Oma’s aan de top

Een paar jaar geleden gingen we met ons gezin en mijn moeder naar Oostenrijk op wintersport. Heerlijk met elkaar skiën, sleeën en vakantie vieren. En ook een tijd van verhalen vertellen, vooral door mijn moeder. “Vertel nog eens van vroeger oma, vragen de meiden vaak”. Het is ook oma die de meiden naar bed brengt, met ze zingt en altijd met hen bidt als ze gaan slapen. Het is oma die met hun verjaardag een kaart geeft met een passende Bijbeltekst speciaal voor hen.

Op het moment dat je Oostenrijk binnenrijdt, word je overweldigd door hoge bergen met overal sneeuw, schattige huizen met luiken en heel veel bomen. De natuur is prachtig. Vooral in de avond zie je overal om je heen lichtjes, zelfs hoog in de bergen waar nog enkele huizen staan. Het geeft zo’n echt typisch Oostenrijks sfeertje.

Ingeborg die verwonderend om zich heen keek, zei: “Je zult daar maar wonen. Hoog in die bergen. Hoe kun je dan naar school gaan? Of naar je vrienden? Het lijkt me echt vreselijk om daar zo afgelegen te wonen”. Waarop mijn moeder zei: “Ach weet je, het is maar net waar je wiegje heeft gestaan”. Waarop Ingeborg zei: “Je wifi heeft gestaan”? Waarop mijn moeder zei: “Wifi, wat is wifi”? Hilarisch gewoon. Wat een generatie verschil! Wel leuk om te vermelden dat mijn moeder de meiden skiën heeft geleerd en als een snelle oma de berg af skiede!

God is een God van generaties. Zoals hij trouw was voor mijn moeder zo zal Hij trouw zijn voor mijn kinderen. En aan ons is de mooie taak om het geloof door te geven, voor te leven en vorm te geven. Zodat de kinderen in ons gezin en de kinderen om ons heen zien wat God doet in onze levens. Zodat ze Zijn trouw en liefde, Zijn betrokkenheid en vriendschap gaan zien en ervaren.

Afgelopen Pinksterweekend mocht ik op Opwekking het Kinderplein coördineren samen met een heel groot leger van kinderwerkers. Maandenlang hebben we voorbereid, programma’s zijn geschreven, themaliederen gemaakt en verwerkingen bedacht. En dan is het zover, honderden, nee duizenden kinderen komen met hun ouders, opa of oma, of met hun vriendje naar het Kinderplein. Wat een fantastisch gezicht is dat. In de stromende regen, met of zonder paraplu melden de kids zich aan en rennen één van de zeven Kindertenten binnen. Vanaf de leeftijd van drie jaar zijn er programma’s op maat passend bij hun leeftijd en leefwereld. Honderden kinderen krijgen te horen dat ze bijzonder zijn, en wie dat niet zo ervaart mag gaan staan en ontvangt gebed om te ervaren dat je geliefd bent. Honderden kinderen schrijven op een briefje met welke nood ze zitten en brengen dit briefje naar een groot kruis waar het briefje opgeplakt wordt. En heel veel kids geven hun leven aan Jezus, wat is dat toch altijd een speciaal moment. Zo jong als ze zijn mogen ze weten dat ze bij Jezus horen en dat Hij voor hen wil zorgen. Daar hoef je niet eerst twintig of dertig jaar voor te zijn, het mooie evangelie is voor alle generaties, voor alle leeftijden.

In Joël 1:3 staat: Vertel het aan je kinderen, en laten je kinderen het aan hun kinderen vertellen en hun kinderen aan het volgende geslacht. Dat is de opdracht die we allemaal mee krijgen. Laten we met elkaar doorgaan met het vertellen van wat God in ons leven heeft gedaan en zo de volgende generatie klaar maken voor Zijn plan. Doe je mee?

Over Karin Koornstra

Getrouwd met Martin en moeder van 2 geweldige dochters Ingeborg en Lieselot. Leerkracht, coach, leider en dirigent.Gepassioneerd voor goed kinderwerk in elke kerk!

5 reacties

 1. Hallo karin…
  Ik was van plan een kaartje te sturen,maar door omstandigheden- veel zorg om zieke moeder-kwam er niet van.
  Tijdens de conferentie hebben we dagelijks gebeden,ook voor t kindwerk
  En God verzekerde mij steeds: de oogst zal GROOT zijn dit jaar.
  Vergeef me dat ik t nog niet heb doorgegeven..het kwam steeds terug….en nu ik het verslag lees weer.
  Lieve groeten,God s zegen ! Tonny hardeman

 2. Wat een mooie stuk Karin! Het is waar we mogen verellen van Gods grote daden aan onze kinderen en zeker ook aan onze kleinkinderen. We hebben het voorrecht om voor onze oudste kleinzoon te mogen zorgen en wanneer hij de deur uit gaat om naar school te gaan geef ik hem altijd de zegen me: Dat hij bewaart en beschermt mag blijven onder Jezus’ bloed en dat hij wijsheid mag ontvangen van de Heilige Geest. Wat een genade om dat door te mogen geven!

 3. Mooi Karin, ook prachtig die verwarring over “wiegje” en ” WIFI” Ik ben 74 en hoewel mijn man en ik zelf géén kinderen hebben, wordt ik toch door veel kinderen oma Ardy genoemd. Toen een jochie op de KidsClub werd gevraagd wie ik was, zei hij: juf oma Ardy .
  Leeft je moeder nog Karin ? Dan is dit wat je schreef wel een opsteker voor haar!

  Zegen voor je werk en hartelijke groeten en Shalom!

  Ardy Derlagen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven