor ons gezin is De Betteld een begrip. We leiden er vanuit Royal Mission al jaren het kinder- en tienerwerk genaamd Megakids en Royal Adventure. Onze dochters gaan al heel wat zomers mee en zijn mijn beste hulpen. Het is de plek waar ze vrienden hebben gemaakt en mooie momenten hebben beleefd.

Veel tieners en jongeren melden zich aan om voor één of twee weken mee te werken bij de kids of bij de tieners. Ze worden dan gecoacht, uitgedaagd en krijgen goede vrienden. Ze leiden een groepje kids of tieners en mogen zelf net zo hard mee doen met alle spelen en wedstrijdjes. Met een prachtig team van coaches worden alle weken geleid. Zo bijzonder dat de coaches hun vakantie hiermee vullen.

Dit jaar hadden we een team van 25 leiders in onze week bij Megakids. Op zondag verdelen we de taken onder hen en dat is al meteen het moment om uit je comfortzone te stappen. Want wie gaat Pinky en Binky spelen? Wie gaat het verhaal vertellen en wie speelt mee in de band? Spannende uitdagingen als je dit nog nooit hebt gedaan. Het mooie is dat iedereen iets wil doen, allemaal willen ze zich inzetten en er bij horen. Want bij Megakids krijg je vrienden en hoef je niet alleen te blijven.

Het is vakantie en toch zet iedereen zich geweldig in. Elke dag om 8.30 uur zitten we klaar om te bidden en te bespreken. Niemand blijft in zijn bed liggen, hoe warm of koud het ook is en iedereen heeft zin in de dag. Dat is toch echt heel bijzonder, vind je niet? Tieners en jongeren die weken van hun vakantie geven om er voor de kids een feest van te maken. Dat is iets van God, dat is wat God in ons doet. Visie zet mensen in beweging. Visie voor kinderwerk is zo essentieel. Weet je, we zijn niet aan het oppassen, we willen kinderen een ontmoeting geven met Jezus. We zijn niet aan het babysitten, we zijn levens aan het veranderen! Dat is wat er gebeurt bij Megakids en daarom willen ze zo graag mee werken.

Er wordt hard geoefend door de leiders, de rap wordt uit het hoofd geleerd en bewegingen bij de liedjes gerepeteerd. De voetbaltafels en de airhockeytafel worden klaargezet, de countdown staat aan en buiten staat de instuif klaar om de kids te ontvangen.

De buddy’s komen al aangerend om 9.30 uur, dat zijn de kids van groep 7 en 8. Zij zijn onze jongste helpers! Zij helpen alles klaarzetten en orde houden, opruimen en schoonmaken. Weer zoiets bijzonders. Deze kinderen voelen zich vaak te groot voor Megakids, maar zijn nog te jong voor Royal Adventure. Maar meewerken als buddy is natuurlijk veel interessanter! Dan ben je een soort leider. Je kunt dan ook niet meer zitten te klieren of kletsen, maar je moet een voorbeeld zijn. Hoe leuk!

En dan, dan is het zover. De kinderen komen van alle kanten aangerend. Ieder kiest zijn eigen spel of bezigheid, binnen of buiten. Maar dan gebeurt er iets heel bijzonders.

Ik sta in de zaal bij het podium en zie een aantal kinderen naar voren rennen, hun schoenen uitdoen en weer terug naar de spelletjes rennen. Zowel aan de jongens als aan de meiden kant gebeurt hetzelfde. Ik zie grote en kleine jongens en meiden dit doen.

Dan dringt het tot me door. Deze kids komen als eerste de zaal in om een plaats te reserveren voor zichzelf, op de eerste rij. Het ontroert me, de kids zijn zo puur en zo enthousiast. Ze willen dichtbij het podium zitten, dichtbij de verteller en de zangleider. Ze willen snel mee kunnen doen met de spelletjes of de bewegingen vooraan. Wauw, wat een motivatie. Ze willen dicht bij Jezus zijn!

Wat mooi om te zien en wat kunnen wij daar veel van leren. Ik hou wel van die schoentjes op de eerste rij. Misschien een idee voor jou als je komende zondag naar je kerk gaat…

Over Karin Koornstra

Getrouwd met Martin en moeder van 2 geweldige dochters Ingeborg en Lieselot. Leerkracht, coach, leider en dirigent.Gepassioneerd voor goed kinderwerk in elke kerk!

5 reacties

 1. Prachtig om te horen dat wij van kinderen mogen leren: ” Schoenen uit, naar voren, dicht bij Jezus! ” Bemoediging van de dag! Bedankt Karin..en RM.

 2. En het stkje over dat je geen oppas bent, maar levens aan het veranderen! Dat is de juiste motivatie voor kinderwerk. Mooi.

 3. Ik heb vaker mijn schoenen uit, dat zit of danst toch iets prettiger, vanmorgen werden de tieners opgeroepen om te komen , er was chips e.d. ik dacht; ik wil ook! Jezus zei toch;Laat de kinderen tot Mij komen en verhinder ze niet! Zo mogen wij ook zijn, ik vind jullie echt geweldig !

  We kunnen veel van kinderen leren, zeker om dicht bij het vuur -lees JEZUS te blijven en zijn.
  Veel Zegen op en met jullie werk in HET KONINKRIJK!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven