De vrucht van een boek

Als je me jarengeleden verteld zou hebben dat ik boeken ging schrijven, dan had ik je waarschijnlijk erg raar aangekeken. Niet in de minste plaats omdat ik technisch geschoold ben en een enorm voorliefde voor technologie heb. De opstellen op de basisschool en de verslagen na een proef tijdens mijn VWO of de artikels die we moesten produceren tijdens mijn opleiding en mijn scriptie aan het einde van mijn Bijbelschool waren geen literaire hoogstandjes. Taal ligt me wel, maar is niet mijn sterkste kant. Toch ben ik gaan schrijven.

In het voorjaar van 2008 lag ik samen met Wilkin van de Kamp ergens op een hotelkamer aan de vooravond van een conferentie. Het gesprek kwam op boeken schrijven en hij gaf me de eerste aanmoedigingen en adviezen om te gaan schrijven. Daar begon mijn schrijfavontuur.

Begin 2009 schreef ik ‘Leef Koninklijk’. Een avonturenboek over ons leven en de ontdekking van het Koninkrijk van God in de eerste tien hoofdstukken van Matteüs. Nog steeds heeft die ontdekking invloed op mijn dagelijkse leven en mijn manier van denken. Ondertussen zijn er 9.500 exemplaren gedrukt van dit inspirerende boek en meer dan 1.000 mensen hebben de bijbehorende internetcursus gevolgd. ‘Leef Koninklijk’ kondigde de start aan van Royal Mission in september 2009.

In het najaar van 2011 schreef ik samen met mijn vader en broer ‘De schaduw van Jezus’. Veertig verhalen uit het Oude Testament, die eigenlijk over Jezus gaan. Best een uniek boek in het Nederlandse taalgebied. Geregeld lees ik zelf stukken uit dit boek als ik preken of studies voorbereid. Voor een vriend en docent aan onze Royal Mission school ‘is dit het mooiste boek in zijn boekenkast’.

Mijn jongste boek is ‘Winnen voor de Koning’. In acht maanden tijd al meer dan 3.000 keer verkocht. Een bevriende ondernemer noemde dit ‘een van de beste Nederlandse boeken van de laatste jaren, omdat het zo herkenbaar en toepasbaar is voor iedereen’. Misschien is dit wel het sterkste boek wat ik tot nu toe heb mogen schrijven. Als ik kijk naar de gevolgen en luister naar de getuigenissen, dan zie ik veel vrucht.

De reacties komen geregeld binnen:
‘Ik ben zeker geen lezer, maar dit boek greep me vanaf de eerste pagina en ik heb hem in een paar dagen uitgelezen. Tijdens het lezen zag ik Martin spreken en voelde zijn passie om jou te helpen Goliath te verslaan! En ja we gaan hem verslaan! Want met dit boek heb je de overwinning in handen!’

‘Wat een super boek! Het thema “geestelijke strijd” is voor veel mensen vaak erg moeilijk en beangstigend. Martin Koornstra maakt het in dit boek heel toegankelijk. Niet alleen omdat zijn schrijfstijl net zo prettig is als zijn (s)preekstijl, maar ook door de structuur van dit boek. Het verhaal van David en Goliath dacht ik wel te kennen, maar dat daar zeven lessen over geestelijke strijd in verborgen liggen was een bijzondere ontdekking. De zeven lessen illustreert hij met hele treffende voorbeelden, vaak door situaties die hij zelf heeft meegemaakt, en past ze daarna toe op onszelf.’

In september was er een internetcursus over ‘Winnen voor de Koning’. In november hadden we met 250 mensen een trainingsdag  in Ede over de lessen uit het boek. Wat daar gebeurde heeft velen geraakt. Zichtbaar werden mensen genezen van emotionele pijn, bevrijd van verslavingen en trauma’s, en getraind om sterker te staan in de strijd. Verschillende getuigenissen van compleet vernieuwde levens kwamen via mail binnen. Wauw, wat is God goed! Wie had dat gedacht toen ik in 2009 begon te schrijven.

Ik zou nog veel meer ‘vrucht van een boek’ kunnen noemen. Het is een bewijs dat God echt in staat is oneindig veel meer te doen dan ik kan bidden of beseffen. Zelfs door mijn boeken heen.

Wil je de vrucht van ‘Winnen voor de Koning’ zelf ervaren? Kom dan naar een gratis trainingsdag over het boek. Hier lees je alle info:

 • 12 december in Zoetermeer
 • 16 april in Groningen

Na deze trainingsdagen zullen we een live-DVD uitbrengen om ‘de lessen van David’ nog beter te verspreiden. Want God heeft nog grotere plannen.

‘Zelfs een techneut kan door God gebruikt worden als schrijver.
Dan moet Hij wel Schepper zijn!’

 

 

Over Martin Koornstra

Getrouwd met Karin, 2 mooie dochters, passie voor Jezus, spreker, schrijver, trainer en een beetje gek!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven