Mijn passie voor kinderen!

Van Rotterdam naar Suriname en naar België, dat had ik ook allemaal niet kunnen bedenken toen ik in Roermond op een ark geboren werd.Reizen verruimt je denken en geeft je inzicht in culturen, in hun gewoonten en levensstijl. En je maakt overal vrienden, waar je ook komt, je ontmoet vele bijzondere mensen.

In Suriname waar ik 2 jaar in een kinderhuis heb gewerkt, kreeg ik het verlangen om naar een bijbelschool te gaan. We doen vaak vele opleidingen en zijn jaren bezig met onze studie maar nu wilde ik me verdiepen in de bijbel en vaardigheden opdoen die je nergens anders leert.

Het leek me niet zo uitdagend om weer naar het onderwijs terug te gaan, net of ik niet was weggeweest. Ik was nu toch los van allerlei verplichtingen. Mijn kamer had ik opgezegd, net als mijn baan. Mijn spullen stonden opgeslagen dus een ideale tijd kan om nog naar een bijbelschool te gaan. En zo kwam ik in België terecht.

Een mooie bijbelschool met een goede mix van theorie en praktijk, met 20 studenten en een hele leuke jongen genaamd Martin! Tijdens het 2e jaar werden Martin en ik gevraagd om een groep mensen in Holsbeek te gaan leiden. Een groep mensen die net tot geloof waren gekomen en alles wilden weten over de bijbel en leven met God.

Iedere maandagavond gingen Martin en ik, hoe gezellig, vanuit Meise naar Holsbeek om de mensen een soort fundamenten cursus te geven. Natuurlijk wilden we eerst met de mensen gaan zingen. Maar wat? Ze kenden geen opwekkingsliedjes dus besloten we ze twee liederen aan te leren, een canon gebaseerd op een Bijbeltekst namelijk: Zoek eerst het Koninkrijk van God. En een liedje met bewegingen namelijk: Vanwaar de zon opgaat. Daar werden ze lekker vrij van bedachten wij! Martin speelde gitaar en ik accordeon. Soort havenzangers!

Zodra ik deze liederen ergens hoor zingen, denk ik met passie terug aan deze tijd in Holsbeek. Er kwamen steeds meer mensen naar de maandagavond meetings en op een gegeven moment zaten we wel met honderd man in het cafetaria. Martin en ik werden verliefd en trouwden na de bijbelschool opleiding. We werden gevraagd om in Holsbeek te gaan wonen en deze groep mensen te gaan leiden. We verbouwden met een groep mensen de grote schuur naast ons huis en zo ontstond de Christengemeente Holsbeek! Een grote groep enthousiaste mensen jong in het geloof.

We hadden geweldige diensten, mensen groeiden in geloof en verlangen om God te dienen, en ondertussen zaten de kids op schoot of speelden wat op de grond! Ze hoorden er wel bij maar er was niets op hun niveau. We hadden ook maar één ruimte, de verbouwde schuur waar we de zondagdiensten hielden.

Na een paar zondagen begon het bij mij te kriebelen en werd ik onrustig en zag dat de volwassenen goed aan hun trekken kwamen maar dat de kids niet onderwezen werden! Zes  kinderen zonder kinderdienst. Wat nu? Waar een wil is, is een weg.

Precies, hier moest goed kinderwerk komen! In iedere kerk goed kinderwerk! Dat is onze leuze. Wie zou mij kunnen helpen? Ik ging mensen zoeken die hier geschikt voor zouden zijn. Naast Martin en mij was er nog een echtpaar dat zich in wilde zetten maar voor wie kinderwerk nieuw was.

Maar waar zouden we de kinderclub kunnen houden? Nou gewoon bij ons in de woonkamer. Spullen aan de kant en kids er in! Iedere zondag chocomel met slagroom en eerst gezellig kletsen met elkaar.

We bedachten de leukste verwerkingen, de spannendste Bijbelverhalen en de coolste liedjes. De Ark van Noach tekenden we uit op straat, het manna uit de woestijn strooiden we in het bos rond en deden er een speurtocht mee. We gingen zingen bij een winkelcentrum en nodigden mensen uit voor ons kerstfeest en hielden logeerpartijen bij ons thuis.

De kids kwamen graag naar de JOY club zoals we de kinderdienst noemden. Het was een vrolijke groep kinderen. En zo bouwden we verder, er kwamen meer kinderen bij, we splitsten de groep op in leeftijd van de kids en zo ontstond voor de kleuters de KIKI club!

God heeft de kinderen altijd op het oog, zij mogen centraal staan in onze gemeenten en diensten, zij zijn belangrijk en verdienen goed onderwijs en voorbeelden in mensen zoals wij. Kinderen verdienen de aandacht en zijn het waard om in te investeren.

Ik leerde al snel dat automatisch tijd en geld en inzet en aandacht naar de zondagdiensten gaat, naar de volwassenen. Ik besloot om altijd oog te houden voor de kinderen en op te komen voor hen. Om mijn huis open te stellen voor kinderclubs en activiteiten voor kids!

Doe je ook mee?

Over Karin Koornstra

Getrouwd met Martin en moeder van 2 geweldige dochters Ingeborg en Lieselot. Leerkracht, coach, leider en dirigent.Gepassioneerd voor goed kinderwerk in elke kerk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Over ons

 • Inspiratie

  Wij bieden inspiratie aan iedereen die werk wil maken van discipelschap en de herleving van de kerk.

  Lees verder

 • Onderwijs

  Wil je meer? We bieden vernieuwend onderwijs. Zowel Parttime als Fulltime en voor alle doelgroepen.

  Lees verder

 • Kerkontwikkeling

  Kerkopbouw

  We helpen lokale kerkleiders hun eigen kerk verder te ontwikkelen tot een Koninklijke kerk

  Lees verder

 • vrienden

  Vrienden

  Word vriend(in) en bouw met ons mee aan een koninklijke beweging en de herleving van de kerk

  Lees verder

 • Webshop

  Webshop

  Boeken, cd's of kinderwerkmateriaal? Deze producten helpen je om te groeien in je geloof en uit te delen aan anderen

  Lees verder

 • Getuigenis

  Getuigenissen

  Getuigenissen van wat God op wonderlijke wijze doet in ons land en hoe Hij bouwt aan zijn Koninklijke kerk.

  onder constructie
Naar boven