Geraakt door God

Diep geraakt worden door God is waar we allemaal naar verlangen.  O ja? Misschien ben je er niet bewust van, maar alleen God kan ons leven diep van binnen zo aanraken dat we meer op Hem willen gaan lijken. Dat is nodig, want pas dan kan God mensen genezen en de wereld  herstellen. Word jij wel eens door God aangeraakt zodat je de ellende in de wereld ziet? Als ik naar mezelf kijk, lijkt het wel of ik er immuun voor ben geworden. Maar dat wil ik niet! Ik wil bewogen worden door wat God raakt, ik wil datgene doen wat God voor mij bedacht heeft. Ik wil niet blind zijn voor wat God mij laat zien.

Vanmorgen raakte God mij door de enorme ellende in de wereld. De miljoenen mensen die op de vlucht zijn, in oorlog overleven, honger hebben, eenzaam zijn, depressief of ernstig ziek. “De wereld staat in brand” zeg je dan. Om in brandweertermen te spreken, het is inmiddels een massale uitslaande brand en er zijn zeer veel brandweerkorpsen nodig om deze brand meester te worden.

Wat deed deze overweldiging op zo’n moment met mij? Zet het me in beweging, denk ik er over na, wil ik er wat mee?  Of slaat het me lam omdat het probleem veel te groot is. Wat het vanmorgen met mij deed is: Ik kreeg een groot verlangen om dicht bij God te zijn. Bij Hem zijn om te ontdekken wat Hij er van vindt en te voelen wat Hij voelt om zo te ontdekken wat Hij voor mij heeft. Dit  zonder overweldigd te worden door de grootte van de ellende, waardoor het gevaar bestaat dat ik er helemaal niets mee doe en verder leef. Dat wil ik niet! Ik wil meer gaan lijken op Jezus. Hij werd niet overweldigd door de massale kudde die geen herder hadden, Hij bleef datgene oppakken wat op Zijn pad kwam. Bij Zacheus ging Hij op bezoek, Hij stond stil voor de bloedvloeiende vrouw, als er mensen kwamen die onderwijs nodig hadden, dan onderwees Hij ze. En als Hij rust nodig had, trok Hij zich terug om bij Zijn Vader tot rust te komen. Ongetwijfeld zal Hij ook regelmatig wat leuks hebben gedaan.

Het afgelopen jaar, en nog steeds, ontdek ik dat ‘dicht bij God zijn’ de sleutel is tot vrucht in mijn leven. Ik ben vooral aangesproken door de tekst  uit  Johannes 15: 1-5. Als ik Hem voorleg wat mij raakt (of soms niet raakt en ik dat apart vind) en vraag of Hij mij wil vormen, dan merk ik dat in de weken of soms maanden daarna Hij dingen op m’n pad brengt die bij mij passen en ik graag voor Hem wil doen.

Op dit moment is er bijvoorbeeld een vluchteling gezin uit Eritrea in onze wijk komen wonen. Ze zijn nu bijna een jaar in Nederland maar vinden het erg moeilijk in onze gesloten cultuur. We hebben doordat onze zoon David bij hun zoon in de klas zit contact gekregen en proberen nu voor hen iets te betekenen. Een mooie kans om te laten zien dat God bezig is Zijn Koninkrijk zichtbaar te maken en de grote brand stap voor stap te blussen.

Doe je mee? Het is niet moeilijk.

Over Gerlof Wiersma

Man van Margreet - Vader van drie kanjers - Jeugdwerker, spreker en gepassioneerd voor de PKN

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven