Beweging door Gods kracht

Een voelbare aanraking van God is iets waar veel christenen diep van binnen naar verlangen. Ik ben nog steeds onder de indruk dat dit vorige week tijdens een conferentie voor heel veel mensen, in de zaal waarheid werd, dit keer ook voor mij.

Vorige week bezocht ik samen met vijf a zeshonderd andere christelijke leiders de conferentie There is More. Deze conferentie werd georganiseerd door het Evangelisch werkverband binnen de PKN. Op de website van deze evangelische stroming binnen de PKN staat haar missie. “Het Evangelisch Werkverband is een vernieuwingsbeweging binnen de Protestantse kerk in Nederland, die biddend wil zoeken naar en werken aan een geestelijke herleving voor de hele kerk, opdat deze, gericht op Gods heerlijkheid, in gehoorzaamheid aan haar Heer Jezus Christus en in de kracht van de Heilige Geest, haar roeping in de wereld kan vervullen.”
Ik was verrast door de sprekers die werden uitgenodigd, de Amerikanen Randy Clark en Paul Martini. Randy Clark heeft aan de wieg gestaan van een aantal grote opwekkingen op diverse plaatsen in de wereld. Die gingen altijd gepaard met bijzondere kracht en manifestaties van de Heilige Geest.

Omdat God mijn hart een paar jaar geleden heeft vervuld met een passie voor de PKN in Friesland (lees hierover meer in onderstaande link) wilde ik dit graag meemaken.  Toen ik in mei hoorde van de” There is More” conferentie kreeg ik een vreemd gevoel van gespannen verwachting.

Toen ik op donderdagmorgen aan het luisteren was naar de eerste toespraak van Randy Clark begonnen na een paar minuten mijn handen vanuit het niets te tintelen. Ik checkte of het kwam doordat ik ze een poos stil had gehouden of er misschien op gezeten had. Nee, dat was het niet. Direct overwoog ik of het misschien de Heilige Geest kon zijn. Op dat moment werd de tinteling sterker. Randy had gevraagd aan ons als toehoorders om tijdens zijn toespraak even te gaan staan als ze iets ervoeren van Gods Geest. Hierdoor konden de mensen in de zaal ook zien dat God iets deed. Tijdens de toespraak gingen er verscheidene mensen staan.
Toen ik een aantal minuten de tintelingen had gevoeld besloot ik dat ook te doen. Met de zenuwen in mijn keel , om wat anderen om mij heen van mij zouden denken, ging ik staan en weer zitten. De tintelingen  verdwenen. Daarvoor in de plaats kwam echter een letterlijk toevoer van elektrische stroom. Van mijn handen tot mijn elleboog. Het was erg krachtig. Zonder dat het pijn deed leek het alsof ik mijn beide handen in een stopcontact had gestoken. Ondertussen werd ik gevuld en overweldigd met een ontzag en honger naar God.

Er op terug kijkend vraag ik me af waarom God dit deed en waar het bij al die mensen die werden aangeraakt toe zal leiden. Ik ben erg nieuwsgierig en vol verwachting. Het resulteert nu in ieder geval in een drang naar voorbede. Samen met een groep bevriende PKN broers en zussen wil ik binnenkort starten met een voorbedegroep voor de kerk in Friesland.
Mijn gebed is daarbij: Vernieuw Uw kerk, zodat zij opnieuw herleeft en krachtig word in een maatschappij die onze levende Heer de rug steeds meer toe keert.

…, opdat uw geloof niet zou bestaan in wijsheid van mensen, maar in kracht van God. (1 kor 2:5 HSV)

*) https://www.royalmission.nl/2015/01/passie-voor-de-pkn/

Over Gerlof Wiersma

Man van Margreet - Vader van drie kanjers - Jeugdwerker, spreker en gepassioneerd voor de PKN

10 reacties

 1. Prachtig Gerlof,
  Dat de Heilige Geest die bij je handen begon, door mag werken in je hele lichaam en in iedereen die je ontmoeten mag.

  Albert

 2. Beste Gerlof,

  Wat gaaf om dit te mogen lezen op deze ochtend! Wat een herkenning voor mij. Ook bij mij werkt God met tintelingen in mijn handen en stromingen door mijn armen. Op bepaalde momenten ook tintelingen, stromingen in mijn benen.
  Tijdens gebed wanneer ik mijn handen open heb merk ik dat God ze vult met Zijn kracht.
  Bij tintelingen in mijn benen ontdek ik dat Hij zegt dat ik moet gaan. Hij laat door tintelingen merken dat Hij bevestigd dat Zijn woorden gesproken worden.
  Gaaf dat je schrijft dat het zorgt voor een bepaalde drang. Zelf herken ik dit in de drang te willen gaan. God wijs mij Uw weg, wat mag ik doen, waarheen wilt U dat ik ga en geeft U de woorden in mijn mond. Drang om te bidden voor mensen, drang om mensen te zegenen, drang om mensen te bemoedigen met Zijn woord, drang om mensen te wijzen op Zijn weg vanuit Zijn woord, in de zin van, mensen bewust maken dat het niet om ons gaat, maar om Hem! Dat wij bestaan alleen vanwege het feit dat Hij van ons houdt. Dat wij niks verdienen, geen recht hebben, maar dat we door Zijn liefde voor ons mogen en kunnen leven vanuit Zijn genade.
  Dankbaar met jou ben ik voor het lezen van dit bericht! Ik mag God vertrouwen dat Hij zo werkt en kijk verlangend uit naar Zijn roeping voor mij, omdat ik intens verlang naar het discipelschap.
  Beste Gerlof ik bid je Gods zegen, kracht en wijsheid toe op de weg die Hij met jou gaat. Moge jouw handen gezegend zijn, moge jouw gebeden klinken en door deze gebeden heen Gods kracht werkzaam zijn in de levens van de mensen die Hij op jouw pad brengt, Moge de kracht van het gebed doorwerken in de kerken zodat er vernieuwingen zullen optreden doordat de Geest aan het werk gaat, moge Jezus weer centraal staan in de levens van de mensen, want alleen door Hem mogen we uitkijken naar de geweldige toekomst en alleen door Hem is de persoonlijke, intense, geweldige relatie met God weer mogelijk!
  Heilige Geest, doorwaai de harten van de mensen, doorwaai de huizen, doorwaai de kerken, ja doorwaai heel de wereld zodat een ieder geraakt mag worden door Uw liefde en Uw geweldige beloften voor ieder persoonlijk gezien mogen worden, in Jezus naam, Amen!

 3. Zo zie je maar weer, dat de Heilige Geest zomaar onverwachts door je heen werkt.
  Er staat toch ook geschreven: niet door kracht of geweld MAAR DOOR MIJN GEEST!
  Ik hoop en wens dat jouw gebeden en van anderen een nieuwe OPWEKKING zal geven in ons mooie Nederland! En dat we ons niet gaan schamen wat er gebeurd als Hij door ons heen werkt.
  Gods Zegen.

 4. Jeremia 2:13 spreekt over mensen die eigen waterbakken hebben gemaakt, maar daar blijft het water niet in staan!( dit staat voor menselijke uitprobeersels en zelf gemaakte modellen qua gemeente opzet) ooit begonnen in de Geest maar nu een beetje de weg kwijt.
  Mijn gebed is dat we ons bekeren en weer om de bijstand van Gods Geest gaan smeken.

  • Beste Ron, Kun je iets specifieker zijn met wat je bedoeld met eigen gemaakte waterbakken? Ik begrijp de context niet zo goed….
   Ik ben zelf ook zoekend naar de Geest van God in mijn leven en heb mijn jeugd door gebracht in de gereformeerde gemeente, mijn beeld van God is daar vertekend en heeft bij mij het gevoel gegeven dat nooit iets goeds genoeg zou zijn, terwijl dat, dat niet de echte boodschap van de bijbel en Gods Geest is. Nu bezoek ik sinds een aantal maanden life connexion (die hebben sinds kort ook hun eigen youtube kanaal om de 83% niet kerkelijke bevolking te bereiken) Ik ben onder de indruk van hun passie, hun liefde voor God, Zijn Geest en hun missie voor de hele wereld bevolking, want er staat immers gaat heen onderwijst alle volken. Ik geloof niet in uitprobeersels, maardat God overal Zijn gemeente bouwt. Niets hier op aarde is volmaakt en Gods Geest werkt over kerk muren heen en is voor een ieder persoonlijk anders. We mogen gaan staan in de vrijheid, God heeft genoeg gedaan voor een ieder van ons, alleen moeten wij Hem gaan geloven en volgen en betrekken in de keuzes die wij maken en niet vertrouwen op eigen inzichten. Volgende week start ik de opleiding bij Royal mission en ook ik voel een drang om meer van Gods liefde, Zijn werk en kracht te ervaren. Ik kijk uit naar de veranderingen die in mijn leven al in gang gezet zijn en naar wat er gaat komen. God is goed en groter dan wij ooit kunnen bedenken en mijn verlangen is dat iedereen een persoonlijke relatie met Hem “durft” aan te gaan en in afhankelijkheid van Hem leeft en Hem betrekt in alle keuzes in ons Leven. Zelfs dan zijn de moeilijkste periodes in ons leven te dragen en mogen wij vertrouwen dat Hij bij ons is en ons draagt door de moeilijke periodes in het leven heen, want God is voor ons!

   • Mijn complimenten voor je inzicht en de liefde en het verlangen dat ik proef naar meer van God.
    Eigen bakken zijn Door mensen bedachte oplossingen in plaats van te bouwen op het woord van God (Bijbel). In de Bijbel in Efeze brief wordt gesproken over de vijfvoudige bediening zoals Herders en apostelen, Profeten en evangelisten en leraars. Zie Efeze hoofdstuk 4.
    Deze bedieningen zijn nodig in de kerk en worden beschouwd als zuilen die nodig zijn om de kerk te bouwen geestelijk gezien.
    Indien mensen proberen te bouwen zonder deze bedieningen, zijn ze m.I bezig met menselijke bouwsels en niet zoals de Bijbel het heeft bedoeld. We hebben Gods Geest nodig , het levende water in en op de plaats waar God het heeft bedoeld. Dus geen eigen menselijke invullingen die buiten de Bijbel om gaan.
    Ik hoop van harte wat duidelijker te zijn geweest.

    Ron Booij

   • Amen! Bid je Gods zegen toe op de weg die Hij met jou gaat.
    Een gezegende, leerzame, groeiende, ontdekkende tijd bij Royal Mission

 5. ik heb sprekers van het EW ‘ontmoet’ op de Betteld en was onder de indruk van hun leven met de Heilige Geest. Ik had nog nooit van het Evangelisch Werkverband gehoord….. het heeft m n kijk op de PKN kerken verandert……
  Ooit hoorde ik de opmerking: Gereformeerd verkeerd, Baptist dat ist….. wat een hoogmoedig uitspraak denk ik nu…… ik kon nog HEEL VEEL leren van het EW…… en de tijd is gekomen om 1 te zijn en niet te denken dat de ene kerk beter is dan de ander…….

 6. Echt goed om te zien hoe de Heilige Geest gaat werken,
  We mogen uitzien naar zijn werking net zoals in Handelingen 4:30 staat waarbij we samen in éénheid mogen bidden voor tekenen , wonderen en vrijmoedigheid in het spreken over Het Woord. (Daarna kwam Gods Geest met grootte manifestaties)
  Zo mogen we uitkijken naar de uitstorting van Gods Heilige Geest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven